GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 4 de juny del 2014

619.- Tres savis i un camell

619.- Tres savis viatjaven per un estret camí de muntanya a la serralada de l'Atles al nord d'Àfrica i els va sorprendre trobar-hi unes petjades de camell recent fetes. Mentre les examinaven, va aparèixer un mercader atabalat que els va dir: Heu vist un camell que se m'acaba d'escapar?. Cada un dels savis li va fer una pregunta: Té el pèl clar?, És coix?, És cec de l'ull dret?. El mercader va respondre afirmativament a les tres preguntes i es va posar content: Al·là és gran!, i tant que és aquest mateix, on el teniu o cap a on ha anat?. Però els tres savis aviat el van desil·lusionar: No, ni l'hem vist mai ni sabem on és. El mercader no els va creure i els va acusar de robatori davant del rei. Però aquest, després de sentir les seves explicacions, els va deixar lliures. Podríeu explicar com van saber les tres característiques del camell sense haver-lo vist?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

10 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs deu ser perquè amb les petjades ja es veia que no totes les trepitjades de peülla eren iguals, i a més havia passat fregant el cantó dret de l'estret perquè no hi veia d'aquest cantó, i s'hi havia deixat part del pelatge allà.

sa lluna ha dit...

Crec que en Xexu ha fet diana ... vols anar coix una estoneta? ;)

Bona tarda, nois!
Aferradetes, Mac :)

Lluna ha dit...

Jo t'ajudo lluneta... :P

Bona tarda nina!!
Bona tarda XeXu!!
Bona tarda Mc!!

Assumpta ha dit...

hahahahaha quina amenaça tan subtil, LLUNETA! :-DD

Bona tarda a tothom! ;-))

sa lluna ha dit...

No sé si amb les tres podrà caminar fins d'aquí un mes!! ☣

Bona tarda, nines!! ☮

Anònim ha dit...

si l'encerta en Xexu tan dificil no era ;)

Anònim ha dit...

vull dir si l'encerta sense la meva col·laboració i no cal que compartim rètol

Sergi ha dit...

Entenc que no la vaig encertar, em semblava massa simple. De moment deixeu les meves cames en pau.

McAbeu ha dit...

Us copio la solució del LLIBRE: El primer savi va saber el color del pèl perquè el camell n'hi havia deixat un floc al fregar amb un arbre, el segon sabia que era coix perquè les petjades així ho mostraven i el tercer va saber que era cec de l'ull dret perquè va veure que per menjar el camell només havia mossegat els matolls del costat esquerre del camí.

Com veieu, és força semblant a la resposta d'en XEXU (resposta que, per altra banda, també tots doneu per bona), així que cap a ell se'n va el rètol vermell. Felicitats!! :-))

Sergi ha dit...

Caram, el llibre avui s'ha llevat generós, la resposta és relativament encertada, però com que ningú no dóna altres opcions, doncs em quedo el rètol en propietat. Ara sí que marxo corrent perquè no m'atrapin!

Publica un comentari a l'entrada