GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 26 de juliol del 2021

Joc de Ment - 034

ENDEVINANT LA INCÒGNITA



- Un full de paper
- Un bolígraf (o qualsevol altre estri per escriure)



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Per realitzar aquest joc de mentalisme, el mag entrega el full de paper amb el bolígraf a un espectador i li demana que, sense ensenyar-li el que escriu en cada moment, procedeixi a seguir una sèrie de senzilles instruccions que li anirà enumerant.

1. Escriu un número qualsevol de quatre xifres.

6142

2. Forma un nou número a partir d'aquest, traslladant la xifra de la dreta (la de les unitats) a l’esquerra (convertint-la en la xifra dels milers) i suma'ls.

6142 + 2614 = 8756

3. Llegeix, dígit a dígit, el resultat d’aquesta suma però ocultant una de les xifres amb la incògnita X.

8 – X – 5 – 6

Queda clar que el mag no ha vist, en cap moment, els càlculs que ha efectuat la víctima i que aquesta ha ocultat la xifra que ha volgut. Però el fet d’ocultar-la no impedeix que hi segueixi pensant i que la tingui ben present al cap. En conseqüència, el mag només necessita usar els seus poders de lectura mental per endevinar, gairebé a l’instant, que en aquest cas la X equival a 7.





10 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Ni llegint l'explicació del truc ho he acabat de comprendre. Ja em comences a conèixer Mc.
"D'on no n'hi ha no en raja"

sa lluna ha dit...

Quines coses tenen aquests matemàtics, volia dir mags. 😉
Ho he comprès quan he llegit l'explicació dues vegades... sé que no té gens de mèrit.

Bon dilluns, Mac.

Carme Rosanas ha dit...

M'encanten aquests trucs. Sempre et sorprenen i et fan pensar que "quines coses" (com diu sa lluna) tenen els números! La veritat és que els números són basant màgics de natural. Només cal que algú es posi a pensar i treu màgies de tots costats.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Sovint, quan algú no entén alguna cosa, part de la culpa és també del que està donant l'explicació. Però jo tampoc sé fer-ho millor, tots tenim les nostres limitacions. ;-)

LLUNA: En aquest cas, més matemàtics que mags... però amb  la mateixa il·lusió. :-))

CARME: A mi també m'agraden molt. Té molt de mèrit saber presentar una "simple" propietat de la suma de dues xifres de manera que aconsegueixi sorprendre (ni que sigui una mica). Potser és exagerat anomenar-lo Màgia, però una mica de màgic sí que ho té. :-)

artur ha dit...

Quin "coco" que té aquest mag ! , Jo no el trec ni copiant ! hehehe.
Salut :)

McAbeu ha dit...

ARTUR: Home, vull pensar que "copiant" sí que el trauries, però per a mi està clar que sense saber el truc aquest és un d'aquells jocs que tot i la senzillesa aconsegueix sorprendre (poc o molt) i això té el seu mèrit. :-)

Sergi ha dit...

Mira, tot i que no soc cap crac en càlcul mental, més aviat el contrari, sabent que el truc depèn d'una particularitat matemàtica, aquest encara em veuria en cor de fer-lo, o d'intentar-lo. Si quan anava a la facultat vaig arribar a sumar automàticament els valors dels daus en un joc que jugàvem, després d'una mica d'entrenament amb aquest joc me n'hauria de poder sortir!

McAbeu ha dit...

XEXU: Segur que sí. De fet, els càlculs que demana no van més enllà de sumar i restar nombres d'una xifra. Només cal, com bé dius, una mica d'entrenament per entendre com va i surt de seguida.

Pons ha dit...

Hi haurà algun truc de màgia que ens ensenyis que no depengui de les matemàtiques? Alguna cosa de posar conills dins de barrets, o posar barrets als conills, per variar una mica.

McAbeu ha dit...

PONS: No esperis ni conills ni barrets que aquí només presento trucs que es poden fer amb elements que tothom pugui tenir fàcilment a l'abast... i avui en dia ningú porta barret, home. :-D
Ara bé, dit això també et dic que segurament sí que sortirà algun joc no matemàtic (o almenys on les matemàtiques quedin més dissimulades que en aquests últims). Ja n'he publicat algun anteriorment i no hi ha cap raó perquè no torni a passar, un dia o altre.

Publica un comentari a l'entrada