GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 31 d’agost del 2010

XAREL-10 Tanca Per Vacances



XAREL-10 tanca per vacances
fins el 13 de setembre

Enguany, per motius familiars que no s'han acabat de resoldre, no marxaré de vacances però això no vol dir que no en faci.

Així que, com l'any passat, tancaré el blog durant uns dies però com que el màxim que faré serà alguna escapada a prop de casa no desconnectaré completament de la Catosfera i encara que aquí no m'hi veureu gaire el pèl potser si que passaré pels vostres blogs... de tant en tant. ;-)

Igual com vaig fer l'any passat no us vull deixar sense "feina" durant aquests dies i, ja que he dit que enguany no marxaré lluny de casa, em ve de gust recordar el lloc més llunyà on he anat de vacances.

Us proposo que intenteu descobrir quin lloc és, per fer-ho només cal que trobeu la única diferència que hi ha entre la imatge que encapçala el post i aquesta que poso a continuació:



UNA ABRAÇADA
i FINS D'AQUÍ A UNS DIES!



EDITAT EL 04.09.2010:

Ara que estem a la meitat d'aquests dies de festa del blog, passo per aquí amb dos objectius clars. Primer agrair i contestar els comentaris que heu deixat fins avui, i segon posar una mica de llum a l'Enigma Especial Vacances, en el que heu de reconèixer que esteu bastant a les fosques.

Aquest no és un enigma difícil, és un enigma MOLT difícil. I ho és perquè per trobar la solució s'han de seguir una sèrie de passos que podríem enumerar així: A.- Observació, B.- Descobriment, C.- Deducció, D.- Recerca, E.- Aplicació dels resultats, F.- Descobriment Final, G.- Nova Recerca i H.- Resolució.

Us he de dir que durant aquesta primera setmana, cap de vosaltres ha passat del pas A. Tots esteu en la fase d'observació i per unanimitat dieu que no veieu la diferència que hi ha entre les dues imatges. Dues preguntes: 1.- No us fa pensar això que si ningú la veu és perquè no està a la vista? i 2.- Cap de vosaltres ha pensat en descarregar les imatges?.

Feu-ho i així potser descobrireu la diferència que jo us deia, perquè la diferència hi és i a més és una diferència de pes. Quan la trobeu haureu arribat al punt B i podreu passar al pas C (per mi el més difícil) per després continuar amb els altres.

Teniu una altra setmana per fer-ho mentre jo continuo de vacances. No donaré més pistes i, en el cas de que no ho solucioneu abans, dissabte que ve publicaré un post amb la resolució...
... però confio que m'estalviareu aquesta feina. ;-))


EDITAT EL 09.09.2010:

Quan falten 48 hores pel límit que vaig posar per publicar la solució torno a editar l'apunt, encara que vaig dir que no ho faria, per ajudar-vos a continuar endavant ja que heu confessat que aneu ben perduts. :-))

Gràcies a la pista anterior vau poder trobar la diferència de "pes" que hi ha entre les dues imatges i el pas següent hauria de ser deduir el perquè d'aquesta diferència. I aquí us heu encallat, demostrant que no sou ni hackers ni geocatxers (això és una pista però que només s'entén quan s'explica, així que no us hi capfiqueu gaire).

El que si sabem és que la primera imatge "Vacances10_0.jpg" ocupa 93 Kb i que la segona "Vacances10_1.jpg" té un pes de 208 Kb malgrat que són idèntiques. Potser entendreu el perquè d'aquesta diferència amb aquest exemple: Imagineu que teniu al davant dos baguls tancats iguals (fets amb el mateix material, amb la mateixa forma i de la mateixa mida) però que quan els poseu damunt d'una bàscula, un d'ells pesa 93 kg i l'altre pesa 208 kg. Quina conclusió en trauríeu?.

Quan contesteu correctament aquesta pregunta haureu superat el pas C.

Ànims!! :-))


EDITAT EL 11.09.2010:


Doncs al final no ha pogut ser i la solució no ha sortit.
Tal com us vaig dir, avui mateix he publicat l'apunt on explico el mètode de resolució d'aquest enigma que ha resultat més que difícil, impossible.
El trobareu AQUÍ.


41 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Que vagin bé les vacances estàtiques!

Francesc Mompó ha dit...

Si fóra un jeroglífic diria que és "La terra del foc" per allò del planeta i pel fum de la interrogació.
Però no hi veig cap diferència.
Bobes i merescudes vacances.
Salut i Terra

Quim Soler ha dit...

Hola,

primer de tot, bones vacances!

L'enigma: Després de mirar-ho molt, no hi veig cap diferència, entre les dues imatges, i això ja podria ser una pista d'un lloc que està prou lluny...

Però l'enunciat parla de la ÚNICA diferència entre les dues imatges, i això fa que no ho tingui clar...

Elfreelang ha dit...

Se't trobarà a faltar! No hi veig cap diferència la veritat ...bones vacances!

Francesc Mompó ha dit...

No sé què pot tenir a veure, però dins de la interrogació veig la cara d'una persona cara cap amunt.

Assumpta ha dit...

Així que tenim 15 dies per trobar UNA diferència... Hi aniré passant!! :-))

Descansa, gaudeix d'aquests dies i... recull nous enigmes hehehe :-)))

Paraula de verificació "FLACO" això vol dir que vigilis a no engreixar-te en aquests dies de descans i bona vida :-))

Puigmalet ha dit...

Bon descans i que es resolgui bé el tema familiar, Pere Llada! Jo avui no m'hi guipo gaire i no trobo la diferència.

JJMiracle ha dit...

Jo no hi veig cap diferència… Bé, l'única, el nom de l'arxiu :-P Però suposo que no va per aquí…

Bones vacances!!!

Mireia ha dit...

Esperem el retorn.

Carme Rosanas ha dit...

Molt bones vacances Mc!

No sé veure cap diferència i crec que no l'endevinaria ni en 15 dies ni en 1000! :)

Ferran Porta ha dit...

Ei, Mc, segur que has posat dues imatges diferents??

Que no sigui res, aquest tema familiar, i que veritablement puguis desconectar aquests dies. Bones vacances!

PS: Quina gràcia: a l'Assumpta li ha sortit "flaco" i a mi em surt... "comens"!

Eva ha dit...

Bones vacances!!!
Fins aviat!
Per cert, m'he quedat mig cega mirant les diferències del teu enigma.
La diferència no l'he trobat,però t'aseguro que ara ho veig tot a piquets de colors.
:-))

Sergi ha dit...

Jo no hi veig res de diferent, però et desitjo uns bons dies de descans, que si no vas enlloc, seran vacances de veritat!

Assumpta ha dit...

Jejeje com en PESÉ, jo també he vist que l'arxiu és diferent... però això no vol dir que la foto ho sigui, que en Mac pot haver guardat la mateixa foto amb dos noms diferents per despistar-nos.

Ara bé... si l'única diferència és el nom de la foto... és possible que hi hagi algun lloc al món que es digui "NOM DE FOTO" o "NOM D'ARXIU" o quelcom similar? :-DDDD

(Ei, que ho dic rient, però ho pregunto de veritat, eh?)

rits ha dit...

molt bones vacances! l'important és descansar.
la veritat.... no vceig res, xò veure que molts estan igual.... doncs recomforta, que sovint em sento ben bàsica amb els teus enigmes que no endevino mai.

Garbí24 ha dit...

bones i marescudes vacances.....torna aviat!!!! però passa-ho be

Eva ha dit...

He tornat a mirar la foto i no veig res!
Com no surti la solució em desquiciaré!

McAbeu ha dit...

Bon dia, avui he editat el post per aclarir una mica la resolució de l'enigma. Suposo que ja ho heu llegit, en resum hi dic que per trobar la solució s'han de seguir uns passos concrets i que de moment cap de vosaltres ha superat el primer.

També hi he deixat alguna pista i potser en trobareu alguna més a continuació, en les respostes als vostres comentaris. ;-D

SALVADOR: Gràcies, així ho espero!

FRANCESC: Una interpretació genial aquesta de "La terra del foc" però no es tracta de cap jeroglífic. Tampoc s'hi ha de buscar cap cara amagada, la solució no està tan a la vista.

QUIM: Gràcies. Fas bé en creure que, encara que no la vegis, la diferència hi és. A veure si amb les pistes d'avui la trobes.

ELVIRA: Jo també us trobaré a faltar però seran pocs dies... i ja n'han passat la meitat. :-)

ASSUMPTA: Com veus no n'hi ha prou amb "anar passant", aquest enigma dóna una mica més de feina. En quant al teu segon comentari dir que la solució no va per aquí, les imatges tenen nom diferent perquè són arxius diferents.
Gràcies pel desitjos (encara que amb això de que no m'engreixi has fet tard... uns quants anys tard) :-DD

PUIGMALET: Gràcies, company!

P-CFACSBC2V: El nom dels arxius no són la solució a l'enigma però amaguen una subtil pista que pot ajudar a començar. Encara que és tan subtil que potser millor no capficar-s'hi gaire (per entendre-la hem de pensar en sistema binari: 0 i 1, res i tot, buit i ple...)

MIREIA: Ja no falta gaire! :-)

CARME: Gràcies. Dona és difícil, però no impossible. :-))

FERRAN: Esperava aquesta pregunta que segur que més d'un ha pensat però que només tu fas :-DD. La resposta és que no m'he equivocat i que si són dues imatges diferents. Gràcies pels teus desitjos i a veure si us poseu d'acord, que l'ASSUMPTA em vol fer fer regim i tu em vols fer menjar. :-DD

EVA: Gràcies i em saben greu els teus problemes oculars. :-DD

XEXU: Gràcies també, almenys procurarem que ho siguin!

RITS: En aquest enigma, fins ara tots esteu igual. :-))

GARBI24: Gràcies. Per cert, tu tens més fàcil arribar a la solució perquè diria que et podries saltar el pas G. ;-)

EVA: Aguanta, que ja no falta tant! :-DD

La Meva Perdició ha dit...

Bones vacances i bon descans! ^_^

Ferran Porta ha dit...

Com que "descarregar" les imatges? Això no ho hem provat tots, ja?? Jo, ni carregant ni descarregant. I, a sobre, em fa mal la gola. Ai...

Assumpta ha dit...

A veure, què vol dir "DESCARREGAR LA IMATGE"? Jo no ho sé fer... jo el que he fet ha estat mirar "el nom" de la imatge... he vist que són imatges diferents (o la mateixa gravada amb nom diferent) però són noms molt rarus...

D'altre banda, estimat amic MAC, si quasi no sé comptar amb els números "normals"... com vols que ho faci en binari? :-DDD

JJMiracle ha dit...

Mmm… segons aquesta diferència "de pes", tenim que una foto fa 96 Kb i l'altra, 208 Kb. He multiplicat 96 x 208 i em dóna 19968. I a mi, que m'agrada xafardejar pel Google Maps, em dóna que és un codi ZIP que pertany a Milton, Delaware (els Estats Units). Però em sembla que em faltarien passos per arribar fins a la resolució de l'enigma, o sigui que no deu anar per aquí.

sànset i utnoa ha dit...

Jo dedueixo que has anat de vacances a ... les Barbados!

MMMmmm...

Bones vacances!

*Sànset*

McAbeu ha dit...

LA MEVA PERDICIÓ: Moltes gràcies!

FERRAN: Doncs es veu que no tothom se les havia descarregat, no. :-))
I cuida't la gola que l'altre dia en un blog ens recordaven, molt amablement, que a Alemanya ja fa força fred mentre que aquí ens torrem de calor. Potser tu també el vas llegir aquell post? :-DD

ASSUMPTA: Descarregar les imatges és baixar-se-les al PC. Posa el cursor damunt la imatge, prem el botó dret del ratolí i fes click sobre "Desa la imatge com..." per guardar-la en una carpeta del teu ordinador. Sense fer això no es pot resoldre l'enigma.
Suposo que quan parles del "nom raru" de les imatges et refereixes a la tirallonga de lletres i números, això és cosa de Blogger i Picassa i no n'has de fer cas. Els noms de les imatges són "Vacances10_0.jpg" i "Vacances10_1.jpg". Però no cal fer cap càlcul binari, només cal recordar allò de 0 i 1, res i tot, buit i ple... :-))

P-CFACSBC2V: Si senyor, aquesta és la diferència entre les dues imatges. Has fet el pas B perfectament però a l'hora de seguir endavant te'n vas "por los cerros de Delaware" :-))
Això del ZIP encara em sona, però de codi ZIP res de res! ;-D

SÀNSET: Potser seria una deducció lògica veient que la meva foto de perfil porta BARBA i que a l'enigma hi ha DOS imatges... però no va per aquí, no. :-))

Ja sé que he dit que no diria res més però no puc evitar-ho, que voleu que hi faci!. :-DD
Ara si que estaré uns quants dies sense entrar al blog, demà al vespre marxem 3 o 4 dies en una d'aquelles "escapades" que us anunciava així que us deixo sols amb una última reflexió:
Sabem, perquè ho ha trobat en P-CFACSBC2V, que una imatge ocupa 96 KB i l'altra 208 KB. Si tots estàveu d'acord que les imatges eren iguals, potser és hora de preguntar-se el perquè d'aquesta diferència de pes, no? :-)
Una abraçada a tots!

Eva ha dit...

Amb aquesta pista encara vaig més perduda!
;-)

Assumpta ha dit...

Hi ha diferència de pes entre les dues imatges perquè una menja verdura i peix bullit i l'altre menja com jo bucates i coses bones :-)))

P-CEFACSBC2V, ets un crack!! Gràcies per mantenir ben alt l'honor dels esquerrans sagitari... gràcies de tot cor!! :-DDD

(Segueix pensant, home, segueix...)

Quim Soler ha dit...

Mac, ja veus que ningú no diu res...

I és que em penso que anem tots ben perduts!

Jo encara no he aconseguit descobrir les raons perquè les dues imatges no pesen el mateix...

JJMiracle ha dit...

Jo tampoc sé per què pesa més una que l'altra… La resolució, el format, etc., semblen els mateixos en totes dues…

Assumpta ha dit...

Jo vaig passant per si algú ha avançat un pas més i poder-me'n aprofitar dels descobriments aliens... ho confesso :-))

Assumpta ha dit...

Ah! Però jo sé perquè una imatge pot pesar més que una altre... vull dir que, a vegades, m'he trobat que segons el programa amb la que la tenia guardada, em pesava molt més o molt menys... vaig a provar una cosa.

Assumpta ha dit...

He fet un dibuixet amb el Paint i l'he guardat: ocupa 4,35 KB (4.457 bytes)

El mateix dibuixet l'he retallat amb l'eina retalladora del Windows Vista, de la mateixa mida, és clar, però ocupa: 13,7 KB (14.060 bytes)

Si a algú li serveix d'alguna cosa aquest experiment, doncs me n'alegraré molt :-)

McAbeu ha dit...

EVA: Ja veus que no ets tu sola. ;-)

ASSUMPTA: Per saber el perquè de la diferència de pes, vas més ben encaminada amb la broma del teu primer comentari que amb el teu experiment amb el Paint. ;-D

QUIM: Em sembla que tens raó en que aneu ben perduts, per això avui he tornat a editar el post i us ajudo una mica més o potser no. :-)

P-CFACSBC2V: Tu també tens raó. La resolució i el format SÓN els mateixos en les dues imatges. :-)

Assumpta ha dit...

Home, doncs si veig els baguls TANCATS i, aparentment són iguals i, quan els peso, pesen diferent, per lògica pensaré que dins d'un hi ha més coses o coses més pesades... el que no sabré pas és QUINES coses hi ha... :-))

Assumpta ha dit...

A veure... binari... ple / buit (vas dir tu)

Un bagul és ple i l'altre és buit...

Vaig a dinar ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Doncs ja és això, ja. ;-))

Assumpta ha dit...

Ah... i ara què? :-)

Un és ple del món en un cel blau? és ple d'un interrogant de fum (o de núvols?)... Com t'has passat amb aquest enigma Macabeeeeeeeu!! :-PPP

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Si que m'he passat, ara ho veig. :-))
Sabia que era difícil, fins i tot molt difícil però em pensava que a la llarga us sortiria.

No vull fer-vos-ho jo, però si que et puc dir una cosa: Si vols saber el que hi ha dins d'un bagul ple, hauràs de buscar la clau i obrir-lo. És lògic, no? ;-D

Assumpta ha dit...

I això vol dir que, entre la imatge hi ha una clau amagada? I que si la clau (qual enigma visual tipus "porquets quasi invisibles perquè eren recent nascuts... prematurament") és damunt del Gran Canyon de Colorado, vol dir que el lloc és aquest? :-))


Mac... a tu t'han fet alguna vegada algun test d'intel·ligència?

Opció A.- NO, no t'han fet mai un test d'intel·ligència:
Bé doncs, ves a que te'n facin un i compara amb la majoria dels mortals i entendràs perquè ningú sap resoldre aquest enigma.

Opció B.- SÍ, t'han fet un test d'intel·ligència:
Però va donar una cosa tan bèstia que no t'ho vas creure, oi?
Doncs creu-t'ho, creu-t'ho (què xulo amb l'apòstrof i el pronom feble hehe)...

Bona nit... descansa ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Bon dia, he descansat bé gràcies. I espero que tu també ho hagis fet :-))

Els tests d'intel·ligència estan sobrevalorats i no s'hi ha de confiar gaire, però si alguna vegada n'he fet algun (d'aquests que hi ha per internet) et puc assegurar que he obtingut resultats bastant normalets. ;-)

En quant al meu enigma, no us surt perquè no trobeu el raonament deductiu que permet passar al següent pas i ja està. No cal treure'n cap altra conclusió.
Preguntes si a la imatge hi ha la clau amagada i t'he de dir que no, la clau no és a les imatges i tampoc la trobareu al meu blog, s'ha de buscar a fora i és necessària per obrir el "bagul ple" dins del qual es troba la solució a l'enigma.

No en sé de donar pistes, o no s'entenen o són massa fàcils... Bé de moment ho deixo així i em poso a preparar el post de demà amb la solució. Que el publiqui o no, depèn de vosaltres però en qualsevol dels dos casos no deixaré de pensar que sou uns cracks, de veritat. :-))

Carme Rosanas ha dit...

La clau fora? Ni a la imatge ni al teu blog? Uf! Mc... mare meva!

McAbeu ha dit...

CARME: Ja m'ho va dir l'ASSUMPTA que m'havia passat. :-DD
No cal que us escalfeu més el cap, avui mateix ja he publicat el post amb el mètode de resolució d'aquest enigma que al final tenies raó tu i ha resultat impossible. ;-))

Publica un comentari a l'entrada