GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 6 de juliol del 2011

344.- La Reina, el Jardiner i els 10 Arbres en 5 Files de 3

344.- La reina Violant d'Hongria, esposa de Jaume I, demana al seu jardiner que planti 10 arbres en 5 files de 3 arbres cadascuna. El jardiner fa veure a la reina que 5x3=15 i què necessitaria 15 arbres i no 10, però una reina no es pot desdir i li va dir que ho fes amb 10 arbres o el faria executar, pots ajudar al pobre jardiner?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo faria que fossin cinc línies que formessin un pentàgon.

Un arbre a cada vèrtex i un arbre a la meitat de cada costat. Serien 5 rengleres de 3 arbres cadascun i serien en total 10 arbres.

Assumpta ha dit...

Aquest enigma em sona... no l'havies fet ja MAC? :-)

Assumpta ha dit...

Ostres, CARME, ets una crack!! se't dóna bé això de les "geometries clandestines" ;-))

Carme Rosanas ha dit...

Dona, ja saps que les geometries clandestines i jo som amigues de tota la vida. ;)

Carme Rosanas ha dit...

Ah i crec que et sona, perquè, la reina Violant d'Hongria tenia una fixació amb les 5 rengleres i els 10 arbres, només que a vegades n'hi volia 4 a cada renglera i a vegades només 3 i el pobre jardiner amenaçat de mort cada dos per tres... Es passava molt la reina aquesta amb el jardiner...

Assumpta ha dit...

Menys mal que el jardiner et té a tu per assessorar-lo, CARME, que sinó!! hehehe :-DD

Anònim ha dit...

o
oo
ooo
ooo
o

Anònim ha dit...

o---
oo--
ooo-
-ooo
--o-

Ara sí.

zel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
zel ha dit...

I encara no m'ha quedat com l'havia fet, eren cinc costats de tres, no?

McAbeu ha dit...

Els intents d'ANÒNIM-1 i ANÒNIM-2 (no tinc manera de saber si són la mateixa persona, no?. Un altre dia, signa amb un nom que no costa gens, home... o dona ;-P) i també l'intent (esborrat) de ZEL van en la mateixa línia però no acaben de convèncer a la Reina perquè a més de les 5 rengleres de 3 arbres també donen altres rengleres de més arbres (les diagonals) en canvi la solució de la CARME (Un arbre a cada vèrtex i un altre a la meitat de cada costat d'un pentàgon) és exactament la solució que buscàvem. Felicitats!!
I és clar que et sona l'enigma, ASSUMPTA, però no l'hem repetit (EL LLIBRE mai no ho faria ;-D). La Reina ja havia posat problemes diferents a aquest pobre jardiner als enigmes 254 (4.8.10) i 281 (22.11.10).

Assumpta ha dit...

Aquesta Reina capritxosa!! ai, ai!! Encara se'n pensarà algun altre... Esperem que la CARME sigui per aquí per poder ajudar el pobre jardiner :-))

Publica un comentari a l'entrada