GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 2 de desembre del 2011

Enigma Visual 038


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?. ;-)


(Recordeu que, per guanyar els punts del concurs, no només heu de dir el total de triangles sinó que també cal que digueu quants n'hi ha de cada mida o tipus.)

Aquest enigma forma part del
1r. CONCURS XAREL-10 d'ENIGMES i ENDEVINALLES,
consulteu-ne les Normes de Participació

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ
Guanya 3 PUNTS pel Concurs: XEXU

28 comentaris:

jpmerch ha dit...

Bon dia!

Compte 24, però de segur que se m'escapa algun.

Anònim ha dit...

Si no m'he descomptat hi ha 27 triangles en total, 16 d'una cel·la, 7 de 4 cel·les, 3 de 9 cel·les, i 1 de 16

Carme Rosanas ha dit...

Em sembla que n'hi ha 23.

Carme Rosanas ha dit...

No! 23, no, millor 24!

Sergi ha dit...

Doncs després de molts dibuixets, i de pintar i pintar amb diferents colors (a la feina, iupi!), a mi me'n surten 27. Però com que hi ha temps, si m'avorreixo després i segueixo pintant, em reservo el dret a fer canvis en la meva resposta. De moment els meus ullets veuen 27 triangles.

I encara que la paraula de verificació sigui 'cheat', no enganyo, no.

ninona ha dit...

M'he quedat quadriculada (ups, volia dir triangulada).

Crec que són 26:
16 individuals
7 de 4 (2 de costat)
2 de 9 (3 de costat)
1 de 16 (4 de costat)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

27 a primera vista, si no m'he descomptat

Yáiza ha dit...

Comptant totes, totes les possibles combinacions, me'n surten 27. Però jo ja no em fio ni de la meva ombra. Si m'avorreixo intentaré dibuixar-los i fer el recompte, ja ho penjaria!

Allau ha dit...

Vejam, hi ha 16 triangles petits.

De triangles formats per 4 triangles petits, n’hi ha 7: 3 a la base, 2 al segon pis, un al cim i un de capiculat al centre.

De triangles formats per 9 triangles petits, n’hi ha 3: s’obtenen eliminant un rengle de triangles petits de cadascun dels costats.

I finalment hi ha 1 triangle gran fet dels 16 trianglets.

Per tant 16 + 7 + 3 + 1 = 27

Yáiza ha dit...

Doncs com deia, aquí estan els meus 27 triangles...

https://picasaweb.google.com/106485743200268362403/Triangles#5681485823347288738

(és una forma una mica matussera de penjar-ho, però no se m'ha acudit res millor!)

Joan ha dit...

16 triangles petits, d'una sola peça. 7 triangles de quatre peces. 3 més de 9 peces i un de gegant que els emmarca a tots. Per un total de 27 triangles.

Jordi ha dit...

Bé, sense gaire temps diria que hi ha:

- 10 triangles unitaris cara a munt.
- 6 triangles unitaris invertits.
- 6 triangles de quatre unitats cara a munt
-1 triangle de quatre unitats invertit
- 3 triangles de 9 unitats
- el triangle gran.

Per tant un total de 27 triangles.

unitat: triangle petit.
Invertit: base a dalt.
Cara a mut: Punta a dalt.

El porquet ha dit...

Si no m'equivoco, i faig servir l'enginy com recomanes... hi ha 16 triangles petits + 1 triangle que engloba aquests menuts + 2 triangles rectangles als costat... així que me'n surten 19!!!

Garbí24 ha dit...

amb la meva vista...en surten 22

Lluïsa ha dit...

Si no m'he descomptat, em sembla que n'hi ha 19. 16 de petits dins d'un de més gran i els dos que dibuixa una piràmide/triangle dins d'un quadrat/rectangle.

Sergi ha dit...

Ostres, ara tinc un dubte. Com que no es pot preguntar, ho formulo aquí i espero que em valgui la resposta. Aquest matí he entès que la imatge era el triangle gran de color verd i tots els que engloba. Si és així, reitero que són 27 (o que en veig 27, millor dit). Però si la imatge inclou també, el quadrat exterior, que també és de color verd i limita la zona negra, llavors serien 29.

Ah, ara veig que hi ha una nota que no sé si hi era al matí. A veure, si compta tot el quadrat, hi ha 2 triangles rectangles fora del triangle verd gran. Llavors:

1 triangle equilàter de base 4, per dir-ho d'alguna manera.

3 triangles equilàters de base 3.

7 triangles equilàters de base 2, un d'ells invertit.

16 triangles equilàters petitets de base 1, sis d'ells invertits.

En total, 27 + 2 d'exteriors.

Mireia ha dit...

25

Assumpta ha dit...

A veure... portava 23 i m'he descomptat... Vaig a veure si ho dibuixo i els puc anar marcant, perquè hi ha els petits, el gran que ens conté tots i un munt entremig... com a mínim n'hi deu haver 30 :-)

Quan tingui alguna cosa més precisa torno...

Assumpta ha dit...

A veure... em surt això:

- 1 de gran a fora
- 16 de petits, capiculats, a dins
- 6 més formats de tres triangulets cada un, amb la base a sota
- 1 format de tres triangulets i cap per avall amb el vèrtex just al mig de la base del triangle gran.
- 3 formats de vuit triangulets cada un i tots tres amb la base a sota...

I ja sóc incapaç de veure'n més... així que crec que m'he passat dient 30.

Si ho sumo, i no m'equivoco, em dóna que hi ha 27 triangles... A veure si hi ha sort! :-)

McAbeu ha dit...

Encara que al primer cop d'ull sembla fàcil perquè només és qüestió de comptar triangles, aquest enigma és força complicat. És difícil trobar-los tots perquè qui en veu uns, se'n deixa uns altres i qui en veu uns altres es deixa els uns. I això és el què us ha pasat a tots...
He dit a tots?. Doncs no, a tots no. Un de vosaltres ha trobat els 29 Triangles amagats.

Un gran aplaudiment i les més sinceres felicitacions per al gran XEXU que, al ser l'únic que els ha descobert tots, s'emporta 3 PUNTS pel Concurs, cosa que el coloca en primer lloc i força destacat. (potser és hora de que algú trenqui les cames a algú altre? :-DD)

NOTA: Vull recordar un parell de punts de les Normes.
1.- EXPLICACIÓ DE LES RESPOSTES: Alguns de vosaltres doneu només el total sense diferenciar els tipus de triangles, us recordo que encara que haguèssiu encertat la solució no haurieu guanyat cap punt. Sé que això dóna una mica de feina, però és la manera de demostrar que heu fet la feina. :-))
2.- RESPOSTES DOBLES: En Xexu diu "si només val el triangle són 27 i si és tot el dibuix, 29" i això el fa guanyar 3 punts; si hagués dit "si és tot el dibuix són 29 i si només val el triangle, 27" no n'hauria guanyat cap. En aquest concurs, l'ordre dels factors si altera el producte; recordeu que només compta l'última resposta donada.

Amb aquest enigma s'acaba la primera setmana del Concurs, vull agrair-vos a tots la bona acollida que li esteu dispensant i espero tornar a trobar-vos aquí dilluns que ve. Moltes gràcies!! :-))

Sergi ha dit...

Entenc les normes i les accepto, veig que m'ha anat d'un pèl, i ha estat sort que l'explicació em quedes d'aquesta manera, però valgui per l'estona que hi vaig dedicar, auto-correcció inclosa.

De totes maneres, em pregunto si en alguns casos no es pot ser una mica flexible amb l'acceptació de les respostes, ja sé que això dificulta enormement donar els punts, però en aquest cas jo tenia un dubte i no me'l podies resoldre, no sabia què consideràvem 'el dibuix'. En un primer moment vaig entendre, com altres, que la gràcia eren els triangulets. El que em va convèncer va ser la nota del tipus de triangle si hi era al matí no la vaig veure i em vaig tirar de cap al dibuix. A la tarda, amb calma, vaig reflexionar i canviar d'idea, però no les tenia totes.

Bé, sigui com vulgui, estic content d'haver encertat, i aquest cop m'enduc premi gros! Aniré mirant enrere per si ve algun grup d'albano-kossovars a trencar-me les cames, qui no coneix algun grup d'aquests per no embrutar-se les mans, oi?

El porquet ha dit...

Ja els tinc contractats!!! ;p

Yáiza ha dit...

Seran uns gavatxos dels pitjors barris de París... Amb molt males puces!!

(Però aquest cop em rendeixo a l'evidència... el XeXu ha estat un crack! Enhorabona!)

McAbeu ha dit...

XEXU: Entenc això que dius de ser més flexible a l'hora d'acceptar les respostes però no ho comparteixo. Jo crec que una condició per a que tot vagi bé en un joc com aquest, és que hi hagi unes Normes clares i per tothom igual (t'asseguro que la nota hi era des del primer moment). En aquest enigma, la pregunta era clara "Quants triangles hi ha en aquest dibuix?" i veure que el dibuix és tot (i no només el triangle interior) era la dificultat real del mateix. Si he d'acceptar respostes dobles (com la teva) perquè no acceptar-ne de triples o de qualsevol nombre?. Jo entenc que no es pot fer perquè això penalitza als que ho fan bé i trien només una opció per respondre tal com diuen les Normes, també des del primer dia. Espero que s'hagi entès, no vull semblar un perepunyetes exigent, només vull que tots ens ho passem el més bé possible i per això les coses han d'estar ben clares per tothom. :-))

EL PORQUET i YÀIZA: Jo, del Xexu, començaria a patir. :-DDD

Sergi ha dit...

Tu manes. I tens raó, la resposta ha de ser el més clara possible, que no hi hagi discussions. Si no hagués guanyat cap punt m'hagués queixat, però bé, tu poses les normes, així que no n'hagués tret res.

McAbeu ha dit...

XEXU: M'alegra que ho vegis així... més que res perquè estava a punt de proposar a EL PORQUET i a YÁIZA de fer un pot comú per contractar a aquests nois tan simpàtics que trenquen cames, i mira m'has estalviat una despesa. :-DD

Sergi ha dit...

No fotem, que ja tinc prou enemics per aquí, no t'hi uneixis tu també... que sé que toques pela llarga desl suborns que vam rebre pels c@ts i això... me la jugo molt, a veure si hauré de deixar de participar per preservar la meva salut...

McAbeu ha dit...

XEXU: Calla, calla que els suborns dels C@ts ja me'ls he polit tots... vaig invertir en una pista d'esquí a prop de Salou i, mira si tinc mala sort, no hi ha nevat gens aquest estiu.
Així que no pateixis i segueix participant... però amb "cuidadu", eh! :-DD

Publica un comentari a l'entrada