GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 d’abril del 2018

973.- Els dormitoris de l'alberg

973.- L’alberg de la muntanya de La Reina de l’Illa de l’Escaquer té tres dormitoris comunitaris instal·lats a les sales de la Torre, de l’Alfil i del Cavall que estan situades una al costat de l’altra però no necessàriament en aquest ordre. Aquests dormitoris és on dormen els excursionistes que es preparen per fer el cim i sabem que, aquesta nit passada, a la sala del Cavall hi han pernoctat el doble d’excursionistes que al dormitori de l’Alfil. Aquest matí a primera hora, tres valents que han passat la nit al dormitori situat més a l’esquerra han sortit per fer el cim i la direcció de l’alberg ha demanat a la meitat dels seus companys que han quedat en aquella sala que es traslladin a la de la Torre per qüestions de logística hotelera que ara no venen al cas. Podeu dir quin és el dormitori de l’esquerra?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

CARMEEEEEEEEEEEEEEEEE ;-))

Després ho penso una mica... ara em ballen els dormitoris, pobre de mi!!

xavier pujol ha dit...

No sé quina és la de l'esquerra, però els que no s'han llevat d'hora per fer el cim era perquè volien fer mandres, i els han fet llevar per traslladar-se de torre!

Carme Rosanas ha dit...

M'ho rumio una mica, ara mateix, no ho veig gens clar...

Carme Rosanas ha dit...

Ja està, el del Cavall!!!

Carme Rosanas ha dit...

Després us ho explico si ningú ho ha fet abans...

Carme Rosanas ha dit...

Donc, no, ara que em posos a explicar-ho em sembla que ho he dit malament. A veure...

Si la meitat dels que quedaven a l'habitació de l'esquerra s'han de desplaçar a la Torre. Vol dir que la Torre no és la de l'esquerra.

La de l'esquerra pot ser la de l'Al fil o la del Cavall. Si a la del Cavall hi ha el doble de persones que a la de l'Alfil. Vol dir que a la del Cavall hi haurà un nombre parell de persones. A la de l'Alfil no ho sabem podria ser parell o imparell.

Però si diu que en marxen tres d'excursió i que dels que queden en fan passar la meitat cap a la Torre, vol dir que per fer-ne quedar la meitat n'ha de quedar un nombre parell. Un nombre parell més els 3 excursionistes fa un nombre imparell, en total, per tant, ha de ser la de l'Alfil.

McAbeu ha dit...

Ara sí, CARME. No era un enigma gens complicat però per solucionar-lo és evident que s'havia d'encarar amb tranquil·litat, ganes i pas per pas fins arribar a la conclusió final. Tu ho fas en aquest últim comentari i així trobes, per fi, la resposta correcta. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada