GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 18 de juny del 2014

623.- Un dinar commemoratiu

623.- Un club esportiu amb 60 socis va organitzar un dinar per tal de celebrar els èxits assolits durant l'any. A l'hora de repartir les taules pels assistents a l'àpat, els organitzadors van veure que si els asseien de 2 en 2 en sobrava 1 i que passava el mateix quan les taules eren de 3 o de 4. No va ser fins que els van repartir de 5 en 5 que van poder fer totes les taules iguals. Sabent això podeu dir quants socis van assistir a la celebració?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si de 2 en 2 no quadra, doncs han de ser imparells. Es qüestió d'anar provant si son divisibles entre 2, 3 i 4 i com a resta surt un.
5 no, 15 no, 25 si.
Van venir 25 doncs?

Sergi ha dit...

El maleït Pons deu tenir raó, ja que amb els altres múltiples de 5 no em surten els comptes. Quin poder de convocatòria més minso aquest club esportiu, no?

Anònim ha dit...

Pots contar que si només van venir 25 de la 60 els èxits de la temporada no deurien ser gran cosa. O potser el menú del dinar era de baixa qualitat, o potser el dinar era molt car o potser la invitació era molt confosa i els socis no van entendre el dia o el lloc. Les possibilitats donarien per un altre enigma!

Assumpta ha dit...

Era el Barça, que la gent està empipada amb la directiva...

kira permanyer ha dit...

jo estic amb l'Assumpta... o potser era el PSC que crec que es un club de boxa o algo similar...

Assumpta ha dit...

hahahahaha què bo, Kira, el PSC! :-))

Alfonso Robles Motos ha dit...

Ja s'ha dit, 25, els jugadors de la selecció, l'entrenador i el Villar.

McAbeu ha dit...

Us copio la solució del LLIBRE: El mínim comú múltiple de 2, 3 i 4 és 12. Anem multiplicant 12 pels enters successius afegint-hi 1 (el que sobra): [12x1]+1 = 13; [12x2]+1 = 25; [12x3]+1 = 37; [12x4]+1 = 49; [12x5]+1 = 61 (i ja està que són 60 socis). També sabem que el resultat buscat ha de ser múltiple exacte de 5, i dels càlculs anteriors veiem que només 25 ho és. Per tant al dinar hi van anar 25 socis.
Una altra manera de calcular-ho però que coincideix amb el resultat que fa que en PONS s'emporti el rètol vermell i que en XEXU (a contracor? ;-D) també confirma. Felicitats!! :-))

L'enigma no demanava especificar quin era aquest club amb tan poca capacitat de convocatòria però segurament ASSUMPTA, KIRA i ALFONSO podrien tenir raó. Els tres exemples que han citat,tenen poques coses a celebrar ara com ara. :-DD

Publica un comentari a l'entrada