GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 11 de març del 2013

505.- Super-nadó

505.- Un nen acabat de néixer té els mateixos òrgans que un adult però més petits, després d'aquest “descobriment” et diré que això no és totalment cert doncs hi ha una cosa en que els bebès superen als adults. Em podries dir quina és?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Deu ser en el melic!

Lluna ha dit...

Uuff doncs no ho sé pas!!!

Bona tarda Mc!!
Bona tarda XeXu!!

Anònim ha dit...

tenen un cordó umbilical extra?

Jordi ha dit...

Teixit adipós marró.

Sergi ha dit...

Tenen més ossos. El cartílag es va convertint en os i alguns dels ossos dels bebès s'acaben unint en un de sol.

jo rai! ha dit...

Algú em va dir una vegada que el fetge d'un nadó ja té la mida definitiva però ni recordo qui va ser ni tan sols recordo si anava de veres!

Assumpta ha dit...

Tenen més ossos... és cert el que diu en SERGI... Ostres, aquesta la sabia!! :-))

Per exemple, alguns ossos del cap, que després es van "soldant" i en un adult és un sol os, de petits estan "separats" :-)

McAbeu ha dit...

La resposta del LLIBRE és 505.- Un nadó té 94 ossos més que un adult. Al néixer tenim 300 ossos, alguns d'ells són tous i flexibles com els cartílags i estan preparats per adaptar-se al canal de part. Amb el temps aquests ossos es tornen més rígids i es van soldant entre ells fins arribar a convertir-se en els 206 ossos que tenim d'adults. A manera d'exemple podem citar la part superior del crani que passa de 8 ossos separats a 4 i també l'húmer, que en l'adult és un sol os i en els nadons està dividit en 3.. Resposta que dóna en SERGI i després confirma l'ASSUMPTA. Felicitats!! :-))

He de dir que no he trobat informació sobre això que diu JO RAI! del fetge però si que té raó en JORDI quan parla del teixit adipós marró, una de les dues classes de teixit on s'acumula el greix corporal i que en els nadons és present en major percentatge que en els adults on està més desactivat. El melic que diu en XEXU o el cordó umbilical d'en PONS, segons com ens ho mirem, també podrien ser bones respostes.
Bona tarda, LLUNA!. :-))

Publica un comentari a l'entrada