GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 2 d’octubre del 2016

8è aniversari



Avui XAREL-10 fa vuit anys!!

Ha passat un altre any blogaire (que en el meu cas van d'octubre a octubre) i un cop més toca celebrar un nou aniversari del blog deixant constància, de manera resumida, del que ha passat per aquí aquests últims dotze mesos. Som-hi!!:

Les estadístiques del comptador HISTATS.com ens diuen que, des del 01.10.2015 al 30.09.2016 aquest blog ha rebut 12.376 visites (amb una mitjana de 34 diàries i amb un màxim de 84 el dia 15.02.2016). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (60.7%), FIREFOX (15.5%), SAFARI (11.0%), ANDROID (3.2%), INTERNET EXPLORER (2.1%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (71.6%) [W8/10 (33.0%), W7 (31.4%), XP (5.7%), VISTA (1.5%)...], APPLE (15.2%), LINUX (3.2%), Dispositiu MÒBIL (2.9%)... He rebut visites de 70 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, ESTATS UNITS, CANADÀ, FRANÇA i REGNE UNIT.

Els números ens expliquen que fins avui porto publicats 831 Enigmes Mentals, 831 Endevinalles, 95 Enigmes Visuals, 48 Anagrames Lletraferits, 83 Refranyers Jeroglífics, 53 Passatemps Clàssics (més concretament, 18 Encreuats Temàtics, 12 Peces Literàries i 23 Sopes Temàtiques), 47 "Fragment Parcial", 24 "Qui sóc?" i 58 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 2070 enigmes (243 publicats enguany) que, tal com ha de ser, són la gran majoria dels 2338 posts publicats fins ahir.

A més dels enigmes, també hi ha d'altres posts que es mereixen aparèixer en aquest resum.
Aquest any he publicat l'Enigma de la Vida nº 29 on us parlava de la meva lectura, per primera vegada completa, del QUIXOT. Vaig tornar a col·laborar, amb uns quants enigmes, en el blog del Calendari d'Advent que cada any reneix per celebrar el Nadal i vaig tornar a publicar, per segon any consecutiu, la meva llista de llibres llegits.
He continuat, és clar, participant mensualment amb un text (més o menys literari) en les propostes que ens fan des del blog dels RELATS CONJUNTS, una participació que per Sant Jordi d'enguany va complir per part meva els sis anys seguits sense fallar cap mes (que jo recordi almenys). També he col·laborat en uns quants dels Jocs Literaris proposats per altres blogs: La CARME (Col·lecció de moments) ens va convidar a un "Puzle de paraules" per celebrar el seu aniversari al gener i a un parell de "Relats Estiuencs" al juliol i a l'agost, la JOMATEIXA (Tumateix Llibres) ens va proposar un "Joc de lletres de Sant Jordi" a l'abril i SA LLUNA (El racó de sa Lluna) ens va reptar a fer "Blackout Poetry" al juny.
Un altre repte fou també el concurs que va proposar SERGI (Àtoms i lletres) on havíem de ressenyar un dels contes de "Quant valen els teus somnis?", el seu primer llibre publicat. A mi em va tocar el relat "Selfie" i he de dir que sembla que me'n vaig sortir prou bé, si més no així ho va considerar el jurat que em va atorgar un dels exemplars del llibre que en Sergi oferia com a premi.
I, ja que parlem de llibres i de ressenyes, no m'oblido que aquest estiu passat vaig aprofitar que el LLIBRE marxava, com cada any, un parell de setmanes de vacances per publicar la meva participació al joc blogaire "The other readers" de la JOMATEIXA en forma d'enigmes fotogràfics i ressenyes d'un parell de novel·les que havia llegit enguany. Malgrat que aquest intent de convertir, només durant quinze dies, el XAREL-10 en un blog de llibres no va acabar de reeixir i els posts "Els llibres d'en Jan McPetit [I] i [II]" van passar amb més pena que glòria, jo n'estic força satisfet d'aquells dos apunts.

I d'ara endavant, què?. Dins la tònica, que fa temps que anem constatant, de davallada d'activitat blogaire en general i meva en particular us deia fa un any just (en aquest mateix apartat del post resum del 7è aniversari) que per primera vegada m'havia plantejat seriosament que el LLIBRE s'havia d'acabar un dia o altre però que de moment no volia pensar en concretar quan seria això. Doncs us he de dir que enguany si que hi he pensat i que he decidit que el LLIBRE arribarà a la seva última pàgina quan hagi publicat 1000 enigmes i 1000 endevinalles.

Això vol dir que aleshores tancaré el XAREL-10?. No, segurament no. El que passa és que ha arribat un moment que em costa trobar nous enigmes per mantenir el ritme de publicar-ne un cada dia. A hores d'ara una gran part dels que publico són només "problemes de matemàtiques" que a mi no m'engresquen gaire i, sobretot, que a la majoria de vosaltres no us engresquen gens. Per això, he decidit marcar-me aquesta fita de "fer els dos 1000" continuant al mateix ritme fins arribar-hi i després ja veurem que faig.

La prova que he fet enguany amb les ressenyes literàries potser m'indicaria que no hauria d'anar per aquí... Tampoc em veig fent un blog de cuina... Potser el millor seria publicar menys enigmes però més seleccionats i més de tant en tant?... No ho sé, ho veurem quan hi arribem que tenim temps de sobres per pensar-hi i, fins i tot, per canviar d'idea més d'una vegada. Al ritme de publicació actual encara falta un any sencer i bona part de l'altre per arribar a "l'últim enigma" del LLIBRE. Així que, de fet, aquesta decisió és una assegurança de que (si no passa res greu) el blog i les meves ganes de fer-lo continuïn endavant una temporada més. Només espero que vosaltres també volgueu seguir jugant amb els meus enigmes i que així pugui continuar dient-vos...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!

15 comentaris:

Lluna ha dit...

Per molts anys Mc!!
A tu, al Xarel-10 i al LLIBRE per descomptat!!!

Salvador Macip ha dit...

Caram, moltes felicitats!! Endavant!!

Allau ha dit...

Moltes felicitats! Pensa un desig quan apaguis les espelmes.

Carme Rosanas ha dit...

Moltes felicitats Mc!

M'encanta la manera com et planteges les coses del blog, perquè jo també m ho vaig rumiant així, poc a poc, a veure quin ha de ser el futur de la Vol·lecció de moments.

Estic segura, que trobaràs alguna manera de continuar més enlla dels 1000 enigmes i de les 1000 endevinalles. I també penso que jo hi seré per seguir-te,

Enhorabona i una abraçada de blogversari

Carme Rosanas ha dit...

Ah! I volia afegir que encara que diguis que els dos posts d,en Jan McPetit van passar sense pena ni glòria, a mi em van agradar molt i els vaig trobar molt "currats"

Sergi ha dit...

Ostres, data de caducitat del Xarel-10, això sí que no! He de dir que els enigmes matemàtics no m'engresquen massa, primer perquè no en sé de números, i segon perquè sempre em sembla que no tinc temps de parar-m'hi a pensar. Intento seguir participant tant com puc, i gaudeixo molt dels teus relats i participacions. Ep, i a mi no em van semblar gens malament les teves ressenyes, eh? Però els blogs de llibres no solen tenir massa comentaris mai, és el que hi ha. De totes maneres, espero que no ens faltis, d'una manera o d'una altra, que seguim llegint-te i compartint amb tu tot el que puguem. I és clar, la meva enhorabona i felicitació pels 8 anys de blog, que no són cap ximpleria, en són una pila, sobretot per la constància manifestada, i per tot el que ens fas gaudir! És una sort que continuïs amb nosaltres, i que així sigui per molt temps més!

Anònim ha dit...

Primer de tot i no menys important: Felicitats pel vuitè aniversari!

No et desanimis, els posts de llibres sempre han tingut poc èxit de participació, passa als millors blogs, ho dic perquè fins hi tot a Pons’s Blog passa quan publico una ressenya d’un llibre.

Això de les davallades es natural, fins hi tot a mi em passa. Ja vas veure com vaig tancar el blog durant un munt de dies de vacances, cosa totalment inaudita fins al moment (com a mínim tants dies seguits). I al tornar ja veus que estic recorrent al recurs de les setmanes monotemàtiques d’anuncis, de còmics, etc. Que no dic que no em quedin bé, eh? Que les trobo genials, però no estarien en el top de la originalitat.

Mentre tingui ganes t’aniré seguint, no em puc comprometre a més :P

Elfreelang ha dit...

enhorabona Mac ....vuit anys ben plens i divertits i compartits...home no cal que pleguis .....pots passar d'un enigma diari a un cada res dies no? endavant les atxes ! i per molts enigmes més i tot el que vulguis!

Sergi ha dit...

Felicitats per la fita dels 8 anys i molts ànims per seguir publicant. La veritat és que molts blogs mostren un cert declivi. En el meu cas és per raons purament personals. No tinc tant de temps per dedicar-hi. I, per desgràcia, tampoc tinc tant de temps per passar per altres blogs. Però això sí, intento seguir divertint-me cada cop que ho faig.

Gràcies i endavant amb el Xarel·10.

rits ha dit...

Moltíssimes felicitats per aquests vuit anys!!!! i endavant. Em sembla molt engrescador que posis nous objectius al blog si veus que els enigmes es van acabant.
Serà genial. Jo no sóc gaire bona per dir-ho, doncs passo sovint, però els relats intento no perdre-me'ls. M'encanten encara que no comenti! Així doncs t'animo a escriure relats o el que sigui, més enllà dels enigmes!!!

Una abraçada ben gran!

McAbeu ha dit...

LLUNA: Moltes gràcies... de part de tots tres. :-))

SALVADOR: Moltes gràcies!!

ALLAU: No sé, imagina't que es compleix. ;-) Moltes gràcies!!

CARME: Moltes gràcies!. Sí, de fet és això mateix. Una reflexió sobre quin ha de ser el futur del blog. Com explico al post, fa temps que sóc conscient que el ritme de publicar un enigma diari no es podia mantenir per a sempre però el que no vull és anar fent i plegar de cop qualsevol dia deixant el blog "penjat". Per això m'he marcat aquesta fita que penso que puc assolir sense problemes, després jo també espero trobar la manera de seguir amb el XAREL-10 en marxa i em farà molta il·lusió que tu també hi siguis aleshores. :-)

XEXU: Podríem dir que sí, que el que plantejo és una data de caducitat del XAREL-10 d'enigma diari (que haurà durat gairebé 10 anys quan hi arribem) però justament ho faig per garantir que el XAREL-10 no caduqui. La meva intenció és també no faltar i que puguem seguir compartint aquest espai de la Catosfera molt temps més. Moltes gràcies! :-))

PONS: Moltes gràcies!. No és desànim o almenys no només. Com tu saps molt bé, publicar un post cada dia requereix un "esforç" si no vols repetir-te i jo em veig capaç de mantenir-lo fins arribar als dos 1000. Després ja veurem que faig perquè les teves ganes de seguir-me no defalleixin. ;-D

ELFREELANG: Moltes gràcies!. Sí, la idea és aquesta. No plegar sinó baixar una mica el ritme, la manera de fer-ho encara no l'he pensat però segur que se m'acudeix alguna cosa. :-))

SERGI: Moltes gràcies!. Tampoc m'escapo d'aquesta minva de temps per dedicar als blogs (al meu i als altres) i està clar que aquest és un dels motius de la davallada de la que parlo al post. Aquesta decisió que plantejo ara és doncs un intent d'adaptar-me a aquesta situació i així mantenir justament això que dius al final, que pugui continuar divertint-me cada vegada que vinc per aquí.

RITS: Moltes gràcies. Exacte, marcar-me aquesta fita dels dos 1000 és una manera d'engrescar-me per continuar fent el blog fins aleshores i també més enllà. Falta més d'un any per arribar-hi i hi ha temps per pensar com ho faré però això dels relats no és mala idea, no puc negar que em diverteix fer-los. Una altra abraçada per a tu!. :-)

jomateixa ha dit...

Vaig amb retard, perquè jo tampoc tinc tan temps com abans per passejar per aquí i em perdo alguns posts. Per sort, aquest l'he recuperat tot passejant.
Ets tan actiu que costa seguir-te el ritme, i jo, que no n'encerto ni una :DD
Felicitats!!! i segur que el que decideixis ens tindrà també ben enganxats!!

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: Moltes gràcies. Anem fent el que podem... i que duri. :-))

Assumpta ha dit...

MOLTES FELICITATS, MAC!!!

M'alegra saber que tenim blog assegurat durant cosa d'un any i mig... D'aquí a llavors segur que ja hauràs descobert alguna fórmula màgica per seguir publicant-ne més, ni que sigui inventant tu els enigmes :-DD

Quan felicito un aniversari, m'agrada molt dir PER MOLTS ANYS... en aquest cas no vull deixar de dir-ho. De moment en tenim un i mig... però aquest és un dels blogs que més em costaria deixar, així que alguna solució hi haurà d'haver perquè duri mooooooolt més... Si cal estudiaré matemàtiques per poder entendre les preguntes dels enigmes senzills de números!! :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Moltes gràcies!. El que plantejo és el final del XAREL-10 d'enigma diari, això si que em sembla que té els dies comptats, però jo també espero que després de "fer els dos 1000" trobi una fórmula (més o menys màgica :-DD) que em permeti continuar endavant, ni que sigui a un altre ritme. :-))

Publica un comentari a l'entrada