BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 13 de març de 2013

506.- Apostant al casino

506.- En Benet va cada dissabte al casino a jugar als daus. Té una estratègia per jugar, en cada jugada aposta la meitat del que porta a la butxaca (independentment de que hagi guanyat o perdut a l'aposta anterior). Aquest dissabte va entrar al casino amb 16 € i va jugar 6 vegades. No sabem l'ordre d'aquestes jugades però al moment de fer balanç resulta que n'havia guanyat 3 i n'havia perdut 3. Pots calcular amb quants diners va tornar a casa?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

10 comentaris:

Lluna ha dit...

Fàcil?? Catxis, si no sé per on pillar-lo...

Bona tarda Mc!!!

Carme ha dit...

Va tornar amb 9 euros a casa, em sembla.

Carme ha dit...

Bé, només era una suposició, en realitat, jo tampoc sé per on pillar-lo! :)

Sergi ha dit...

Va tornar amb 16€. Només cal multiplicar 3 cops per 2 i dividir 3 cops per 2. I l'ordre de les operacions no importa.

Sergi ha dit...

Ara ho he calculat d'una altra manera i em surt que torna amb 6,75€ però em sembla antiintuitiu.

Lluna ha dit...

A mi quan no em perdo em surt més aprop del 6,75 que del 16... Però em perdo, molt!!!

Sergi ha dit...

Bé, si fas una simulació qualsevol que respecti aquestes premises, suposant que les apostes són s doble o res, surt 6,75€, sigui l'ordre que sigui.

Curiosament, contra el que podria semblar (que si guanyes tres cops i perds 3 cops i tornes amb menys diners dels que portaves), no és una mala manera d'apostar, ja que si guanyes els 6 cops surts guanyant molt més del que perdries si perds els sis cops. De fet, suposo que no hi ha bones o males maneres d'apostar. Tot depèn del que prioritzis.

Assumpta ha dit...

No entenc res... deu ser la febre :-))

pons007 ha dit...

16 + 8 = 24 + 12 = 36 + 18 = 54
54 - 27 = 27 - 13,5 = 13, - 6,75 = 6,75€

16 - 8 = 8 - 4 = 4 -2 = 2
2 + 1 = 3 + 1,5 = 4,5 + 2,25 = 6,75€

Sempre dona 6,75 es bruxeria!!

McAbeu ha dit...

Doncs no sabem si és bruixeria o simplement són matemàtiques, però el cert és que el resultat final sempre és 6'75 €, sense que importi l'ordre de les pèrdues i dels guanys. Felicitats a SERGI que és qui primer arriba a aquesta conclusió. :-))

Publica un comentari a l'entrada