GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 20 de desembre del 2010

289.- El detectiu de l'hotel

289.- El detectiu privat d'un hotel quan feia la ronda pel passadís del 5è pis sent una discussió dins d'una habitació. Uns crits d'un home que diu: Ràpid, fes-la callar!, un xiscle d'una dona, un altre home que crida: S'escapa!, soroll de baralla, una cadira que es tomba... Sense esperar més, ja que tem el pitjor, desenfunda la seva arma i utilitza la clau mestra per entrar a la habitació però fa tard... Quan entra la dona és a terra, morta d'un tret i els dos homes al veure's encanonats i descoberts aixequen instintivament les mans, els dos van armats amb dos pistoles idèntiques i s'acusen mútuament de ser l'autor del tret mortal. La posició de la dona al terra no li dona cap pista però el detectiu, sense tocar les pistoles, ja sap qui és l'assassí. I tu?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Melo "

10 comentaris:

Garbí24 ha dit...

una pistola encara treu fum o un dels dos va esquitxat de sang

pigallosa ha dit...

El que és segur és que el detectiu no ha sentit cap tret des del passadis. Potser no ho es cap dels dos homes.

Melo ha dit...

Seguint el raonament de la pigallosa, que com diu no s'ha sentit cap tret, sap qui és l'assassí perque és el que porta silenciador a l'arma, o bé si no hi ha silenciador és el que te un coixí foradat a la mà.

Josep B. ha dit...

No se'ns diu si les pistoles porten silenciador i el fum que pot treure una pistola és molt tènue.

El que si sabem és que el que hagi disparat farà pudor de pólvora.

Assumpta ha dit...

Sí, suposo que deu ser això de la pistola que fumeja :-))

Oh!! Aquests dies vaig malament d'horaris, eh?

McAbeu ha dit...

Com ja sabeu, els enigmes laterals admeten vàries respostes correctes perquè aquestes depenen de les deduccions que cadascú de nosaltres fa a partir de l'enunciat.

Per tant, podria ser que la pistola fumegés (GARBI24, ASSUMPTA), que un d'ells s'hagués tacat de sang (GARBI24) o que faci olor de pólvora (JOSEP B.). Però aquesta vegada l'enunciat de l'enigma remarca i vol que ens fixem en els sorolls que sent el detectiu i com molt bé descobreix PIGALLOSA, en que falta el soroll del tret. Per tant la resposta del LLIBRE és la que dóna en MELO: 289.- El detectiu observa que una de les pistoles porta silenciador i com que no ha sentit el soroll de cap tret dedueix ràpidament qui és l'assassí..

Felicitats a tots!! :-))

Assumpta ha dit...

Eeeeei!! Si no fos perquè l'encertant és en MELO (al qual estaré eternament agraïda per haver solucionat l'enigma dels escacs permetent que pogués sortir el meu nom en vermell... hehe) impugnaria aquest enigma!!! :-))

Diu que "els dos van armats amb dos pistoles idèntiques"... si una porta silenciador i l'altre no, ja no són idèntiques!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El LLIBRE, sempre atent a les possibles impugnacions, et diria que el silenciador és un accessori instal·lat, de més a més, a sobre d'una de les pistoles que si que són ben iguals. ;-DD

Mireia ha dit...

eieieieie! L'hagués encertat i soleta! Aiii, el CSI com ajuda!

McAbeu ha dit...

MIREIA: No se sap mai quan podrem fer servir el que aprenem, sigui a les enciclopèdies sigui a les sèries de la TV. :-DD

Publica un comentari a l'entrada