BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 10 de març de 2010

214.- En Pol va al gimnàs

214.- En Pol va al gimnàs cada dia de 15:00 a 16:00 hores i torna a casa amb la seva mare que el passa a recollir amb el cotxe a les 16:10. Avui el seu entrenador no s'ha presentat i a les 15:05 decideix marxar caminant cap a casa fins que es troba amb la mare que el venia a buscar i que com no sabia res havia sortit a la mateixa hora, acaba de fer el viatge en cotxe i aquell dia arriben 10 minuts abans a casa. Si en Pol camina a 5 Km/h pots dir la velocitat del cotxe de la mare, suposant que ambdues velocitats siguin constants?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Quim Soler "

14 comentaris:

captaire ha dit...

S'està al gimnàs cada dia de 15 a 16 hores???? Deu estar "catxes" el paio ;D


"matemàtic" + "difícil" = ho deixo córrer.

Mireia ha dit...

Però perquè no es queda a fer el cafè al bar del gimnàs com la gent normal en comptes de fotre'ns en aquests merders, eh?

P-CFACSBC2V ha dit...

Uf! Això és pitjor que endevinar l'hora que sortirà el proper post! :-D

Quim Soler ha dit...

60 Km./H.

Si han guanyat 10 minuts, vol dir que la mare l'ha trobat a les 16:05 (els 10 minuts guanyats són 5 d'anada i 5 de tornada). Si l'ha trobat a les 16:05, aleshores en Pol ha caminat 1 hora i, per tant, ha fet 5 Km.
I com que els 5 Km. que ha caminat en Pol representen 5 minuts de cotxe, aleshores es dedueix que el cotxe va a 60 Km/hora (5 Km/5minuts)

Assumpta ha dit...

Ostres, en Pol, quina poca paciència que té... a les 15:05 ja torna cap a casa!! Només espera cinc miserables minuts!! Pobre entrenador... i si ha tingut problemes per la neu?

De fet, el nen va al gimnàs i desprès el passa a recollir la mama... ai aquest Pol, acostumat a que tot li donin fet. Em sembla que no en traurem pas res de bo.

Ara bé, potser la mare el passa a buscar perquè després es posi a estudiar. Potser sigui això.

Per cert... quina era la pregunta? jejejeje

XeXu ha dit...

Doncs jo dic que la mare va a 50km/h, entre d'altres coses, perquè si va a més li posaran una multa.

He entès que a les 16h ell surt i que a les 16:10h són a casa (la mare és súper puntual). Si arriben 10 minuts abans de l'hora habitual, són les 16h. Entenc que triguen 10 minuts a fer el trajecte en cotxe, i que si la mare ha sortit a l'hora que li toca, serà a les 15:50. Si sortint a aquesta hora arriben a casa a les 16h, vol dir que la mare ha fet 5 minuts d'anada i 5 de tornada, per tant, fa la meitat del camí fins a trobar en Pol. En pol ha caminat des de les 15:05 a les 15:55h, 50 minuts, i això és la meitat del camí, ja que es troben a la meitat. Sabent que el nano ha caminat 50 minuts a aquesta velocitat, ha recorregut 4.166km, la mateixa distància que la mare en 5 minuts. Fent la conversió a km/h em surten 50km/h.

La meva conclusió és que el gimnàs està a més de 8km, i que caldria que en busquessin un de més a prop.

sànset i utnoa ha dit...

Segur que la mare també li paga el gimnàs al Pol...


*Sànset*

Pilar ha dit...

Si és el que diuen Quim o Xexu, els felicito. Jo m'he cansat de barrejar hores i quilòmetres abans de començar.
Avui estic dispersa.

Carme ha dit...

Jo a l'enunciat entenc que la mare el passa a buscar a les 16:10, no pas que arriben a casa a aquesta hora... 10 minuts per canviar-se, no?

Assumpta ha dit...

Jo també ho interpreto com tu, Carme... de fet, és l'únic que entenc del text :-P a part de la deducció de que en Pol és un malcriat i un impacient jajaja :-DD

McAbeu ha dit...

Bon dia!

L'objecte d'aquest enigma no era criticar al pobre Pol. :-DDD

S'havien de fer alguns càlculs matemàtics i això ho feu dos de vosaltres:

En XEXU no arriba a una conclusió correcta perquè parteix d'una premisa falsa, l'enunciat no diu que arriben a casa a les 16:10.

En canvi els càlculs d'en QUIM SOLER si són totalment correctes i la velocitat del cotxe de la mare són 60 km/h, com molt bé diu.

A continuació us poso la resposta del LLIBRE que coincideix amb la d'en QUIM: 214.- Si el trajecte en cotxe ha durat 10 minuts menys, vol dir que s'han estalviat 5 minuts d'anada i 5 de tornada. Per tant en lloc de recollir-lo a les 16:10, l'ha recollit a les 16:05. Amb això deduïm què el noi ha caminat en 1 hora (de 15:05 a 16:05) el que el cotxe fa en 5 minuts, és a dir 12 vegades més ràpid. El cotxe va a 60 Km/h.

Quim Soler ha dit...

Avui toca a les dues del migdia?

P-CFACSBC2V ha dit...

Jo diria que toca a les quatre… Estic esperant impacientment…

* Paraula de verificació: kneva. No, ja no neva.

XeXu ha dit...

Li posaran una multa, joder!

Publica un comentari a l'entrada