GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 23 d’agost del 2010

259.- La família extensa

259.- El net dels meus pares és nebot meu, tinc 3 nebots més que no són germans entre ells. Pots calcular quants fills han tingut els meus pares, si tots han tingut almenys 1 fill?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluïsa "

16 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Són 5 contant-me jo?

Rita ha dit...

Jo diria que són 5. 4 nebots de 4 pares i tu que fan 5.

Jesús M. Tibau ha dit...

m'afegeixo al 5

Assumpta ha dit...

Doncs això: 4 i jo, 5 :-)

Lluïsa ha dit...

Doncs jo diria que són 4 fills.
Queda clar que 3 nebots no són germans entre ells però, i el primer que anomena? Pot ser germà de qualsevol del altres 3.

Elfreelang ha dit...

M'adhereixo als cinc...

Rita ha dit...

Aisss que em sembla que té raó la Llúïsa... :P

Quim Soler ha dit...

Hola,

en realitat, la resposta a la pregunta és NO.

Tant a Lluïsa com els altres, tots poden tenir raó.

Com que no sabem si el primer nebot és germà dels altres 3, però tampoc sabem si els 3 nebots que no són germans entre ells són fills dels meus germans o bé són fills dels germans de la meva parella (amb la qual cosa també serien nebots meus), no podem respondre a la pregunta.

Per tant, les possibilitats de resposta serien entre 2 (el pare o mare del primer nebot i jo) i 5 (els pares dels 4 nebots que apareixen a l'enunciat i jo).

Quim Soler ha dit...

I una altra cosa. Quan es diu "el net dels meus pares.." és segur que estem parlant d'un net masculí, però quan parla dels 3 nebots, tan pot ser que siguin 3 nens, com que siguin 2 nens i una nena o 1 nen i 2 nenes.

Per tant, decididament, la resposta a la pregunta és que No.

Ferran Porta ha dit...

Tres fills, si el primer és germà d'un dels altres tres...

Ferran Porta ha dit...

Tres... m´s un, quatre, vull dir ;)

Carles Borrell ha dit...

Jo crec que entre 4 i 5, doncs els 3 que no són germans entre ells, jo, i el que fa cinc, pot ser que sigui germà d'un de nosaltres, o pot ser que tampoc sigui germà de cap, degut a que no ho especifica, i per tant, si fos germà d'algú de nosaltres serien 4 fills, i sinó 5 fills.

kika ha dit...

em sembla que la resposta més clara és no, com diu el quim soler. ara que si es vole n números diria que 4 o 5...

Vicicle ha dit...

Si sols n'hi un net i tots els fills han tingut almenys un fill, és clar que el número de fills es 1. El que ens queda per endevinar és com un fill propi pot ser al mateix temps el teu nebot. Si te cases amb el teu cosí o la teua cosina doncs és fill i nebot tot a l'hora. Per tant, els seus pares han tingut 1 sol fill. Pot ser això?

Josep B. ha dit...

Tot i que la resposta podria ser no, jo em decanto per quatre ja que la frase "tinc tres nebots més que no són germans entre sí" indica que un d'ell si és germà del primer, per la qual cosa tinc tres germans, més un servidor, quatre.

McAbeu ha dit...

Hi ha enigmes que donen més joc del que pot semblar a primera vista. ;-)

Aquest n'ha estat un exemple i ha provocat una divisió d'opinions:

Primer trobem els 5 del grup del "5" (FRANCESC, RITA, JESÚS, ASSUMPTA i ELVIRA) que fan els comptes agafant-se a la literalitat de l'etiqueta fàcil però oblidant que tot enigma té un "truc" (encara que reconec que a vegades el truc és que no hi ha truc). :-D

També hi ha el grup dels "Difícil", aquest són els que obvien l'etiqueta fàcil i volen filar encara més prim, cosa que sempre s'agraeix. En aquest cas hi trobem a VICICLE, a qui dono la benvinguda al bloc, i a QUIM amb la seva "moció a la totalitat" ;-)
Dic aquí que en QUIM té raó, però que un enigma "representa" que ha de fer pensar i que per tant és lògic que l'enunciat es permeti certes "divagacions". Això fa també correctes les respostes dobles de CARLES i KIKA.

Però que no eren el que buscàvem, aquest era fàcil amb "truc" (veure que 3 nebots no eren germans però el 4art si) i per tant la solució seria 4 fills com diuen LLUÏSA, FERRAN i JOSEP.

FELICITATS i MOLTES GRÀCIES a tots! :-))

Publica un comentari a l'entrada