GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 1 de gener del 2018

945.- L’última batalla de la Gran Guerra de l’Escaquer

945.- A l’última batalla de la Gran Guerra de l’Escaquer es van enfrontar l’exèrcit dels Anagrames contra l’exercit Palindròmic. Aquests últims eren famosos per la seva disciplina i capacitat d’atac, mentre que els primers es distingien per la seva gran capacitat defensiva. Sabem que, quan s’enfrontaven, l’exèrcit Palindròmic sempre havia d’atacar tots els campaments del seu enemic alhora perquè qualsevol campament dels Anagrames que no fos atacat en el mateix moment podria, actuant per la rereguarda, acabar amb tot l’exèrcit contrari. Per altra banda, les normes militars ens diuen que per atacar un campament ben defensat, cal destinar-hi més de tres companyies. Si l’ataquen menys de tres, aquestes seran sempre derrotades i eliminades. Si les companyies atacants són tres, aleshores l’enfrontament quedarà en taules. Quatre companyies atacants poden vèncer un campament en 5 minuts; cinc companyies ho aconseguiran en 4 minuts i mig; sis guanyaran en 4 minuts, i així successivament tenint en compte que la capacitat defensiva dels campaments baixa proporcionalment al temps de l’atac. En aquella famosa batalla, l’exèrcit dels Anagrames defensava 4 campaments i l’exèrcit Palindròmic el formaven 13 companyies que van aplicar la tàctica perfecta per guanyar. Podeu calcular quant va durar l’última batalla de la Gran Guerra de l’Escaquer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

22 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que 10 minuts. A veure si algú ho explica ...

Assumpta ha dit...

Uaaaaaaaaaau... no en tinc ni idea, però he imaginat la batalla i és digna de la millor película, amb els millors efectes especials!!!

Assumpta ha dit...

I per què no començar l'any amb un intent?

Va, diu que tots els campaments han de ser atacats a l'hora... i els Anagrames defensaven quatre campaments.
Els Palindròmics tenen 13 companyies.

Si s'ataca un campament amb menys de tres companyies es perd, amb tres empaten i amb quatre guanyen en cinc minuts.

Comença la BATALLA!!

- l'Exèrcit de la República Palindròmica ataca els quatre campaments dels Anagrames a la vegada, clar, això ja sabem que ha de ser així. Posarem noms als campaments.

1.- Tres companyies ataquen el campament CONS
2.- Tres companyies ataquen el campament TI
3.- Tres companyies ataquen el campament TU
4.- Quatre companyies ataquen el campament CIÓ

Les tres primeres resisteixen empatant fins que, passats els cinc minuts de la batalla, les quatre companyies republicanes ja s'han carregat el primer campament CIÓ.

Les companyies guanyadores es redistribueixen per ajudar a les seves companyes que van aguantant cops de porra i esquivant pilotes de goma, però resisteixen amb fermesa.

1.- Quatre companyies ataquen el campament CONS
2.- Quatre companyies ataquen el campament TI
3.- Cinc companyies ataquen el campament TU

Passats quatre minuts i mig cau el campament TU. Ja tenim 5 minuts + 4,5, 9 minuts i mig.

Però als campaments CONS i TI van guanyant també els valents soldats republicans (a les files dels quals lluiten com a valents els cosos de bombers de tota la zona Palindròmica)

Sincerament... els soldats estan molt cansats, no sé si cal fer noves redistribucions o només esperar una mica, perquè si esperem mig minut més cauran, al mateix temps, els campaments CONS i TI, amb la qual cosa tot quadraria, la República s'hauria carregat la constitució i em surten els DEU MINUTS que ha dit la CARME :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

Bravo, Assumpta!!!!

ASSUMPTA ha dit...

Suposo que deu estar bé 😀😀... vaig pensar que m'havia de donar 10 😉😉.
No hi ha res com posar-hi imaginació i muntar una bona pel·lícula 😁✌✌

Carme Rosanas ha dit...

La teva pel·lícula m'ha agradat i m'ha sortit un bravo molt espontani... si ha de donar 10 o no, no en tinc ni idea, perquè posa difícil... però jo ho he vist així. Si hi ha una estratègia de guerra millor que aquesta, no t'ho sabria dir. A veure què diu EL LLIBRE.

McAbeu ha dit...

CARME: El LLIBRE (ja sabeu com és :-D) ens demana a l'enunciat que calculem el temps que dura la batalla utilitzant "la tàctica perfecta" per part de l'exèrcit Palíndròmic i t'he de dir que la teva resposta tot i ser gairebé perfecta, no és la solució perfecta (la de menys temps) que busquem. :-)

ASSUMPTA (1 i 2): Comences dient que no en tens ni idea però quan t'hi poses fas una deducció impecable amb exactament els càlculs que se'ns demanen. Haver "començat l'any amb un intent", per utilitzar les teves mateixes paraules, et permet guanyar una part del rètol vermell d'avui perquè fins la caiguda del campament TU, la teva explicació coincideix del tot amb la del LLIBRE. Després dius que és millor esperar que tornar a distribuir les companyies i en això el LLIBRE (que ja sabeu com és :-D) no hi està d'acord... :-))

CARME (2) i ASSUMPTA (3): No és pot dir blat fins que ni sigui al sac... i ben lligat. Tot i així, heu fet una bona feina i, de fet, amb quatre càlculs més ja ho tindríeu això. ;-)

McAbeu ha dit...

CARME (3): Escrivia el meu comentari al mateix temps que tu. Ja has vist que en diu el LLIBRE (que ja sabeu com és). :-D

Assumpta ha dit...

És que al principi em semblava que no en tenia ni idea, però després ho he visualitzat i si ho visualitzo, ja trobo el camí (Tinc un cervell únic!! hahahahaha)

Però MAC! Si mentre que arriben als nous campaments ja s'ha haurà acabat, que queden 30 segons de "batalla"!!

O estàs insinuant que en aquesta meravellosa producció de "LA REPÚBLICA ESCLAFA LA CONSTITUCIÓ"..." els guerrers republicans es poden teletransportar ipso-facto al lloc on se'ls necessita? :-DD

Assumpta ha dit...

D'acord... Ha caigut el campament TU amb la qual cosa cinc valents (i guapos, molt guapos) lluitadors de la República coneixen de forma intuïtiva i infal·lible on han d'anar... A ajudar als seus companys!

Amb els darrers avenços en teletransportació la cosa no és "dit i fet" sinó "pensat i fet" així que, sense que es perdi cap unitat temporal es produeix el trasllat espaial.

Tres republicans (LLUR, LLURUT i ZECHNÀS) són JA lluitant al campament CONS (o sigui que, amb els quatre guerrers que ja hi havia, són vuit)

Dos republicanes (LLEDACROF -no confondre amb Lara Croft, que és d'una altra història-
ARIVOR) són ja lluitant al campament TI (o sigui, que amb els quatre companys que ja hi havia, ara són sis)

I ara bé la part més difícil...

Assumpta ha dit...

Disculpa hehehehe... m'he equivocat en una suma :-DDDD

Al campament CONS... 4+3 = 7
Al campament TI..... 4+2 = 6

Assumpta ha dit...

Au, i aquí ho deixo perquè ho solucioni algú que de veritat sàpiga mates...

Jo crec que amb 7 guerrers la cosa s'acaba en 3 minuts i mig si fos des del principi, però ja no és el principi. Dels 5 minuts que havia de durar (amb 4 guerrers) ja només quedaven 30 segons... o sigui, un 10 per cent.

Si apliquem el 10% als 3,5 segons, resulta que, en lloc d'acabar en 30 segons acabaran en 21 segons...

Els sobren 9 segons per anar al campament TI, on també van guanyant, clar.

Al campament TI també quedaven 30 segons, amb sis soldats anirien més ràpid... (4 min si la batalla fos sencera, pero no ho és, apliquem el 10% als 240 segons que són 4 min i tenim que al campament TI guanyen els bons amb 24 segons.

Quan arriben els de CONS a TI, només falten 3 segons... però els Constituents, morts de por, apreten a córrer i abandonen :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

Aquesta peli m'agrada molt... el que menys m'importa és quan dura... ha, ha, ha, l'Assumpta l'ha fet molt interessant.

ASSUMPTA ha dit...

Hahaha... gràcies, CARME!!! La veritat és que aquest darrer episodi no sé si és massa correcte matemàticament, però ha estat divertit 💟💟💟💟

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ho tornes a fer, primer dius que ho deixes pels "matemàtics" i, tot seguit, fas els càlculs correctes que et permetem trobar el temps de la batalla fins vèncer els tres primers campaments dels Anagrames. :-))
La solució del LLIBRE coincideix amb la teva: El primer campament cau en 5 minuts, el segon, 4 minuts i 30 segons més tard i el tercer serà vençut en 21 segons més. Això són un total de 9 minuts i 51 segons, i falta l'últim campament. Els càlculs a fer són els mateixos, cal calcular quanta "vida" li queda a l'últim campament i després comptar quant de temps tardaran les 13 companyies juntes per acabar amb aquesta "vida". Una pista: per trobar la solució, caldrà fer servir les dècimes de segon. :-))

CARME: No queda gaire pel final de la pel·lícula... gairebé gens. :-D

ASSUMPTA ha dit...

Carmeeeeeeeeeee 😀 ajudaaaaa

Carme Rosanas ha dit...

Ostres, Assumpta!!! ja sabeu que m'agrada jugar que participo a gairebé tots els enigmes, però he de reconèixer que aquest m'ha fet una mica de mandra des del començament.

Assumpta ha dit...

És que ara ve la part més de càlcul hehehe :-DD

ASSUMPTA ha dit...

Ho hauré de provar aquesta tarda 😉

Assumpta ha dit...

A veure si recordo per on anàvem... ai, estava tan inspirada l'altre dia!!

A la batalla al campament TI i quedarien 3 segons... mmmm... ostres! mentre pensava ja s'ha acabat!! :-DDDD

No, no, va, que ho intento... i resulta que tenim les 13 companyies republicanes que, tot i ser 13 no són gens supersticioses... (ara he perdut el paperet on tenia apuntat el temps de batalla... a veure... ho posaré aquí...)

Quatre companyies atacants poden vèncer un campament en 5 minuts;
cinc companyies ho aconseguiran en 4 minuts i mig;
sis guanyaran en 4 minuts
set en 3 minuts i mig
vuit en 3 minuts
nou en dos minuts i mig
deu en 2 minuts
onze en un minut i mig
dotze en un minut
tretze en mig minut
catorze en RES... és immediat. Apareixen les companyies i el campament queda fulminat.

Ara agafaré la teva pista i ho passaré tot a dècimes de segon...

TRETZE companyies derrotarien un campament en...

30 segons són 300 dècimes de segon si fos des del principi, però ja no és des del principi... De les 300 dècimes de segon ja només en quedaven 30 dècimes (3 segons) o sigui un 10% per tant si apliquem el 10% tenim que, en arribar les dues darreres lluitadores, les 30 dècimes es convertiran en 3 dècimes.

I ara ho hem de sumar tot.

"El primer campament cau en 5 minuts, el segon, 4 minuts i 30 segons més tard i el tercer serà vençut en 21 segons més. Això són un total de 9 minuts i 51 segons..."

Li sumem el mig segonet més i tenim que LA REPÚBLICA GUANYARÀ DEFINITIVAMENT I PER SEMPRE EN 9 MINUTS, 51 SEGONS I 3 DÈCIMES.

La batalla definitiva serà el setembre de 2020.



McAbeu ha dit...

Aquesta és la resposta del LLIBRE: Inicialment l’exèrcit Palindròmic ataca tres dels campaments de l’exèrcit dels Anagrames amb tres companyies cadascun i l’altre campament amb les quatre companyies restants que aconseguiran la victòria en 5 minuts (300 segons). A continuació, aquestes quatre companyies es reparteixen de manera que dos dels campaments siguin atacats per 4 companyies i l’últim rep l’atac de 5 companyies que el derroten en 4 minuts i mig. Durant aquests 270 segons, els dos primers campaments atacats per 4 companyies s’hauran debilitat fins que només els quedi el 10% de la seva capacitat. El pas següent és atacar els dos campaments restants amb sis i set companyies respectivament. Set companyies necessiten 3 minuts i mig (210’’) per acabar amb un campament però com que aquest ja estava debilitat fins a un 10%, acaben amb ell en 21 segons. En aquest temps, les sis companyies han debilitat un 8’75% més al seu campament que, per tant, només té un 1’25% de «vida». Una vida que les 13 companyies juntes no tardaran ni mig segon en eliminar. El temps total serà doncs de 591 segons i tres dècimes, menys de 10 minuts.

Una solució que l'ASSUMPTA troba (i explica) perfectament, cosa que la fa mereixedora del rètol vermell d'aquest enigma en exclusivitat. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Oeeeeeeeeeeeeeee oeeeeeeeeeeeeeeeeeee

CARMEEEEEEEEEEEEEEEEE MIRAAAAAAAAAAAAAAAAA :-DDD

Publica un comentari a l'entrada