GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 18 de maig del 2018

Relats Conjunts (maig - 2018)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Giuditta che decapita Oloferne" (Artemisia Gentileschi, 1612-13).



PENEDIMENT SINCER

- Al judici va quedar demostrat que, amb l'ajuda d'una còmplice, l'acusada va entrar de nit a l'habitació de la víctima i, aprofitant que aquesta dormia, va procedir a tallar-li el coll mitjançant una arma blanca llarga que fou trobada posteriorment al lloc del crim. L'atac fou tan ràpid que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se doncs l'extensa ferida produïda va provocar una immediata i abundant pèrdua de sang que el va deixar sense forces. Aquesta intensa hemorràgia, a més de provocar la mort de la víctima, també va contaminar tota l'escena del crim impedint als investigadors trobar, ni en aquell lloc ni en l'arma, cap empremta que pogués relacionar-se amb l'acusada però, alhora, la sang va tacar profusament el vestit de l'assassina i això va ser prova suficient per poder demostrar la seva autoria malgrat que l'acusada va intentar fer desaparèixer el vestit ple de taques que l'inculpaven, llençant-lo a un contenidor de brossa d'on va ser recuperat pels investigadors poques hores després. Celebrat el judici, l'acusada fou condemnada per sentència ferma a la màxima pena de reclusió que permetia la llei. Pena que està vigent actualment i que ja s'ha complert en les seves tres quartes parts.
Amb aquest termini de la pena ja complert i vist l'informe de bona conducta emès per la direcció del centre penitenciari que s'adjunta a l'expedient, es compleixen les condicions que permeten a la condemnada demanar la revisió del seu estatus i presentar en aquesta sessió una petició de llibertat condicional que serà acceptada per aquest tribunal si demostra haver aprofitat la seva estada a la presó i mostra un penediment sincer en aquest acte. És per això que li donem la paraula en aquest moment perquè s'expressi en aquest sentit.

- Gràcies, senyoria. Efectivament, confirmo que la meva estada a la presó m'ha servit per millorar doncs estic treballant al servei de bugaderia del centre i això m'ha permès obtenir uns coneixements amb els que, si aquest tribunal accepta la meva petició de llibertat condicional, podré accedir més fàcilment al mercat laboral aconseguint d'aquesta manera una ràpida i plena reinserció dins la societat. Pel que fa al meu penediment, és també complet i sincer. Amb el que he après en la meva feina a la presó, ara sé que les taques de sang poden sortir amb aigua oxigenada si són fresques o utilitzant amoníac diluït en el cas de taques més rebels. Sabent això no sap com em penedeixo d'haver llençat aquell vestit, era el meu preferit.

- Petició denegada.


7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Boníssim!!
Genial!!
Tens cada cosa! Ja em veia davant una bona pel·li d'aquelles de "Judicis" :-DDDD

Reconec que estic totalment d'acord amb la decisió de no concedir la llibertat provisional :-DD

Sergi ha dit...

M'agrada aquesta dona! Això mateix, la presó li ha servir per per aprendre dels seus errors. La propera vegada ho farà molt millor, sens dubte!

Elfreelang ha dit...

aixó si és fer aprenentatge dels errors!!!! genial !

Carme Rosanas ha dit...

Ha, ha ha, genial, Mc! Hi ha penediments i penediments...

cantireta ha dit...

:_DDDD

Quin penediment més poc eficient.

McAbeu ha dit...

La protagonista del relat està astorada. Li demanaven que expressès penediment però, malgrat haver-se penedit sincerament, això no li ha servit de res. De vegades, la justícia és tan incongruent... :-DD
(Nota: D'altres vegades, la justícia és directament injusta però això ja no fa riure)

Gràcies a tots pels vostres comentaris.

Roselles ha dit...

És normal que estigués penedida... Segur que li costarà trobar un vestit com aquell! Molt bo McAbeu! :)

Publica un comentari a l'entrada