GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 18 d’abril del 2011

323.- El cafè del lord anglès

323.- Un lord anglès, que no suporta el te i és molt afeccionat al cafè, prepara un viatge pel Carib on visitarà les capitals de Cuba, Nicaragua, Mèxic, Jamaica, Panamà i Haití. Com que no es fia del servei hoteler d'aquesta zona del món i ell no pot prendre cafè si no és la seva mescla especial d'un 90% d'aràbiga de Colòmbia i un 10% de robusta d'Uganda, fet amb la seva cafetera personal i amb la seva aigua mineral particular que ha d'estar exactament a 95ºC sense arribar mai a bullir, decideix contractar un majordom dedicat només a preparar-li el cafè tal com li agrada amb tots els ingredients i estris que porta en una maleta (cafetera, mescla de cafès, aigua mineral, termòmetre, filtres, tasses, culleretes…). Tot va perfectament fins que un dia el majordom és acomiadat sense contemplacions. Pots explicar que ha passat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " El Porquet "

8 comentaris:

Assumpta ha dit...

Que s'ha acabat el viatge? :-)

El porquet ha dit...

Doncs que a l'arribar a Ciutat de Mèxic, que està per sobre dels 2.200 metres sobre el nivell del mar, la pressió atmosfèrica és menor, i per tant, la temperatura d'ebullició de l'aigua serà inferior a 100ºC.

En concret, per a Mèxic, si comptem una altura d'uns 2.270 metres, tindrà una temperatura d'ebullició de l'aigua d'uns 92-93ºC.

Per això el lord anglès entra en còlera, perquè el majordom, pensant que bulliria l'aigua a 100ºC, com passa habitualment a les alçades properes al nivell del mar, l'ha deixat escalfar fins als 95ºC i OH! li ha començat a bullir cap als 92-93ºC.

Josep B. ha dit...

No anava a detallar tant però n'estic amb El Porquet

Mireia ha dit...

Jo tampoc no ho hagués explicat tant bé, però la cosa anava per aquí.

Sergi ha dit...

He pensat que podia ser una cosa així, però no sabia que Ciutat de Mèxic estava tan amunt. Pensava que si fos algun país de l'Amèrica del Sud podria tenir alguna cosa a veure amb l'altitud, però de totes maneres no hauria sabut què tenia a veure. Us he dit mai que la física i jo no som gens amics? Però gens, eh? Sempre va ser la meva bèstia negra.

sànset i utnoa ha dit...

El senyor Porquet portarà tindrà raó.

Encara que un aristòcrata d'aquests -segur que vingut a menys- no tindria massa problemes per despedir perquè sí a qui li doni la gana.

*Sànset*

Elfreelang ha dit...

glups! tindrà raó el porquet? l'acomiada perquè se li ha begut el cafè!

McAbeu ha dit...

Doncs si, aquesta vegada el quid de l'enigma era adonar-se que una de les capitals dels països esmentats està a tal altitud que allí l'aigua bull a menys temperatura de l'habitual, el que fa que el cafè no surti a gust del lord. I el primer a adonar-se'n és EL PORQUET que, a més, ho explica molt bé; tal com li agrada al LLIBRE. :-D
Moltes Felicitats!!

Publica un comentari a l'entrada