GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 10 de març del 2010

214.- En Pol va al gimnàs

214.- En Pol va al gimnàs cada dia de 15:00 a 16:00 hores i torna a casa amb la seva mare que el passa a recollir amb el cotxe a les 16:10. Avui el seu entrenador no s'ha presentat i a les 15:05 decideix marxar caminant cap a casa fins que es troba amb la mare que el venia a buscar i que com no sabia res havia sortit a la mateixa hora, acaba de fer el viatge en cotxe i aquell dia arriben 10 minuts abans a casa. Si en Pol camina a 5 Km/h pots dir la velocitat del cotxe de la mare, suposant que ambdues velocitats siguin constants?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler "

14 comentaris:

captaire ha dit...

S'està al gimnàs cada dia de 15 a 16 hores???? Deu estar "catxes" el paio ;D


"matemàtic" + "difícil" = ho deixo córrer.

Mireia ha dit...

Però perquè no es queda a fer el cafè al bar del gimnàs com la gent normal en comptes de fotre'ns en aquests merders, eh?

JJMiracle ha dit...

Uf! Això és pitjor que endevinar l'hora que sortirà el proper post! :-D

Quim Soler ha dit...

60 Km./H.

Si han guanyat 10 minuts, vol dir que la mare l'ha trobat a les 16:05 (els 10 minuts guanyats són 5 d'anada i 5 de tornada). Si l'ha trobat a les 16:05, aleshores en Pol ha caminat 1 hora i, per tant, ha fet 5 Km.
I com que els 5 Km. que ha caminat en Pol representen 5 minuts de cotxe, aleshores es dedueix que el cotxe va a 60 Km/hora (5 Km/5minuts)

Assumpta ha dit...

Ostres, en Pol, quina poca paciència que té... a les 15:05 ja torna cap a casa!! Només espera cinc miserables minuts!! Pobre entrenador... i si ha tingut problemes per la neu?

De fet, el nen va al gimnàs i desprès el passa a recollir la mama... ai aquest Pol, acostumat a que tot li donin fet. Em sembla que no en traurem pas res de bo.

Ara bé, potser la mare el passa a buscar perquè després es posi a estudiar. Potser sigui això.

Per cert... quina era la pregunta? jejejeje

Sergi ha dit...

Doncs jo dic que la mare va a 50km/h, entre d'altres coses, perquè si va a més li posaran una multa.

He entès que a les 16h ell surt i que a les 16:10h són a casa (la mare és súper puntual). Si arriben 10 minuts abans de l'hora habitual, són les 16h. Entenc que triguen 10 minuts a fer el trajecte en cotxe, i que si la mare ha sortit a l'hora que li toca, serà a les 15:50. Si sortint a aquesta hora arriben a casa a les 16h, vol dir que la mare ha fet 5 minuts d'anada i 5 de tornada, per tant, fa la meitat del camí fins a trobar en Pol. En pol ha caminat des de les 15:05 a les 15:55h, 50 minuts, i això és la meitat del camí, ja que es troben a la meitat. Sabent que el nano ha caminat 50 minuts a aquesta velocitat, ha recorregut 4.166km, la mateixa distància que la mare en 5 minuts. Fent la conversió a km/h em surten 50km/h.

La meva conclusió és que el gimnàs està a més de 8km, i que caldria que en busquessin un de més a prop.

sànset i utnoa ha dit...

Segur que la mare també li paga el gimnàs al Pol...


*Sànset*

Pilar ha dit...

Si és el que diuen Quim o Xexu, els felicito. Jo m'he cansat de barrejar hores i quilòmetres abans de començar.
Avui estic dispersa.

Carme Rosanas ha dit...

Jo a l'enunciat entenc que la mare el passa a buscar a les 16:10, no pas que arriben a casa a aquesta hora... 10 minuts per canviar-se, no?

Assumpta ha dit...

Jo també ho interpreto com tu, Carme... de fet, és l'únic que entenc del text :-P a part de la deducció de que en Pol és un malcriat i un impacient jajaja :-DD

McAbeu ha dit...

Bon dia!

L'objecte d'aquest enigma no era criticar al pobre Pol. :-DDD

S'havien de fer alguns càlculs matemàtics i això ho feu dos de vosaltres:

En XEXU no arriba a una conclusió correcta perquè parteix d'una premisa falsa, l'enunciat no diu que arriben a casa a les 16:10.

En canvi els càlculs d'en QUIM SOLER si són totalment correctes i la velocitat del cotxe de la mare són 60 km/h, com molt bé diu.

A continuació us poso la resposta del LLIBRE que coincideix amb la d'en QUIM: 214.- Si el trajecte en cotxe ha durat 10 minuts menys, vol dir que s'han estalviat 5 minuts d'anada i 5 de tornada. Per tant en lloc de recollir-lo a les 16:10, l'ha recollit a les 16:05. Amb això deduïm què el noi ha caminat en 1 hora (de 15:05 a 16:05) el que el cotxe fa en 5 minuts, és a dir 12 vegades més ràpid. El cotxe va a 60 Km/h.

Quim Soler ha dit...

Avui toca a les dues del migdia?

JJMiracle ha dit...

Jo diria que toca a les quatre… Estic esperant impacientment…

* Paraula de verificació: kneva. No, ja no neva.

Sergi ha dit...

Li posaran una multa, joder!

Publica un comentari a l'entrada