GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 2 de maig del 2018

978.- Cavant una rasa

978.- Per fer algunes reparacions a les canonades que transcorren per sota del carrer, han encomanat a un manobre que cavi una rasa d’una profunditat determinada. Ja fa estona que treballa quan se li apropa el capatàs de l’obra i li diu: «Quan excavis el doble de la profunditat que ja has aconseguit comprovaràs que la distància entre el teu cap i el nivell del carrer serà el doble que la que hi ha ara i ja hauràs acabat la feina». Si sabem que el manobre fa 1 metre i 75 centímetres d’alçada, podeu calcular quina profunditat tindrà la rasa quan l’hagi acabat?

6 comentaris:

Roselles ha dit...

Venia a fer una visita, que feia mesos que no m'hi passava per aquí, però si de cas ja tornaré un altre dia...
(I l'etiqueta com a fàcil...)

Roselles ha dit...

I que consti que ho he intentat, crec que la rasa farà 2 metres 62 cm, però no em surt exacte i m'estic barallant amb la calculadora.

Carme Rosanas ha dit...

A mi també em surt 2metres i 62,6 cm.

McAbeu ha dit...

Encantat per la visita, ROSELLES, se't trobava a faltar. :-)

Pel que fa a la vostra possible solució, ROSELLES i CARME, espero expectant els càlculs que us hi han portat per poder dir-vos si aneu bé o no. Expectant però sense presses, ja ho fareu quan us vagi bé, és clar. ;-)

Roselles ha dit...

Intento explicar-me: L'home fa 1'75. Si ja ha excavat 1'31, vol dir que té el cap a una distància 0.44 (per sobre del terra). Si excava el doble, 2'62 (mil·límetre amunt, mil·límetre avall), tindrà el cap a una distància de 0.88-0.89cm (per sota del terra). Em surt 1.74cm, per això m'estic barallant amb la calculadora i els mil·límetres.

McAbeu ha dit...

ROSELLES: Gràcies per l'explicació, ara veig on és el teu "error" que no està en els càlculs sinó en la interpretació de l'enunciat. El LLIBRE no interpreta de la mateixa manera que tu (i també la CARME, ja que arribeu al mateix resultat), les instruccions que el capatàs dona al manobre. De moment, ho deixo aquí. ;-)

Publica un comentari a l'entrada