GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 19 de desembre del 2011

385.- Els veïns del meu amic

385.- Un amic meu que viu en un xalet d'una urbanització de luxe està pensant en vendre-se'l i marxar d'allí per culpa dels seus veïns.
- És que no paren de fer soroll!, m'explicava. Quan no són els nens jugant a la piscina són els pares barallant-se, quan no fan una barbacoa amb un munt de convidats es dediquen a segar la gespa... I així cada dia, avui mateix de bon matí m'han despertat uns crits i el soroll d'objectes volant que venien de la casa del costat, he tret el cap pel balcó i he vist com el meu veí apallissava la seva dona. M'ha sabut greu per ella perquè, encara que es defensava com podia i de tant en tant també donava algun bon cop, es veia clarament que portava les de perdre...
- I tu què has fet?, he preguntat jo.
- Doncs que volies que fes?. He tornat a dins, m'he tapat el cap amb el coixí i he intentat dormir...
Jo no acabo d'entendre perquè el meu amic no ha fet res per ajudar a la seva veïna. Vosaltres ho enteneu?

Aquest enigma forma part del
1r. CONCURS XAREL-10 d'ENIGMES i ENDEVINALLES,
consulteu-ne les Normes de Participació

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
Guanyen 1 PUNT pel Concurs: ASSUMPTA, XEXU, JORDI, ALLAU, PONS007 i PUIGMALET.



26 comentaris:

Vicicle ha dit...

Bé, si en un poquet de sort el veí li trenca el cap a la seua dona: el veí va a la garjola i els xiquets a l'assistència social. Home, sweet home. :)

Carme Rosanas ha dit...

Jo tampoc ho acabo d'entendre, Mc! No encertaré l'enigma, però al menys em solidaritzaré amb tu.

Bon dia!

Assumpta ha dit...

Ostres!! crec que el tinc!!... El que ha vist és que el MARIT APALLISSAVA LA VEÏNA A ALGUN JOC!!

Potser jugaven a tennis (i l'objecte que passava volant era la pilota??)... el fet que digui "objectes" en plural em fa dubtar... el que sí crec que veig molt clar és que aquesta PALLISSA era en algun joc o esport, NO ERA CAP MALTRACTAMENT, és per això que l'home no ha fet res més que mirar de no sentir-los i tornar-se'n a dormir...

Miraré de llegir-ho mil vegades més a veure si puc deduir el JOC o ESPORT... però, de moment, ho deixo així:

LA PALLISSA A QUE ES REFEREIX EL TEU AMIC NO ÉS UN MALTRACTAMENT, ÉS UNA PALLISSA EN UNA COMPETICIÓ, ESPORT O JOC

I creuem els dits!! :-DD

Assumpta ha dit...

Bé, sí, crec que puc afinar més la meva resposta... ja sé que en MAC diu que, a vegades, les respostes genèriques ens poden perjudicar i que més val intentar ser més concrets... a més això és un enigma lateral-lateral, al cent per cent, dels que es resolen només amb la lògica, dels que m'agraden... i bé... crec que he trobat la clau... l'expressió "UN BON COP" (es defensava com podia i de tant en tant també donava algun bon cop) és una expressió típica del TENNIS...

A més, viuen en una urbanització de luxe, segur que hi ha pistes de tennis!!

Per tant, els objectes que passen volant, són pilotes de tennis (en un partit s'utilitza més d'una pilota, clar) :-))

I la meva resposta definitiva és:

EL TEU AMIC VEU QUE EL MARIT APALLISSA LA DONA A UN PARTIT DE TENNIS, PER AIXÒ NO FA RES PER AJUDAR-LA :-))

I creuo els dits!!!

Sergi ha dit...

Va, una primera resposta, no fos cas que se m'oblidi o canvii d'idea i m'equivoqui. M'ho aniré pensant millor, però el primer que m'ha vingut és que la pallissa que li donava no era física, sinó que estaven jugant a alguna cosa, tennis, penso, i l'home guanyava amb diferència, tot i que ella de tant en tant 'donava algun bon cop'. Què és prou lateral o he de dir que ella anava disfressada de R2D2? Ei, això que no compti, eh! resposta final (per ara): tennis.

Joan ha dit...

Mmmm. Potser perquè la pallissa era virtual. La tele a tot volum i un joc d'atonyinar-se a la cònsola.

Combo mortal!!

Elfreelang ha dit...

Provarem però no estic gaire lúcida: 1er intent: era un malson, estava somiant!
2n: en realitat era la seva dona que és amant del veí!
i no tinc més idees...

Garbí24 ha dit...

com la veïna no fos la SOGRE....

Yáiza ha dit...

Així en plan ràpid, i sense pensar-ho més, crec que viuen en una zona de luxe per on passa la frontera (em sembla estrany, però possible). Així que no ha pogut fer res perquè la seva casa i la dels veïns pertanyen a països diferents, i la policia no pot actuar a l'altra banda de la frontera. (D'acord, hauria pogut trucar la policia del país veí, no? Brrr... no, no, no es pot denunciar una cosa que passa en un altre país!).

De moment, ho deixo així. Si se m'acut alguna cosa millor (tant de bo), ja ho vindré a dir!

Jordi ha dit...

Si es torna a dormir és que la pallissa no és física doncs com a mínim hauria trucat la policia. Si volen coses i ella de tant en tant torna un bon cop és que estan jugant a badminton, ping-pong o tenis (poso tenis al final doncs és una urbanització de luxe i s'escau més, per si té importància, :D) i el marit està guanyant el partit, apallissant.

Allau ha dit...

Potser estaven jugant al tennis? Per això volaven objectes (la pilota). L'apallissament és metafòric i els cops són de raqueta.

jomateixa ha dit...

he pensat algunes respostes, però no se si quedarien massa bé i segur, segur, que no serien l'encertada...

El porquet ha dit...

Tot el dia pensant-hi i no me'n surto... buaaaaaa! :_(

Anònim ha dit...

no si ha posat per què es de mala educació ficar-se al mig d'un partit de tennis quan no t'hi han convidat

Sergi ha dit...

M'ho he tornat a llegir amb calma i em sembla que la resposta que he donat podria ser encertada, però mirat amb detall, penso que també podrien estar jugant a bàdminton, per això que diu objectes 'volant'. El trastet aquell que es colpeja jugant a bàdminton es diu volant. El que passa és que no sé si cal ser tan específic, jo he pensat en tennis que és el més comú, però el bàdminton ja fa per pijos... deixe-m'ho en que fan algun esport de raqueta? És que no voldria deixar un dels dos escrit com a última opció i que després sigui l'altre. Val esport de raqueta?

Puigmalet ha dit...

Un enigma de pilotes! Direm que la parella veïna estava jugant a tennis.

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

La casa del veí és utilitzada com a estudi de gravació de pel·lícules, per això l'amic sap que tot és una ficció, la qual cosa no vol dir que la activitat no sigui molesta i sorollosa.

McAbeu ha dit...

El LLIBRE diu: El meu amic no hi podia fer res, els seus veïns estaven jugant un partit de tennis.. I aquesta és la resposta que dóna punts, malgrat que n'han sortit d'altres tant o més enginyoses en els vostres comentaris. És el que tenen els "laterals", que permeten moltes i molt bones opcions. :-)

Guanyen 1 PUNT pel Concurs: ASSUMPTA, XEXU, JORDI, ALLAU, PONS007 i PUIGMALET.

Felicitats a tots!! :-))

Sergi ha dit...

Vaja, un encert lateral, gràcies a déu! Perquè aquesta gent no falla, eh, hom no es pot despistar ni un moment.

Alba ha dit...

I la meva resposta no es va enviar??? buaaaa!!! :'( per un cop que l'endevino!!!!!!

Assumpta ha dit...

Això sí, XEXU, jo crec que jugaven al tennis disfressats un de C3PO i l'altre d'R2D2 :-DD

McAbeu ha dit...

ALBA: He repassat el meu mail i els comentaris pendents de moderar del blog i, ni en un lloc ni en l'altre, hi ha cap missatge teu d'ahir per aquest enigma (en vas deixar un, això si, al post del resum setmanal del Concurs). Així que no sé si es va enviar, però el que si et puc assegurar és que jo no el vaig rebre. Sento no poder fer-hi més.

Joan ha dit...

Grrrr. Oblidava que el llibre és un incunable, i clar, res de consoles...

Assumpta ha dit...

A mi m'ha fet riure la resposta d'en GARBÍ!!! :-DD

Jordi ha dit...

Xexu, tu tampoc no falles :D i que així sigui. Tinc un dubte, tens capacitat de llegir la ment? perquè hem posat coses molt semblants amb una entrada posterior a la meva :DD Ja deia jo que me feia mal el cap.

Sergi ha dit...

Jordi, si la tinc, no en sóc conscient. Perquè això de tenir accés al compte d'en Mac no deu tenir res a veure, oi? No, és broma, que jo sóc molt de dir aquestes ximpleries i a veure si algú se les creurà al final. El cert és que no vull fallar i em penso molt les respostes. Sé que en Mac és estricte i fa bé. El primer que vaig pensar va ser tennis, és l'opció més senzilla, oi? Però amb aquesta desconfiança de 'i si hi ha trampa...', vaig voler matisar la resposta, i amb la meva microcultura vaig pensar que de la piloteta de bàdminton se'n diu volant, i com que la paraula apareixia per allà... però tampoc no volia deixar això com a resposta final, no fos cas. Així que ja veus, al final, ens hem cobert les espatlles els dos. Potser no ens llegim la ment, però pensem força igual, no?

Publica un comentari a l'entrada