GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 7 de maig del 2018

979.- Abducció letal

979.- Un ufòleg aficionat passeja de nit per una zona muntanyenca on s’han albirat nombrosos ovnis quan, de sobte, apareix una gran nau extraterrestre que l’abdueix. Sense saber com, l’home es troba en una gran sala blanca sense mobles i escolta una veu que sembla sortir de tot arreu que li diu: «Benvingut a la nostra nau, terrícola, no pateixis que no volem fer-te cap mal. La nostra única intenció és formular-te algunes preguntes sobre aquest planeta que desconeixem totalment i contestar-te les que tu ens vulguis fer a nosaltres». L’ufòleg no es pot creure la sort que ha tingut i, vista la confiança, s’atreveix a dir: «Moltes gràcies, intentaré ajudar-vos en tot el que pugui. Però abans, si us plau, que podríeu abaixar la calefacció?. Fa molta calor aquí dins!». La veu replica: «Hem fixat la temperatura ambient basant-nos en la teva corporal. Pensàvem que això et faria sentir confortable». L’home els ho explica: «Quin disbarat, sobretot avui que m’he despertat amb unes dècimes de febre i porto posat l’anorac gruixut d’anar a la muntanya. Amb raó suava tant. Baixeu la temperatura de la cambra a la meitat, per favor, ja n’hi haurà ben bé prou». Els extraterrestres fan el que els demana i, per sorpresa seva, això provoca la mort immediata de l’ufòleg. Podeu explicar què ha passat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! i Assumpta "

10 comentaris:

jo rai! ha dit...

Tenien termòmetres Kelvin?

Assumpta ha dit...

Ostres!!! Quin final!!!

Assumpta ha dit...

Doncs recolzo la idea d'en JO RAI! :-)

Tot i que jo no en tenia ni idea, he investigat... primer he descobert (després de gairebé tornar-me una mica més boja) que Graus CELSIUS i CENTÍGRADS són el mateix i que a tots els conversors posa CELSIUS perquè els analfabets científics, com jo mateixa (nooooooo, JOMATEIXA, que nooo va per tu, dona!! hehehe) ens fem un embolic.

Finalment he descobert que si el pobre científic està enfebrat i posem que està a 38º centígrads o celsius està a 311,15 graus KELVIN... si els extraterrestres ho baixen a la meitat, o sigui 155,5 graus KELVIN, doncs l'han matat congelat... ja que han posat el termostat de la seva preciosa nau a -117.65 centígrads...

Pobre home!!

Descansi en pau.

NoName ha dit...

Has comentat ja al CT d'avui? Com esperes guanyar-te la pasta?

Pons ha dit...

I qui ha dit que els extraterrestres facin servir una escala de graus basada en les que tenim en la terra com els celcius o els kelvin? Es com allò que sembla que tots els extraterrestres parlen anglès! Cada civilització tindrà la seva pròpia escala de temperatura, dic jo.

jo rai! ha dit...

Doncs d'acord amb en Pons! ( i que no serveixi de precedent)

L'escala extraterrestre de temperatura no es correspon amb la de l'abduit sigui quina sigui qualsevol de les dues i reduïr la temperatura a la meitat, que per altra banda és ena proposta molt poc concreta, ha estat letal per al terrícola.

Assumpta ha dit...

Ah, molt bé, JO RAI!.... primer em dones una idea i quan jo passo tres hores fent números i buscant dades, perduda en trobar la diferència entre graus celsius i centígrads (que ara ja mai més oblidaré que són el mateix), ara vas i et passes al bàndol d'en PONS...

La vida és un continu de decepcions!!

jo rai! ha dit...

Ep, alto les seques!!!!!!!!!

Jo no m'he passat de bàndol. Només he volgut explicar que el de menys és el nom de l'escala, el que compta és la magnitud dels graus.

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE:
Els extraterrestres no saben que en aquest planeta mesurem les temperatures a partir d’una escala basada en els punts d’ebullició i congelació de l’aigua en comptes de fer servir temperatures absolutes com seria més lògic. Ells han comprovat que la temperatura corporal de l’ufòleg eren 310º Kelvin (37º C) i així han preparat la cambra on el tenien, quan ell els ha demanat que baixessin la temperatura a la meitat, l’han posat a 155º Kelvin (-118º C) i l’home ha mort congelat.

JO RAI (1): Doncs sí. Ja has vist que, més o menys, la cosa va per on dius tu. Felicitats, t'emportes el rètol vermell. :-))

ASSUMPTA (1): Un final sorprenent. Quan els extraterrestres es van adonar que el terrícola se'ls moria davant dels ulls van quedar glaçats... no tant com l'ufòleg, de totes maneres. :-DD

ASSUMPTA (2): No només recolzes la solució d'en JO RAI! sinó que l'expliques perfectament i amb els càlculs correctes, cosa que el LLIBRE agraeix infinitament. Que menys doncs, per algú que es molesta en explicar el que diu, que compartir el rètol vermell d'avui. Felicitats!! :-))

NONAME: Ho vaig fer de seguida que vaig veure el teu missatge... quan vulguis ja em pots ingressar el que em correspon. :-DD

PONS: Segur que tens raó. Com hauràs vist, el "truc" de l'enigma es basa en adonar-se que uns extraterrestres que afirmen no saber res del nostre planeta no poden utilitzar escales de temperatura basades en característiques físiques terrestres (com fa l'escala Celsius amb els punts d'ebullició o congelació de l'aigua) sinó que és més lògic que usin, quan viatgen per l'univers, una escala com la Kelvin que es basa en l'aplicació de les lleis de la termodinàmica (suposadament universals). De totes maneres, és cert que res ens indica que la lògica dels extraterrestres (excepte si són de Vulcà) no pugui ser del tot il·lògica. ;-)

JO RAI! (2): Basant-te en l'objecció d'en PONS, adaptes la teva primera resposta i dones una explicació més general que també entra dins l'idea del LLIBRE i per tant es pot continuar considerant correcta. Una solució igual de bona i aquesta vegada amb una explicació de la mateixa... no cal res més per continuar mantenint el rètol vermell. ;-)

ASSUMPTA (3): Digues que sí. Apareix en PONS i tot es destarota. :-DDD

JO RAI! (3): Ja he explicat que l'important era veure que l'escala utilitzada pels extraterrestres havia de ser diferent a les que es basen en característiques físiques únicament terrestres. La nostra escala Kelvin és d'aquestes però és cert que el nom és el de menys, potser l'escala Kelvin alienígena es diu Nivlek (un nom que podria ser de Klingon, no trobes?). ;-)

jo rai! ha dit...

Trobo, trobo

Publica un comentari a l'entrada