GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 15 de novembre del 2011

Endevinalla 327

E327.- Tinc mare, però no tinc pare; / tinc llit, però no tinc coixí; / no tinc peus, ni tampoc rodo / i, no obstant, faig molt camí.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

14 comentaris:

Assumpta ha dit...

Hola, Mac... Hola, XeXu :-))

Assumpta ha dit...

El riu!!!

Carme Rosanas ha dit...

Hola Mc! Hola Assumpta!

Doncs sí, podria ser el riu... trobo que hi lliga molt bé.

Assumpta ha dit...

Anava a posar el "camí", però he pensat que no podia ser perquè ja surt al propi text de l'endevinalla... Llavors he recordat que els rius tenen llit i tenen mare (que, exactament no recordo què és, però ho he sentit a dir "la mare del riu") i he vist que tot el demés lligava... si ja ho deia aquell filòsof... qui era Heràclit? aquell de "todo fluye, nada permanece" (bé, ell ho diria en grec, però a mi m'ho ensenyaven en castellà) :-)

Assumpta ha dit...

Hola, Carme!! ;-))

Normalment és en XeXu qui em passa al davant a aquestes hores hehehe...

Ostres, ho he buscat i sí que era Heràclit... quina memòria, fa més de trenta anys que ho vaig estudiar... allò de que no et pots banyar dues vegades al mateix riu perquè l'aigua mai és la mateixa doncs, com diu l'endevinalla, el riu va fent camí ;-))

Assumpta ha dit...

Ja està... del DIEC:

MARE
7 1 f. [LC] Terreny per on corren ordinàriament les aigües d’un riu. Quan els rius revénen surten de mare.

LLIT
5 1 m. [TRA] [GG] Depressió del terreny per on s’esmunyen les aigües d’un riu, d’una riera, etc.
5 2 [GL] [GG] llit fluvial Llit d’un riu per on habitualment s’escorren les aigües durant les revingudes corrents, considerat com a bé de domini públic.
5 3 [GL] llit major Llit d’un riu ocupat per l’aigua d’inundació.
5 4 [GL] llit menor Llit d’un riu ocupat per l’aigua en règim ordinari.

Sergi ha dit...

Casum! M'heu enganxat fregant plats, per un dia que ho faig! Serà possible...

Doncs res, serà el riu com diu l'Assumpta. Confesso que no se m'havia acudit.

Assumpta ha dit...

XEXU!! Quina gràcia! t'ho prometooo jo també estava rentant els plats i ho he deixat a mitges quan he vist que eren les vuit perquè sé que a aquestes hores ets mega-ràpid... :-)))

Francesc Mompó ha dit...

Jo pense que és el vi.
Salut i Terra

Yáiza ha dit...

Assumpta+1. Jo també crec que és el riu! No se m'havia acudit pas, però trobo que encaixa molt bé.

Quina competició més maca, la vostra! Hehehe!

Per cert, Heràclit, en català deia "res no és, tot flueix". I l'altre (com es deia?) deia "El que és, és; el que no és, no és". Ah, sí! Parmènides!! (gràcies Google). Uf, quins temps aquells en què estudiava filosofia i llegia El Món de Sofia...!

Assumpta ha dit...

YÁIZA, tu creus que Heràclit i Parmènides sabien que algun dia anirien al mateix tema? :-))

Jo estimava la filosofia... gràcies a les meves notes brillants en aquesta matèria em van aprovar les matemàtiques per la cara :-)

O sigui, que les matemàtiques de COU no les hagués aprovat mai de la vida, perquè no entenia ni el que m'estaven demanant que fes. Igual que si ara em posessin davant un examen de rus. Però com en Filosofia, Llengua (castellana, "oju"), Lite i això era una crack, doncs es van compadir de mi ;-))

M'has recordat que vull llegir el Món de Sofia... a més, que el tenim a casa, igual que Olor de colònia (siiiiii ja sé que no té res a veure hehehe però també és un que sempre vull llegir i ja el tenim... com 1984 d'Orwell...) ;-))

Yáiza ha dit...

Eiii! Doncs Olor de Colònia jo el vaig llegir i em va agradar molt (no has de fer gaire cas a les ressenyes d'en XeXu... o almenys no sempre!). Ara m'he llegit la Casa Cantonera, de la mateixa autora, i és una altra història, però tampoc no està amalment.

He de confessar que el Món de Sofia no me'l vaig a arribar a acabar mai. Ho he intentat més d'un cop però sempre arriba un moment que se'm fa pesat, tant repàs de filo... però reconec que, si el que vols és repassar coneixements, és un bon llibre!!!

McAbeu ha dit...

Gràcies a FRANCESC MOMPÓ per intentar trobar una altra solució però aquesta vegada, com demostra l'ASSUMPTA amb la seva consulta al DIEC, és ella qui encerta l'endevinalla al dir que el riu és la resposta correcta. Solució que també accepten la CARME, en XEXU, la YÁIZA, en HERÀCLIT i en PARMÈNIDES. :-DD

Assumpta ha dit...

Hehehehe són dos bones persones l'Hèraclit i en Parmènides... bé, i la Carme, en XeXu i la Yáiza també, eh? :-DD

Publica un comentari a l'entrada