GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 7 d’octubre del 2016

Enigma Visual 096


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Una quarta part. La explicació també la deixo per en Xexu o qualsevol altre que vingui després :P

Sergi ha dit...

Que malparit en Pons. És un quart perquè està cantat, sense donar mides del quadrat i aquestes coses és difícil calcular una àrea. No tinc cap més explicació matemàtica, només superposant peces vermelles em surt que podrien anar totes encabides dins d'un dels quatre quadrats petits.

Elfreelang ha dit...

a primera vista i amb oblit total de les matemàtiques i la geometria diria que em surt un quadrat i poc ....no en sé més Mac

McAbeu ha dit...

La resposta correcta és que la zona vermella ocupa una quarta part del total del vitrall tal com ens diu en PONS i per tant té raó en XEXU quan diu que totes les peces vermelles ocuparien un dels quatre quadrats petits. Però aquesta explicació no és la que buscava el LLIBRE perquè, tot i ser certa repeteixo, està feta "a ull" i, per tant pot portar a confusions com demostra ELFREELANG al seu comentari on diu que, per a ella, les àrees vermelles omplirien "un quadrat i poc".
La demostració correcta és la que es basa no en comptar les zones vermelles sinó en calcular el que ocupen les que no ho són. Si ens hi fixem bé, veurem que cadascun dels triangles que es formen en les parts del vitrall que rodegen l'àrea vermella ocupa una quarta part del total. Per tant tots tres n'ocuparan tres quartes parts i això implica que a la zona vermella li toca l'altra quarta part. ;-)

Anònim ha dit...

Jo ho havia fet una mica diferent. Com que la figura es simètrica, he agafat per exemple la meitat esquerra de la figura. Llavors m'ha quedat dos quadrats, un sota l'altra, he agafat la zona vermella del cub inferior i li he donat la volta i la he acoblat a sobre la zona vermella del quadrat de dalt, i he vist que omplien la meitat del quadrat superior, per tan una quarta part de la figura que formen els dos quadrats.

Assumpta ha dit...

Trobo que l'elecció dels colors de l'enigma és preciosa, de veritat :-))

McAbeu ha dit...

PONS: Un altre mètode que, com el del XEXU, ens porta també al resultat correcte, certament. De totes maneres, a mi continua agradant-me més l'explicació del LLIBRE. ;-)

ASSUMPTA: Moltes gràcies de part de l'artesà vitraller. :-DD

Assumpta ha dit...

Hehehehe això de fer enigmes dóna feina a molta gent, eh? Aquest artesà vitraller pot estar ben content que, de tant en tant, surt al teu blog ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Aquest és un blog multi-tasca on treballen els millors professionals de cada camp... més o menys. :-DDD

Assumpta ha dit...

:-DDDD

Publica un comentari a l'entrada