GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 2 d’octubre del 2018

10è aniversari


Avui XAREL-10 fa deu anys!!

10 anys de blog!. Una fita que, sense tenir-la prevista (ni molt menys) quan vaig començar, no puc negar que estic molt content d'haver assolit. Hi arribo amb la sensació d'haver complert un cicle i de "feina feta".

Perquè, certament, de "feina" n'he fet. Només cal mirar els números per deixar-ne constància. Fins avui he publicat 1000 Enigmes Mentals, 1000 Endevinalles, 120 Enigmes Visuals, 48 Anagrames Lletraferits, 108 Refranyers Jeroglífics, 72 Passatemps Clàssics (més concretament, 24 Encreuats Temàtics, 24 Sopes Temàtiques, 12 Peces Literàries i 12 Citacions Encriptades), 60 "Fragment Parcial", 24 "Qui sóc?" i 80 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 2512 enigmes (201 publicats enguany) que, tal com havia de ser, conformen la gran majoria dels 2817 posts publicats fins ahir.

Per seguir el costum dels anys anteriors, també farem una ullada a les estadístiques de l'any. Des del 01.10.2017 al 30.09.2018 aquest blog ha rebut 8.740 visites (amb una mitjana de 24 diàries i amb un màxim de 65 el dia 14.12.2017). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (74.8%), FIREFOX (12.3%), SAFARI (7.3%), ANDROID (4.4%), INTERNET EXPLORER (1.2%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (78.3%) [W8/10 (55.8%), W7 (19.0%), XP (2.5%), VISTA (0.9%)...], APPLE (12.1%), ANDROID (4.5%), LINUX (5.1%)... He rebut visites de 37 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, RÚSSIA, ESTATS UNITS, FRANÇA i REGNE UNIT.

I no em puc oblidar de fer un repàs a alguns posts destacats perquè, a banda dels enigmes, també hi ha altres posts que es mereixen aparèixer en aquest resum.
Aquesta temporada no va començar bé. Ara fa un any, el primer d'octubre de 2017, estàvem convocats a participar en el referèndum sobre la independència de Catalunya i la policia espanyola va rebre ordres d'impedir-ho utilitzant la violència. Aquelles imatges de repressió antidemocràtica sobre la gent que volia exercir el seu dret d'expressar la seva opinió mitjançant el vot van ser vergonyoses i indignants. Per això, i com a mínima protesta per aquells fets, vaig tancar el blog durant tota una setmana. No hi vaig publicar cap post aquells dies però em sembla que avui cal destacar-ho igualment perquè no he oblidat (ben al contrari) tot el que vaig sentir aquella jornada i les que van venir després.
Pel que fa, realment, a posts destacats cal remarcar que enguany he continuat participant en les propostes literàries que mensualment ens fan des del blog dels RELATS CONJUNTS i, quan ells fan vacances arriben els RELATS D'ESTIU DE LA CARME que també van comptar amb la meva participació al juliol i a l'agost.
Al setembre, van tornar ELS LLIBRES DE JAN McPETIT amb les recomanacions lectores i les fotografies que aquest petit personatge ens presenta des de ja fa algunes temporades i que enguany incloïen el recull de contes "APLEGANÚVOLS" de la Gemma del blog TRUQUEM AL GEGANT DEL PI?.
Destaco igualment la ressenya de la segona novel·la de la JOMATEIXA i també la meva col·laboració al BLOG DEL CALENDARI D'ADVENT amb uns nous passatemps nadalencs especials, una tradició blogaire que fa un grapat d'anys que m'ocupa en aquelles dates tan assenyalades. També al desembre i per quart any consecutiu, vaig tornar a publicar la meva llista de llibres llegits.
I, és clar, no em puc deixar la "Trobada Virtual Blogaire 2018" organitzada des de RODA EL MÓN I TORNA AL BLOG, una altra gran iniciativa que durant tot el mes de gener ens va reunir al voltant d'aquest món dels blogs que tant ens estimem.


I D'ARA ENDAVANT, QUÈ?.
Ara fa un any, al post del novè aniversari, ja vaig avisar que el XAREL-10 tal com l'hem conegut fins ara tenia els dies comptats. Ja vaig dir aleshores que el LLIBRE (el meu recull d'enigmes i endevinalles) arribaria a la seva última pàgina quan assolís els 1000 de cada. Doncs ja he publicat aquests 2000 enigmes, amb l'afegit dels 432 (36 dotzenes) més publicats els divendres, i és el moment de deixar-lo descansar. Ho faré i, de pas, aprofito per fer-li un "homenatge". Si us hi fixeu, a la barra superior ha aparegut un nou enllaç que ens porta a la pàgina de BIBLIOGRAFIA CONSULTADA, si hi aneu a fer una ullada trobareu la llista dels llibres que han servit per "alimentar" el LLIBRE tots aquests anys i també alguns altres (amb possibilitats d'ampliació) que serviran per continuar fent el XAREL-10, almenys en part, d'ara endavant.

En conseqüència, amb el LLIBRE fora d'escena, per força veurem canvis al blog. Uns canvis que comportaran que algunes coses desapareguin, altres es mantinguin i també en vinguin de noves...

Posts que desapareixen: Ja no hi haurà ni enigmes ni endevinalles diaris (ni rètols vermells :-D). Si trobo algun enigma nou que em sembli prou interessant per publicar-lo, és clar que el faré sortir al blog però sense cap periodicitat preestablerta. Un altre tipus de post que deixaré de fer són els resums anuals com aquest que esteu llegint. Amb el nou format del blog publicaré, segur, força menys posts al llarg de l'any i ja no caldrà fer-ne el recompte ni tampoc deixar constància de les estadístiques que és una cosa que fa gràcia quan comences en el món dels blogs però que, a la llarga, perd interès. Que consti que espero continuar celebrant aniversaris blogaires però ho faré d'una altra manera.

Posts que es mantindran: Tinc intenció, ara com ara almenys, de continuar participant en els Relats Conjunts i també en alguns dels jocs blogaires que proposeu des dels vostres blogs com he fet fins ara. També seguiré publicant la meva Llista de Llibres Llegits de finals d'any i potser m'atreveixo a fer alguna ressenya més de tant en tant però només dels llibres que m'agradin, fa temps que tinc clar que no serveixo per fer de crític literari.

Posts que venen: Baixaré el ritme de publicació, ja ho he dit, però no m'agradaria gens que el XAREL-10 passés a un "estat d'hibernació" massa letàrgic així que he estat pensant que podria fer d'ara endavant per continuar amb una mínima activitat blogaire i m'han vingut algunes idees al cap. Una d'elles seria explicar uns quants jocs de màgia, mentalisme o simplement de taula que es solucionen gràcies a "trucs" matemàtics. Una altra idea seria dedicar una sèrie de posts a la ludolingüística parlant dels diferents jocs de paraules que existeixen i també a altres passatemps que ens fan jugar amb les lletres o les xifres, en aquest sentit també trobareu a la barra superior l'enllaç a una nova pàgina anomenada GLOSSARI que conté els noms d'alguns d'aquests jocs ordenats alfabèticament, la meva intenció és enllaçar cadascuna de les paraules d'aquesta llista amb un post que n'expliqui les seves característiques i en doni exemples en català. Tinc també disponibles alguns reculls d'històries curtes amb enigma inclòs que no he publicat fins ara perquè resulten massa llargues per a un únic post però que podria provar d'adaptar per presentar-les en uns quants de successius. El món de les paradoxes i el de les il·lusions òptiques també podrien donar per a més d'un post...
Ja veieu que idees per continuar amb el blog no me'n falten. Segurament, tinc més idees per fer posts que no ànims per publicar-ne però, malgrat tot, ja he dit que tinc ganes de continuar fent el XAREL-10 i procuraré tirar endavant... ja veurem si me'n surto.

De moment el que tinc força clar és que, publiqui el que publiqui, no ho faré a un ritme ben pautat com fins ara sinó que l'adaptaré a les ganes i les possibilitats de cada moment. Sigui com sigui, el que sí espero és que, d'una manera o altra, ens seguirem trobant per la Catosfera. Acabo donant-vos les gràcies a tots els que hi heu dit la vostra al XAREL-10 durant aquesta primera dècada del meu blog...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!

15 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Enhotabona Mc, per aquests 10 anys de jocs, enigmes, endevinalles i tota aquesta llarga llista de passatemps que ens han tingut entretinguts i rumiant tantes estones. No hi ha bloc, ni estadística que valgui per comptar quantes hores hem passat rumiant i buscant solucions, en aquests 10 anys, però seria divertit de saber-ho. Ja saps que ho hem passat molt bé i que tenim una certa addicció Xarèl·lica... però benvinguts siguin els teus canvis i les teves novetats, continuarem passant per aquí a veure totes les teves noves idees.

Estic segura que els ànims de publicar no et faltaran mai. I que continuís amb els Relats Conjunts, ja ès una alegria. Sempre m'ho passo molt bé amb les teves històries.

Moltes gràcies per tot plegat! Fins molt aviat! Una abraçada de blogversari...

ASSUMPTA ha dit...

Moltes felicitats!!!!! 😁😁😁

Ets un dels grans puntals del que queda d'aquella antiga i súper activa catosfera... i per això ets súper important. 😉

Mentre tu i els altres puntals seguiu publicant, molts seguirem entrant, comentant, escrivint, jugant i sentint-nos part d'alguna cosa ben real...

Per això, gràcies per seguir, de la forma i amb el ritme que sigui... i aquí ens tindràs!!

Els vells rockers mai no moren 😁😁😁😁😁

Salvador Macip ha dit...

Per molts anys i res d'hivernar! Aquí t'estarem esperant.

xavier pujol ha dit...

Per molts anys, i pel que fa als canvis, d'alguna manera seguirem en contacte.

merike ha dit...

Moltes felicitats !! Enhorabona !! Com que el meu marit està jubilat, no he tingut temps d'estudiar català per mi mateix. Però he llegit aquest blog de vegades i he intentat entendre les endevinalles :-)
Gràcies per tractar-me amb bondat.

McAbeu ha dit...

CARME: Moltes gràcies. Aquesta "addicció" també la pateixo jo i, per tant, podria haver allargat els enigmes i les endevinalles un temps més però igualment tinc clar que no podien durar per sempre. Per això vaig preferir marcar-me aquest límit dels dos 1000 i provar de fer canvis. Uns canvis que, com hauràs vist, tampoc marxen massa del que hi havia fins ara. No sé com anirà d'ara endavant però sí que sé que vosaltres hi sereu a l'altre costat, tant si el que publico us interessa prou per comentar com si no. :-)
El proper post (potser dilluns que ve) el Relat Conjunt de setembre. :-DD

ASSUMPTA: Moltes gràcies. Quanta responsabilitat, això de ser un puntal!! :-))). Jo no m'hi considero però entenc el que vols dir. Fa temps jo també vaig dir que si he aguantat tant de temps fent el blog és només perquè vosaltres sou a l'altra banda de la pantalla. Parafrasejant a la CARME, m'atreveixo a dir que el que realment crea addicció és aquesta interacció blogaire. :-)

SALVADOR: Moltes gràcies. D'acord, baixaré el ritme però procuraré no aturar-me del tot. Tampoc en tinc cap ganes de que això passi. ;-)

XAVIER: Moltes gràcies. Aquesta és la idea, seguir en contacte de la manera que sigui. :-)

MERIKE: Moltes gràcies. Entenc la dificultat, per algú que està aprenent un idioma, d'entendre les endevinalles. Els jocs de paraules que contenen són difícils (de vegades, impossibles) de traduir per això agraeixo especialment el teu esforç en aquest sentit. :-)

Pons ha dit...

Felicitats per la dècada de blog! Una fita increïble!

No se com però al final he acabat publicant algun post més que tu durant aquests últims 365 dies. 212 em sembla. En visites també et supero però bàsicament perquè jo tinc l'ahse que entra 15 vegades al dia. En temps decadència blocaire son bones xifres.

M'ha fet gràcia que el post més destacat sigui justament posts que no existeixen, es una opció molt de Pons's Blog això. A part d'això està molt bé que segueixis amb els relats conjunts, jo fa mesos que em va agafar la mandra.

Una llàstima que hagis matat el LLIBRE, perquè es això el què has fet, ha mort! Senyors, el LLIBRE ha mort! Es com si Pons's Blog perdés el "noi li agrada noia" podria ser Pons's Blog però seria diferent.

Tinc curiositat per aquests nous posts que venen, menys pels de ludolingüística, aquests ja et dic que no fan per mi, però entenc que no sóc el únic lector del blog, de moment...

Resumint, gràcies per aquests 10 anys, encara que jo et vaig descobrir una mica més tard, cap allà al 2011, però m'agrada pensar que la part realment bona va tenir a partir d'aquell any.

Sergi ha dit...

Ja l'any passat, en el nové aniversari, ens prevenies del que venia, i ho has complert tal com ho vas explicar. No ens calia això per saber que ets un home de paraula i que has reflexionat molt bé com canalitzar les ganes que encara et queden d'estar per aquí als blogs. La veritat és que l'any passat em vaig espantar una mica, i llegint-te ara també, perquè acaba una etapa i això sempre és incert, però tens clares les idees de com continuar, i fer canvi de rumb als 10 anys trobo que és molt escaient. Tot i que es faci estrany que aquí ja no trobem allò que hem trobat sempre i que ens ha enganxat al Xarel-10, el que sembla que ve és prou interessant.

M'agradarà llegir ressenyes teves dels llibres que t'agradin i aquests altres posts temàtics també seran interessants. Que no hi hagi rètols vermells també serà una avantatge per mi, ja que com ja has llegit i comentat, segurament em serà difícil arribar el primer aquí, però ja no importarà tant. El que no faràs serà lliurar-te de mi, d'això ja t'aviso. I és clar, sempre que ens plantegis un enigma d'aquest clàssics d'aquest blog serà tot un 'remember', segur que ens arrenques un somriure.

Per molts anys més de Xarel-10, un plaer llegir-te i saber que vols continuar entre nosaltres. Enhorabona per saber-te adaptar al moment i a les sensacions. No ens faltis. Llarga vida als blogs!

McAbeu ha dit...

PONS: Moltes gràcies. De fet, en aquests 365 dies he publicat 217 posts (201 són només els enigmes) així que encara et "guanyo". Però a partir d'ara, si tu continues al mateix ritme, segur que em superes per golejada. En visites ja fa temps que vas per davant, fins i tot sense comptar l'Ahse.
Admeto que té un toc de surrealisme això d'incloure dins dels posts destacats una setmana sense publicar però és que la causa que va provocar aquests posts inexistents també es podria considerar molt surrealista (si no fos dolorosament real).
Tens raó, he matat el LLIBRE. En descàrrec meu, et diré que he preferit matar el LLIBRE abans de deixar agonitzar el XAREL-10. El temps ens dirà si he triat correctament.
Dona'ls-hi una oportunitat als posts de ludolingüistica. Recordes un dia que en un comentari vas fer un contrapet sense saber que el feies? Doncs d'això es tracta, de conèixer una mica millor aquests jocs de paraules.
L'any 2011 era una bona època per a tot els blogs, en general. ;-)

XEXU: Moltes gràcies. Sí, realment no es pot dir que no hagi avisat amb prou antelació de tota aquesta moguda. :-D
Fa temps que vaig veure que calia fer canvis. Podria haver aguantat un temps més però vaig pensar, com tu també dius, que era prou escaient aprofitar els dos 1000 i el desè aniversari del XAREL-10 per renovar el blog. No et creguis que jo no estigui també una mica espantat, potser aquestes idees amb les que pretenc continuar el blog només fan que precipitar-ne el final però no és aquesta la meva intenció i, com dic al post, intentaré tirar endavant. I ho faré, en gran part, perquè sé que sereu vosaltres els que no em faltareu, estic encantat de no poder lliurar-me de tu. ;-)

rits ha dit...

Per molts anys!!!!
Els blogs canvien i ens hi anem adaptant. Endavant amb els canvis i en fer el Xarel-10 nou a la teva necessitat vital d'ara.
Petonets!!!

McAbeu ha dit...

RITS: Moltes gràcies. Sí, de fet és això. La necessitat d'adaptar-nos a les circumstàncies de cada moment intentant no perdre del tot aquest interacció blogaire que val tant la pena. Petons també per a tu. :-)

Elfreelang ha dit...

arribo tard però arribo....has estat i ets tot un referent a la catosfera ....que es mantingui el blog és cosa teva i nosaltres t'ho agraïm .....tot canvia i és just i potser cal transformar-nos per seguir així que enhorabona i milers de felicitacions per la feina feta i la que faràs ( dir-ne feina és una manera de dir , és per plaer que publiquem ) ets gran Mac , molt gran i celebro els deu anys i tots el que vindran !!!!

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: Moltes gràcies. Tens raó, jo necessitava aquesta transformació per poder seguir endavant amb el XAREL-10 i és el que provaré de fer. No sé fins quan però continuem que de fet és el que compta. Continuar i poder seguir compartint amb vosaltres aquesta nostra Catosfera. ;-)

sa lluna ha dit...

Moltes felicitats per tots els bons moments que ens has regalat.
Aferradetes, Mac!🎂

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Moltes gràcies. Una abraçada molt forta!! :-)

Publica un comentari a l'entrada