GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 15 de maig del 2013

522.- Aigua freda o calenta

522.- En Pol és a l'habitació d'un hotel. Es despulla per banyar-se i quan es fica a la banyera se n'adona que no hi ha cap diferència entre les dues aixetes i per tant que no pot distingir la de l'aigua freda de la de l'aigua calenta. Com s'ho pot fer per assegurar-se al 100% de que no obrirà la freda abans de la calenta?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

11 comentaris:

Lluna ha dit...

Doncs que les obri les dues a l'hora, al cap d'una estona sabrà quina es la calenta i quina la freda i ja podem graduar-les a gust... ;)))

Encara que jo acostumo a obrir-les abans d'entrar que els ensurts a la dutxa són molt "punyeterus".

Bon vespre Mc!!!

Sergi ha dit...

Doncs la solució d'obrir-les les dues a l'hora li garanteix segur que no n'obrirà cap abans que l'altra.

Anònim ha dit...

La solució es que deixi de ser un tiquis-miquis i que obri una aixeta i posi només la ma i ja està.

Una altra solució es que es gasti més calers en un hotel decent on tinguin les aixetes diferenciades.

jpmerch ha dit...

Jo també dic obrint les dues alhora. Però sembla molt fàcil, hi haurà alguna cosa oculta.

Assumpta ha dit...

Doncs, a no ser que sigui un hotel de primera categoria, que ho tenen tot mega net i polit, si és un hotel una mica més senzillet -cosa que diria que sí, donat que no tenen ni la distinció a les aixetes- que miri el seu estat, com estan la part metàl·lica, com estan pel voltant... L'aixeta que es vegi més nova, més lluent i amb menys restes de calç serà la FREDA.

Sergi ha dit...

Trucant a recepció i preguntant-ho. O, si ja està a la banyera i li fa mandra, cridant a la seva dona perquè truqui a recepció i ho pregunti.

Molts homes creuen que són menys homes si pregunten les coses però, a poc a poc, hem d'anar acabant amb aquest tòpic.

Garbí24 ha dit...

jo que sóc del ram......la de l'esquerra sempre és la calenta.
Amb política crec que no va així però.

McAbeu ha dit...

Doncs el LLIBRE diu que si en Pol no sap que la de l'esquerra sempre és la calenta (JOAN GASULL), o té massa pressa per trucar a recepció (SERGI) o per mirar l'estat de les aixetes (ASSUMPTA), o vol continuar sent un tiquismiquis (PONS007), aleshores el que ha de fer per estar segur al 100% de no obrir la freda abans de la calenta és obrir-les les dues a l'hora (LLUNA, XEXU, JPMERCH).

Usa solució que, com diu JPMERCH, sembla molt fàcil però s'ha de tenir en compte que de vegades les coses fàcils són les que no fem. Aquesta vegada no ha estat així i LLUNA s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

Lluna ha dit...

;)))

Bon dia Mc!!!

Sergi ha dit...

Crec que la resposta que dóna el llibre és impugnable. Sent el temps un continu infinitament divisible, es pot plantejar la impossibilitat d'obrir les dues aixetes alhora.

Per exemple, es pot pensar que s'han obert totes dues a les 14:25:02 però si filem més prim, potser una l'hem oberta a les 14:25:02 i 567 mil·lèsimes i l'altra a les 14:25:02 i 572 mil·lèsimes. Per tant haurem obert una abans que l'altra sense saber quina d'elles era la calenta.

I l'enunciat ho deia ben clar "Com s'ho pot fer per assegurar-se al 100%". Jo crec que si sap això de la continuïtat del temps, no estarà segur al 100%.

McAbeu ha dit...

SERGI: No t'ho prenguis malament, però si jo li dic al LLIBRE que li vols impugnar la solució perquè "el temps és un continu infinitament divisible i que vols tenir en compte les milèsimes de cada segon concret, és capaç d'enviar-nos a tu i a mi a prendre una dutxa freda (per separat això sí). Clar que, per altra banda, aquesta seria una bona manera de descobrir quina aixeta és cadascuna, no?. :-DD

Publica un comentari a l'entrada