GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 18 de maig del 2013

Enigmes de la vida (25) - I.P.C., A L'ALÇA O A LA BAIXA?

Dijous passat, en el seu Blog Petit, l'ASSUMPTA ens preguntava si es podia fer un post en que el títol i el text escrit a dins no tinguessin res a veure. Vam estar d'acord que fer-se, el que es diu fer-se, és clar que es podia fer. O potser no és tan clar?. No ho sé, el millor és que ho provi. Vaig a veure si me'n surto.

I.P.C., A L'ALÇA O A LA BAIXA?

Els que aneu passant per aquí ja sabeu que no em costa gaire apuntar-me a col·laborar en algunes de les iniciatives d'altres blogs que demanen la nostra participació. Aquests últims dies, i per això m'ha vingut al cap fer aquest post, n'he participat en dues.

Una d'aquestes iniciatives va ser el Concurs del Cas Típic 1500 del Pons's Blog, on vaig guanyar una copa molt original que us vaig mostrar dimecres en un post on intentava imitar l'estil inimitable dels Casos Típics d'en PONS. Allí jo deia que l'únic requisit indispensable que em cal per participar en una d'aquestes iniciatives era "que tinguessin premi".

Evidentment, era una broma. Guanyar un premi sempre fa molta il·lusió però, em podeu ben creure, no és mai en el que em fixo per participar en alguna d'aquestes propostes. I la prova és que l'altra iniciativa de les que us parlava no tenia premi. Em refereixo a la Commemoració dels 6 anys i els 2002 posts del blog Col·lecció de Moments, on la CARME ens va proposar un joc on els participants havíem de definir un blog amb un "SI FOSSIS..." per després endevinar-los entre tots. Jo vaig fer el meu dedicat al blog de CANTIRETA i el "Si fossis..." dedicat al XAREL-10 me'l va fer la mateixa CARME.

Llegiu-lo, si us plau:

Si fossis un dels quatre elements
series fèrtil terra on arrelar-se.
Si fossis un lloc on poder trobar-se,
series acollidor i permanent.

Si fossis un camp dels de la plana
series una vinya i el seus ceps.
Series la intel·ligència i el seny,
si fossis qualitats fetes paraula.

Si fossis un fruit dolç i rodó
series gotim d'un sol color
més blanc, més bru, però sempre fi.

Si fossis beguda series un vi.
Que escampa alegries per tot arreu
jocs, cançons i poesies a bon preu.

(signat: Carme)

I també aquest altre que em va dedicar mentre es preparava el joc per a que servís de model i entrenament:

Si fossis un aliment...
(O si el teu blog fos un aliment)

Seria unes pastes saladetes, divertides,
que entretenen la gana, molt bones,
amb gustos variats, diferents i menudes,
com un d'un sol tast.
D'aquelles que tothom espera que s'obri
el paquet per llençar-s'hi de cap,
per a ser els primers.
Addictives i irresistibles. Unes pastetes
d'aquelles que no se sap ben bé de què
són i tothom té tendència a preguntar-ho
i qui les ha fet es resisteix a dir-ho.
Tasteu-les, proveu-les,
ja ho sabreu de què són!

(signat: Carme)

Després de llegir això, heu de donar-me la raó en una cosa: He mentit de mala manera quan he dit que el joc de la Carme no donava cap premi. O és que em direu que aquests textos dedicats no són un gran premi?. És clar que ho són, un gran regal que m'ha agradat moltíssim. I per això m'he "inventat" aquest post: Per poder emportar-me'ls cap aquí, ensenyar-vos-els orgullós i tornar a donar-li les gràcies a la Carme.

I, per a mi, aquesta interacció entre nosaltres és el millor premi que es pot obtenir quan participem en qualsevol proposta blogaire. Per això m'apunto de gust a les que puc i el que em sap greu és no poder arribar a totes. No tinc més hores per dedicar als blogs que les que hi dedico. Segur que molts de vosaltres heu detectat que fa una bona temporada que no comento tant als vostres blogs com abans, que fins i tot al XAREL-10 hi ha vegades que dono les solucions als enigmes a misses dites i que també fa molt de temps (massa) que no participo en els Jocs Literaris d'en Tibau o que no soluciono un enigma del Books in Cities, per exemple. No és per falta de ganes, és per falta de temps.

És a dir que sabent-me molt de greu i molt a pesar meu, però la meva participació en les I.P.C. ha anat a la baixa i em sembla que no sóc l'únic al que li ha passat. Què me'n dieu vosaltres? Les vostres col·laboracions en les INICIATIVES PARTICIPATIVES CATOSFÈRIQUES van a l'alça o a la baixa?. I d'aquestes mateixes iniciatives, trobeu que ara se'n proposen més o menys que temps enrere?. Si voleu en podem parlar als comentaris.

********************************

PS1: Com ja haureu vist, he estat incapaç de fer un post que no tingués res a veure amb el seu títol. Dec tenir poca inventiva. ;-)

PS2: I parlant d'Iniciatives Participatives Catosfèriques, us vull parlar dels PREMIS C@TS. Els administradors ens hem proposat renovar-los per simplificar-ne la gestió i fer-los més dinàmics i fiables. Us demanem la vostra ajuda en aquesta tasca perquè els Premis només poden tirar endavant si molts ens hi impliquem. Cliqueu sobre el logo que hi ha a continuació, us portarà a un post del blog de C@ts on hi podreu dir la vostra. Gràcies per fer-ho!

13 comentaris:

sa lluna ha dit...

Bon dia Mac!
Un bon post per parlar d'una mica de tot, així el títol hi té més a veure, o no. :)

Sóc de les que m'apunto a tot, de vegades arribo tard però sempre és perquè el temps no dóna per més i crec que és el que ens passa a tots.

Per exemple, avui vaig de bòlid i surt per cames que tinc moltes coses a fer, però abans volia felicitar-te per tots el moments màgics que ens regales, a tu i a tots els blocaires d'aquest petit-gran món!!

Aferradetes i fins aviat!!

Sergi ha dit...

Caram, un post reflexiu al Xarel!! Aquesta és la meva, hahaha! M'agrada tant reflexionar sobre la vida com sobre els blogs i les seves dinàmiques. Però primerament, al post no li falta aquell puntet trapella i enigmàtic del blog, amb això de l'IPC.

Abans de parlar del tema, que és interessant, dir que avui esperava relat conjunt, que és el dia i a més la proposta és una il·lusió òptica d'aquestes que t'agraden a tu! Però segur que ja vindrà.

Bé, pel que fa a iniciatives, crec que en el meu cas no ha augmentat ni disminuït. Sí que és cert, com hem comentat de vegades, que els anys de blog pesen i que no ens sentim com en altes moments, costa mantenir un ritme. Però jo no he estat mai d'apuntar-me a tot. M'agrada apuntar-me a allò que em ve de gust, o que crec que serà possible que realitzi amb garanties. No dic que amb una mica d'esforç i dedicació no es puguin aconseguir la majoria de coses que aquí es demanen, però algunes, directament, se'm fan costa amunt només de veure-les, perquè no es compten entre les meves aptituds principals. Això sap greu quan la proposta ve d'algú que t'importa, però hi ha molt poeta per aquí a la xarxa, i a mi se m'escapa tot el que estigui relacionat vagament amb la poesia, o amb un excés d'imaginació. Diria que només participo per sistema a RC, però tampoc no freqüento altres jocs literaris i m'apunto a allò que em ve de gust, que crec que no és poc tampoc, però no a tot el que podria. En això crec que m'he mantingut fidel a la meva manera de fer, i em sap greu si algú es pren malament que no participi en algunes coses, però espero que m'entengui. Hi ha qui no se'n perd una, però va a persones. En canvi, jo prefereixo mostrar el meu compromís i la meva participació deixant una quantitat ingent de comentaris, en una quantitat no menys ingent de blogs.

Prova del que explico és la participació en aquesta santa casa, de la qual ja hem parlat. M'agraden molt els enigmes que proposes i generalment no falto a la cita, però no cada dia tinc el cap per posar-me a pensar ni em veig amb cor de fer-ho. Com en tantes altres coses que passen per aquí crec que és molt important no sentir-s'hi obligat, si no et cremes i ja sabem què passa.

zel ha dit...

Ostres, has aconseguit que, amb una lectura de post/apunt, em posi al dia de moltes coses que, desapareguda com estic, no havia copsat. Gràcies doncs. Hauré de posar-hi remei.

Petons!

Assumpta ha dit...

Hahahaha què trapella!! I jo que pensava que el post anava de l'Índex de Preus al Consum!! :-DDD

Sí, sí, he "picat"... i, a més, estava estranyadíssima pensant com és que un dissabte agafaves un tema així per fer post :-P

Quina gràcia m'ha fet en XEXU dient que avui esperava el teu Relat Conjunt... és maco això, ens coneixem tots bastant i sabem, més o menys els nostres costums... però mira, avui ens has sorprès amb aquest "Enigma de la vida" ;-))

Jo no sé si participo més o menys. De fet, el Relat Conjunt del mes passat se'm va acabar el termini sense una idea mitjanament acceptable... En canvi, m'ho vaig passar molt bé amb els "si fossis" de la CARME: Jo vaig fer en JOTAPÉ, que el van encertar bastants participants i vaig rebre un regalàs d'en PORQUET que és una preciositat ;-)))

En quant als Premis C@ts, jo en sóc fan! tot el que mou la Catosfera m'agrada, així que m'apunto a demanar als col·legues que facin el favor d'anar a dir la seva... Ni que sigui per dir "jo ho deixaria igual", però al menys que treguin el cap :-DDD

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Sí, era qüestió de fer un post diferent dels habituals que, de tant en tant, també ve de gust. ;-)
Com he dit, jo també sóc dels que intento apuntar-me al major nombre possible d'aquestes iniciatives però com bé dius, el temps dóna pel que dóna. Ho anem fent com podem.
Moltes gràcies pel que em dius al final i jo també m'afegeixo a les felicitacions a tots els blogaires d'aquests món on ens hi sentim tan bé. Aferradetes!! :-))

XEXU: Això del títol, com bé dius, només ha estat una trapelleria que em va venir al cap després de llegir el post al Blog Petit de l'Assumpta (sóc així, no hi podem fer més :-D). I no pateixis que sí que vindrà el Relat Conjunt d'aquest mes, és veritat que aquest tipus d'imatge "són les que m'agraden a mi" però això em sembla que encara m'ho posa més difícil. Tinc un parell d'idees al cap, ja veurem quina trio ;-)
Pel que fa al tema, jo sóc més de col·laborar amb aquestes iniciatives i en canvi he disminuït força els comentaris a altres blogs. No per res en concret però passa que pels meus horaris bloguejadors sovint arribo força tard als posts i veig que el que podria aportar ja ha estat dit. Com dius va a persones però, i en això si que estic al 100% d'acord amb tu, l'important és que fem el que fem no ho fem per obligació. Aquí hi hem d'estar bé, sinó (almenys jo) ja no hi seria.
PS: I tant que sabem que passa quan et cremes (o quan et fan cremar) per això intentem posar-hi remei.

ZEL: És el que parlàvem, de vegades és fa difícil (si no impossible) estar al cas de tot el que va passant pels blogs. Hem de ser conscients d'això i no estressar-nos, arribem a on arribem. De totes maneres, si aquest post/apunt ha servit per posar-te al punt altres posts que t'havies perdut, jo n'estic content. :-)
Petons!!

ASSUMPTA: Com li he dit al Xexu, amb això del títol ha sortit la meva vessant més juganera. El títol original del post era "Enigmes de la vida (25) - Iniciatives Participatives de la Catosfera", llegir el teu post de dijous i posar-me jugar amb les inicials I.P.C. va ser gairebé automàtic. :-DD
Jo també m'ho vaig passar molt bé amb els "Si fossis" de la Carme. El teu d'en Jpmerch el vaig endevinar de seguida com també el del Porquet dedicat a tu. Com tu mateixa vas dir i El Porquet va confirmar, el seu "si fossis" era un regal d'un bon amic. I de la mateixa manera em vaig prendre jo els que em va fer la Carme, per això me'ls he volgut emportar cap a casa. :-)
Estic totalment d'acord en que els Premis C@ts són un projecte que val la pena conservar. Per això hem demanat les vostres opinions per trobar la manera de renovar-los i fer-los anar endavant amb més empenta. Discrepo només en una cosa, en el meu cas almenys "deixar-ho tot igual" no és una opció, els C@ts necessiten al meu parer una remodelació que els simplifiqui i faciliti la gestió. Sé que jo m'ho miro des del punt de vista de la feina que donen, però aquesta feina s'ha de fer i si no som capaços de fer-la més fàcil no sé si em veig capaç de seguir com ara, com he dit al Xexu quan veus que et cremes has d'intentar posar-hi remei a temps.

Pau Hueso ha dit...

Acabe de decobrir aquest blog mentre buscava endevinalles per als meus xiquets de les pràctiques de Magisteri, i he de dir que m'ha fet molt feliç! Tot i que ja veig que aquest blog ja té prou anyets, se m'ha enlluernat la cara quan he donat una volta. Espere no arribar tard per poder participar :P+
I felicitats a l'autor d'aquest blog per realitzar aquesta feina tan contínua durant tant de temps

Assumpta ha dit...

Hola, MR. CHIMP com a blogaire de guàrdia aquest cap de setmana, et dono la benvinguda a cal McABEU ;-)) Segueix passant, t'asseguro que aquí ens divertim moltíssim!!

Ah, i de passada, podràs conèixer els PREMIS C@TS!! :-))

McAbeu ha dit...

Mr. CHIMP: Benvingut i moltes gràcies per tot el que em dius, m'alegro molt que t'agradi el blog. Mai és tard per participar al XAREL-10, així que quan et vingui de gust només cal que hi diguis la teva. :-)

ASSUMPTA: :-)))

Carme Rosanas ha dit...

Gràcies, Mc, per considerar els meus Si fossis com un regal... el d'entrenament que vaig fer, va ser com una bombeta que se'm va encendre. Allò que et ve al cap una idea i ho has de fer... a veure som queda.

L'altre va ser més casual, la Gemma se'ns va fer enrere pels exàmens i la vaig substituir...

Vaig intentar fer-lo ben diferent del primer... en vers que no n'havia fet cap així.

M'he divertit molt escrivint "Si fossis" i molt llegint els vostres... ha estat molt interessant i satisfactori per a mi amb tanta participació.

T'he de dir que estan fet des del cor i que penso i sento amb tota sinceritat tot el que vaig escriure.

Gràcies per dur-los fins aquí!

Una abraçada!!!

Jo no crec que hagi augmentat la meva participació, però tampoc l'he disminuït gaire. Crec que em vaig mantenint. Hi ha dies que els relats Conjunts no m'inspiren i penso que ho deixaré córrer i al final un bon dia també l'acabo fent...

Carme Rosanas ha dit...

Ah! I si sembla que participo menys al xarel-10 és només perquè la lluna està sempre de guàrdia a tothora i jo arribo sempre tard... però no deixo de llegir ni de rumiar ni un sol dels teus enigmes, Mc! però arribo gairebé sempre a misses dites!!!

McAbeu ha dit...

CARME: A mi m'agraden tots dos. Són ben diferents i això encara els hi dóna més valor. Ets tota una experta en els "si fossis" :-D
Jo també m'ho vaig passar molt bé fent el meu i després intentant endevinar els "si fossis" dels altres companys. Vas muntar una gran iniciativa blogaire, sens dubte! :-)

Pel que fa a la teva participació aquí, entenc això que em dius. Jo reparteixo els enigmes a diferents hores pensant que generalment els blogaires entren a la Catosfera en diferents moments del dia, però si algú (tu cites la LLUNA però podria ser qualsevol altre) està connectat sempre i se'ls troba primer, doncs té tot el dret a contestar-los primer. I trobo normal que els que passeu després no hi digueu res si la resposta ja està donada, així que no passa res ni et poso falta ;-D que ja sé que ets de les que no et perds cap dels meus enigmes. :-)

Anònim ha dit...

jo participo a poques inciatives, més què res perquè soc massa orgullós perquè ningú em digui que haig de fer! quin ego que tinc!

McAbeu ha dit...

PONS007: Tu participes a poques iniciatives, però selectes. No és mal sistema tampoc.

Publica un comentari a l'entrada