GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 30 de juny del 2014

626.- 5 dividit entre 7

626.- Una mare de set fills els vol donar fruita per postres i es troba que només té cinc pomes. Però per més que intenta repartir-les equitativament entre els seus fills, no se'n surt. Podeu ajudar-la?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

15 comentaris:

Assumpta ha dit...

El que jo faria, personalment, és agafar cada poma i fer-ne set talls. Després, donaria a cada nen, un tall de cada una, o sigui que cada nen menjaria cinc talls de poma :-)

Assumpta ha dit...

Aquest sistema, a més, és molt més just que qualsevol altre perquè segur que hi ha una poma més dolça, una més forta, una més madura, una lleugerament aspre... Doncs així, cada nen menja un tall de cada una i no n'hi ha cap que li toqui tota l'aspre, per exemple.

Evidentment, un cop fets els talls, la mare escurarà els cors i, llavors, podrà determinar quina és la més bona i donar als seus nens el tall d'aquesta en darrer lloc perquè els hi quedi millor sabor al final ;-)))

Carme Rosanas ha dit...

Jo penso que partiria cada poma en 8 trossos, que és molt més fàcil que no pas en 7 i així la mare també pot menjar la seva part.

jomateixa ha dit...

Em sembla que no podria millorar les respostes anteriors.
Estava d'acord amb l'assumpta, però la resposta de la Carme encara és millor.

jo rai! ha dit...

La mare faria santament menjant-se una poma i guardant-ne una altra pel pare de les criatures (una manera com una altra de mantenir-lo distret una estona...). Cas de pare absent, que se'n mengi dues que bona falta li fan. El problema s'acabaria ràpidament tocant a poma per nano.

jo rai! ha dit...

El penso que he confos els fills amb les pomes!
Hi torno de seguida.

Assumpta ha dit...

Hehehehe sí, JO RAI! crec que les teves pomes mengen nens ;-))

Sergi ha dit...

Sense entrar en debats socials i filosòfics, penso que l'Assumpta dóna una molt bona resposta, inicialment no se m'havia acudit.

Anònim ha dit...

Quan dius "Podeu ajudar-la?" et refereixes a anar a la fruiteria i comprar-li dues pomes més, oi? Cap problema! Li compraré dues pomes fuji que son les meves preferides.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El teu mètode és matemàticament impecable i equitativament correcte, però la mare no sap com posar-s'hi per dividir cada poma en 7 talls exactament iguals. Com t'he dit, has triat la solució "matemàtico-teòrica" bona, el que passa és que en aquesta ocasió el LLIBRE es decanta per una resposta més "lateral"... i més "poca-solta" afegiria jo. ;-)

CARME: Efectivament, dividir la poma en 8 trossos iguals si que seria molt més fàcil per aquesta mare però es veu que avui no li ve de gust la poma i la vol donar tota als seus cinc fills. Així que el teu mètode no val. :-)

JOMATEIXA: Les dues són bones... però cap és la del LLIBRE. ;-D

JO RAI!: Com tu mateix has vist després, en la teva resposta o sobren pomes o falten nens o les dues coses alhora. ;-D

XEXU: En teoria és un excel·lent resposta, a la pràctica no li acaba de fer el pes a aquesta mare tan primmirada. ;-)

PONS: La teva generositat no té límits. :-D

Allau ha dit...

M'imagino que portar dos fills a l'orfenat no s'hi val, oi?

McAbeu ha dit...

ALLAU: La teva és una solució dràstica que esperem no haver de fer servir. ;-D

Anònim ha dit...

En aquest cas, que tal si la mare fa un pastís de poma o compota de poma?

jo rai! ha dit...

I si van repartint les pomes a mossegades? Sempre hi sortirà guanyant el qui tingui la boca més grossa, és clar, però equitatiu sí que seria.

McAbeu ha dit...

PONS: Suposo que en forma de pastís la mare tindria el mateix problema quan es tractés de fer 7 talls idèntics. Però està clar que aquest problema desapareix si converteix les pomes en confitura o compota. Felicitats!, has encertat la solució del LLIBRE. :-))

JO RAI!: Justament per això que dius de la "diferent mida de queixalada", el germà més petit no aprova la teva idea de cap de les maneres. :-DD

Publica un comentari a l'entrada