GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 1 de maig del 2024

Joc de Ment - 046

ENDEVINACIÓ LLETRA A LLETRA



Per fer aquest joc no necessitem portar cap material.



Abans de començar haurem de tenir pensada una llista de sis o set objectes que es trobin a la sala on som. Aquesta llista començarà amb un objecte el nom del qual tingui tres lletres i continuarà de manera que els següents noms tinguin cadascun d’ells una lletra més que l’anterior.



Aquest joc és una versió d’un truc ben conegut que en aquest cas s’ha adaptat per convertir-lo en un entreteniment de sobretaula.

Abans de començar «l’actuació» el mag es fixarà en alguns objectes que tingui a la vista escollint-ne sis o set, de manera que el nombre de lletres dels seus noms vagi augmentant progressivament de lletra en lletra a partir de tres. Ja que hem dit que es tracta d’un entreteniment de sobretaula, un exemple podria ser aquest: GOT (3 lletres), PLAT (4), TAULA (5), CADIRA (6), GANIVET (7), ESTALVIS (8) i FORQUILLA (9) o qualsevol altra llista similar segons les circumstàncies de cada cas.

Una vegada ens hem preparat mentalment la llista d’objectes que utilitzarem, hem de dirigir-nos a la nostra «víctima» dient-li que seguidament assenyalarem a l’atzar diversos objectes de la sala i que ell n’ha de triar un sense dir-lo en veu alta. A continuació, anirem assenyalant i anomenant ben clarament tots els objectes de la nostra llista de manera aleatòria (per evitar que algú s’adoni del fet que el seu nombre de lletres va augmentant) i en acabar preguntarem al nostre amic si ja ha escollit el seu. En cas que no s’hagi decidit, tornem a repetir el procés d’assenyalar i anomenar tots els objectes de la nostra llista en qualsevol ordre.

Ara és hora d’intentar endevinar quin objecte ha estat triat i, per fer-ho, necessitem llegir el pensament de l’espectador. Per tant, li demanem que es concentri en el nom del seu objecte i l’informem que anirem assenyalant de nou (ara sense anomenar-los) tots els objectes mentre ell, mentalment, va lletrejant la paraula que té al cap. Així, per exemple, si va escollir el GANIVET, en assenyalar el primer objecte pensarà en la lletra «G»; amb el segon, pensarà en la «A»; amb el tercer, en la «N» i així successivament fins a arribar a l’última lletra del nom del seu objecte quan haurà de dir en veu alta: «Prou» (o «Ja» o el que vulgui per aturar el recompte).

En aquest moment i per a sorpresa de tothom, nosaltres estarem assenyalant justament l’objecte que havia estat escollit i així confirmarem que, efectivament, hem aconseguit llegir la ment del nostre col·laborador.





10 comentaris:

artur ha dit...

És ben enginyós aquest truc !, però s'ha de ser ràpid per fer una seqüencia d'objectes per ordre de número de lletres que te :)
Bon mes de Maig !!.

Carme Rosanas ha dit...

Està molt ben pensat i no sé si el faré mai, però em penso que aquest seria un dels pocs, de tots els que has posat, que potser em veuria capaç de fer.

McAbeu ha dit...

ARTUR: Trobar la llista de paraules és la part més 'complicada' del truc (no sempre hi trobarem uns estalvis damunt la taula :-D), però no cal improvisar-la. Podem anar-la pensant prèviament mentre repassem dissimuladament els objectes que tenim a la vista i no proposar el joc fins que no l'hàgim completat.

Bon mes de maig, igualment!

McAbeu ha dit...

CARME: Jo tampoc faig mai aquests jocs amb públic davant, en tinc prou amb saber com es fan i comprovar com, sovint, un "efecte màgic sorprenent" és provocat per un truc d'allò més senzill.

De totes maneres, amb aquest d'avui sí que també m'hi atreviria perquè és doblement senzill: fàcil de preparar i fàcil de fer.

Abraçades!!

Pons ha dit...

Estava pensat que la secció "Material necessari" es podria ometre quan està buida i així guanyar espai a Internet, que ja està molt ple.

Cal afegir que per tal que el truc surti bé, en el cas de l'exemple, quan assenyalem mentre la víctima lletreja mentalment, haurem de començar pels Estalvis. El truc es podria simplificar preguntant a la víctima quantes lletres té l'objecte que ha pensat, però s'ha de reconèixer que així no quedaria ni la meitat d'espectacular.

McAbeu ha dit...

PONS: És el primer truc on poso que no cal portar res per fer-lo, n'hi ha molts més on és la part de 'preparació prèvia' la que sobraria perquè no cal preparar res abans. Així i tot, no deixaré d'incloure aquestes seccions en els posts de màgia perquè en són part intrínseca i perquè, posats a guanyar espai a internet, jo començaria per eliminar abans moltes altres coses. ;-)

Accepto la puntualització, però no és cert que sigui obligatori començar sempre per la penúltima paraula de la llista perquè el joc surti bé. Suposo que ho dius per no haver d'assenyalar dues vegades el mateix objecte, però no hi ha res que ens impedeixi fer-ho això i, per tant, no passa res per començar amb dos objectes qualssevol de la llista. Fixa't que si com dius comencem pels 'estalvis' i la paraula triada per l'espectador és aquesta, per força haurem d'assenyalar-la també dues vegades.

Pel que fa a simplificar el truc, jo diria que en aquest cas no caldria perquè ja és prou senzill tot ell i a més trobo que preguntar a la 'víctima' pel nombre de lletres de la seva paraula li donaria una pista massa clara de per on van els trets. Com bé apuntes, això podria carregar-se part (o tota) la gràcia al joc.

Pons ha dit...

A veure, tens raó, estrictament no cal començar sempre per la penúltima paraula, però si es vol seguir sempre el mateix ordre de les paraules, durant aquesta fase sí que s'hauria de començar per la penúltima. Prou complicat em sembla recordar set paraules com per a sobre anar-los canviant l'ordre! S'ha de tenir una memòria prodigiosa! Els dos primers objectes que s'assenyalin realment no importa quins siguin, mai seran els objectes triats (o si, per casualitat, però el mag mai dirà que ho són) perquè a la llista no hi ha objectes d'una i dues lletres, però després, el que realment volia dir, que el tercer objecte a assenyalar sempre ha de ser GOT, però això ja ho havies explicat tu.

PS: Quan escric GOT encara penso en Game Of Thrones.

sa lluna ha dit...

Si m'ho fessin, me'l creuria i tot! ;-)))

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

PONS: Jo no sé si qualificaria de 'prodigiosa' la capacitat de memòria que cal tenir per recordar 6 o 7 objectes que estàs veient en tot moment, però en conjunt estem ben d'acord perquè sens dubte seguir la llista per ordre facilita les coses. Només una puntualització (però més per ganes de puntualitzar que una altra cosa :-D) dius que ni quan per casualitat un dels primers objectes assenyalats sigui l'escollit el mag no ho diria mai, però no perquè no vulgui sinó perquè no pot, ell tampoc sap quina és la solució fins al final.

PS: A veure, si vols evitar confusions també pots dir VAS que igualment té tres lletres. :-D

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: La verdadera màgia dels trucs de màgia és aquesta. Que fins i tot els més senzills ens poden arribar a sorprendre i, com dius, aconsegueixen que ens els creguem malgrat saber que són trucs. :-)

Abraçades!!

Publica un comentari a l'entrada