GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 26 d’abril del 2018

Endevinalla 976

E976.- Estudiant que estudies / llibres de filosofia, / digue'm quin és l'animal / que no té mames i cria, / als vius dóna aliment / i als morts dóna alegria.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

13 comentaris:

jo rai! ha dit...

Homeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
Alegria als morts per animal que sigui, no sé jo...

Sergi ha dit...

El primer que m'ha vingut al cap és un cuc... mira si estic malament...

xavier pujol ha dit...

Un parenostro

McAbeu ha dit...

JO RAI!: He d'admetre que aquesta última afirmació de l'enunciat també em va fer ballar el cap a mi, tot i saber la solució correcta. Al final, li vaig trobar una explicació possible (que no diré ara per no resoldre l'endevinalla abans d'hora) però que està molt agafada pels pèls i que només es pot entendre per la meva tendència natural a no portar la contrària al LLIBRE. ;-)

XEXU: No, no és un cuc. Com tu mateix sospites, d'altra banda. :-))

XAVIER: Aquesta vegada no veig per on vas...

Assumpta ha dit...

Algun ocell?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No, no és cap ocell. :-)

Carme Rosanas ha dit...

Això de donar alegria als morts, segur que el LLIBRE s'ho treu de la "patilla" (com diria el meu fill) no se m'acudeix res que pugui donar alegria als morts.Pensava en quina mena de coses fan dir a la gent "això ressucita un mort!" però ni així!

Quan diu animal, vol dir animal literalment? Perquè ja no sé quin animal més pensar. Jo també havia pensar algun ocell que pugués alegrar l'ambient del cementiri, però com que no... ja no sé...

McAbeu ha dit...

CARME: Sí, l'animal del que parla l'endevinalla és literalment un animal. També crec que és probable que tinguis raó quan dius que l'última afirmació de l'enunciat està "treta per la patilla", ja vaig dir que jo (sabent la solució) vaig trobar-li una possible explicació però que està molt agafada pels pèls. De totes maneres i llegint el teu comentari, ara se me n'ha acudit una altra. Ja he dit que l'animal si que és "literal", però podria ser que aquests "morts" no ho siguin. Sort! :-)

Assumpta ha dit...

Morts de no són morts????

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És una possible interpretació que faig jo... però no estic pensant ni en zombis ni en vampirs, eh. ;-D

Carme Rosanas ha dit...

Bé, jo de moment segueixo amb l'opció de morts, ben morts i enterrats... als morts, els hi portem flors. No sé si s'alegren, però ho fem amb la millor de les intencions, que quedi clar. Les flors no són cap animal, però els insectes les polinitzen. Doncs podria ser: Un insecte! Però que ens doni aliment als vius, crec que només pot ser l'abella, que fa una mel tan bona!

McAbeu ha dit...

CARME: Molt bé, una abella és la resposta correcta d'aquesta endevinalla. Felicitats!! :-))
M'ha agradat molt la deducció que t'ha permès arribar a la solució. Això de les flors que alegren els morts té tota la seva lògica, jo havia pensat primer en les espelmes (fetes de cera d'abelles) que sovint rodegen els fèretres i que li donen llum (i per tant alegria?). Després vaig agafar això dels morts com la manera d'anomenar a algú molt aturat (o dormit) que, evidentment, una abella (i el seu fibló) farien reviscolar "alegrement". Ja vaig dir que eren interpretacions força agafades pels pèls, la teva em sembla més ben trobada. :-)

Carme Rosanas ha dit...

Home, doncs això de la cera, tampoc està gens malament, Mc. Sobretot perquè amb les dues coses flors i espelmes els morts poden tenir doble alegria, he, he, he...

Publica un comentari a l'entrada