GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 16 de març del 2010

UATDS - 01


UNA AGENDA TACADA DE SANG
CAPÍTOL 1

La blackberry il·luminà tènuement l'habitació del matrimoni i el seu brunzit despertà a en Joan. El marit obrí el llum i sacsejà suaument el muscle de la seva dona per despertar-la.

- Laura!, amor!. Et truquen al telèfon!

La Laura Fonts encara no feia tres hores que s'havia ficat al llit i li costà despertar-se. En un primer moment l'enutjà que la molestessin a aquella hora però, quan s'adonà de que qui trucava al telèfon de la feina era el seu secretari personal, el sentiment d'enuig passà a ser de preocupació. En Lluís mai s'hauria atrevit a telefonar-la un dissabte a les sis del matí si no fos per un problema greu. Es va posar el telèfon a l'orella i, sense que hagués tingut temps de demanar que passava, escoltà la veu nerviosa del seu ajudant:

- Sra. Fonts?. Hi ha hagut una desgràcia!. Ho acabo de veure al telenotícies i he pensat que ho havia de saber. El Sr. Sukuda és mort!. L'han trobat al despatx, penso que hauríem d'anar-hi. Si li sembla d'aquí a vint minuts la passo a recollir...

No s'ho podia creure, si justament la nit passada havia sopat amb Kakuei Sukuda. Acceptà el suggeriment del seu secretari i es començà a vestir, mentre demanava al seu marit que posés el canal de notícies 24 hores.
Quan la pantalla del televisor s'il·luminà aparegué la cara riallera de la presentadora d'esports, aquest any que acabàvem de deixar enrere el millor equip del món havia aconseguit un altre rècord. En els 11 anys que el seu entrenador, un home de la casa, era al capdavant de l'equip cada temporada havien guanyat alguna copa, la majoria d'elles més d'una i enguany havien tornat a fer el triplet. A la Laura li agradava el futbol però en aquell moment tenia altres coses al cap i demanà a en Joan que canviés de canal buscant les notícies. El seu home ho feu, encara que sabia que a aquella hora l'únic canal d'informació era el que estaven mirant, per això després de repassar les quatre dotzenes de cadenes que els oferia la TDT tornà al canal Notícies-24h just en el moment que la imatge d'en Bojan, el capità del Barça, aixecant la desena Champions del club es fonia a negre per deixar pas al presentador.

- Interrompem l'emissió per informar-los d'una notícia d'última hora. Ens acabem d'assabentar, en primícia i en exclusiva, que fa pocs minuts s'ha trobat el cos sense vida d'en Kakuei Sukuda. El famós empresari, copropietari de la “Harper & Sukuda Corporation”, ha estat trobat assassinat al seu despatx de la sucursal que aquesta empresa té a la nostra ciutat. Hem enviat una unitat mòbil al lloc dels fets i, mentre hi arriba, els oferim imatges d'arxiu de la nova seu al nostre país de dita empresa que, com recordaran, va ser inaugurada fa alguns mesos.


Interrompem l'emissió per informar-los d'una notícia d'última hora...

A la pantalla aparegueren les oficines i el despatx on treballava la Laura, mentre el seu marit exclamà:

- Però si això és...
- Si, replicà la Laura, han dit que era el seu despatx però de fet és el MEU despatx.

Quan Lluís arribà per recollir-la, just 20 minuts després de la trucada, ella ja en feia 10 que l'esperava i, sense dir-se res, van anar junts cap a l'oficina. La unitat mòbil de la televisió ja hi era, però per sort no la van reconèixer i després de parlar amb els policies que vigilaven l'entrada va poder pujar a la vint-i-cinquena planta de l'edifici d'oficines, ocupada totalment per la seu a Europa de l'empresa de noves tecnologies més important del món.
Quan sortí de l'ascensor, l'inspector encarregat del cas ja l'esperava i es presentà:

- Sra. Fonts?. Sóc l'inspector Roig de la Policia Estatal de Catalunya, li agraeixo infinitament que hagi vingut. De fet, anava a fer-la avisar ara mateix. M'han dit que ahir vostè va anar a sopar amb el Sr. Sukuda, és veritat?
- Si, el vaig deixar al voltant de les dues de la matinada.
- I es trobava bé?. De què van parlar?
- Es trobava perfectament, preocupat per uns assumptes familiars que no són de la seva incumbència però perfectament...
- Si aquests assumptes són de la meva incumbència o no, permetrà que sigui jo qui ho decideixi. Era normal que el Sr. Sukuda vingués per Barcelona?
- Gens. De fet en els 10 anys que fa que en sóc la vicepresidenta directora general pels països de la Unió Europea l'he vist en persona potser 4 o 5 vegades.
- I aquesta estranya visita va tenir res a veure amb la remodelació de personal que afecta a l'empresa?
- Veig que les notícies volen, però no. Ja li he dit que es tractava d'assumptes personals. En el que si que té raó és que va ser una visita estranya, de fet tot el dia d'ahir va ser estrany...
- Expliqui-m'ho des del començament, Sra. Fonts, si no li fa res.

La Laura tornà, amb el pensament, al matí del divendres. Encara no feia 24 hores i semblava ja molt lluny.


No us perdeu demà la continuació d'aquesta
interessant novel·la per entregues

Dibuixos: Assumpta / Text: McAbeu
Comentaris tancats, recordeu que podeu enviar les vostres deduccions al meu e-mail (macabeu2008@gmail.com)