GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 15 de gener del 2018

949.- Transmissió de pensament gens telepàtica

949.- Per a un experiment sobre telepatia i transmissió de pensament es demanen dos voluntaris als que tancaran en dues habitacions aïllades i insonoritzades, els demanaran que llancin una moneda i, després de fer-ho, cadascun d'ells ha de provar d'endevinar el resultat (cara o creu) de la moneda de l'altre. L'experiment serà un èxit i els voluntaris guanyaran una abundant gratificació si en cada tirada almenys un dels dos encerta la seva predicció, en canvi si alguna vegada fallen tots dos, seran expulsats sense cap premi. En Jan i en Pol s'hi han apuntat i no perquè creguin en la transmissió de pensament que saben que realment no existeix sinó perquè han ideat una estratègia que els permetrà guanyar el premi amb tota seguretat. Podeu endevinar quina és aquesta estratègia guanyadora?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

12 comentaris:

Pons ha dit...

Quan han d’endevinar el resultat parla un després de l’altre?

Sergi ha dit...

Han pogut trucar abans les monedes que faran servir?

Assumpta ha dit...

Sí que és difícil, sí...

xavier pujol ha dit...

Si hi ha truc no és telepatia.

Anònim ha dit...

Si parla un després de l'altra, el que primer parla pot dir directament què li ha sortie en la seva moneda en comptes d'intentar endevinar res

McAbeu ha dit...

PONS: Ja veig (pel teu segon comentari) que la teva hipòtesi és que el que digui un dels amics ho pot aprofitar l'altre per encertar la seva predicció. Però això no és possible perquè cadascun dels nois està tancat en una habitació aïllada i insonoritzada per tant no poden saber que ha dit l'altre, encara que ho hagi dit una mica abans. La tècnica és clara, cadascun d'ells tira una moneda i cadascun d'ells intenta endevinar que ha sortit a la moneda de l'altre, però aquestes prediccions només les poden escoltar els tècnics que supervisen l'experiment i ningú més.

XEXU: No, les monedes les posa l'organització i els participants no les han pogut manipular abans.

ASSUMPTA: No és fàcil... fins que surt la solució, ;-)

XAVIER: Jo ho diria al revés, si et volen fer creure que hi ha telepatia és que hi ha truc. :-D

jo rai! ha dit...

Jo era de la mateixa opinió que en Pons (miracle!) però tot aquest aïllament em destarota.
Si ens refiessim de l'estadística seria qüestió de repetir la mateixa resposta sistemàticament i creuar els dits, vaja que, ni idea.

McAbeu ha dit...

JO RAI!: No podem refiar-nos de l'estadística (ni de creuar els dits), hem d'assegurar-nos l'encert per poder guanyar "l'abundant gratificació". :-)

Anònim ha dit...

Jan aposta el mateix que li ha sortit a ell i Pol ha d'apostar el contrari del què li ha sortit.

4 casos:
a) J-Cara P-Cara. Jan encerta.
b) J-Cara P-Creu. Pol encerta.
c) J-Creu P-Creu. Jan encerta.
d) J-Creu P-Cara. Pol encerta.

McAbeu ha dit...

PONS: No sé si has trobat la solució utilitzant la telepatia, però el fet cert és que l'has trobat. El teu mètode és ben correcte. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

L'he trobat provant totes les combinacions, es a dir tres. Si els dos deien el què li sortia a la seva moneda no funcionava sempre, si els dos deien el contrari de la seva moneda tampoc, només quedava una opció, que un digués el què sortia la moneda i l'altre el contrari.

McAbeu ha dit...

PONS: Quan s'explica el truc, la telepatia perd tot el glamour. Felicitats altra vegada, has fet just el que calia per encertar la solució... provar totes les opcions possibles (que, com tu mateix admets, tampoc eren tantes d'altra banda). :-)

Publica un comentari a l'entrada