GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 15 de desembre del 2011

Endevinalla 334

E334.- Saps, jo sóc aquella eineta / que menjo per la panxeta / i m'ho trec per l'esqueneta. / Endevina'm, doncs, Quimeta.

Aquest enigma forma part del
1r. CONCURS XAREL-10 d'ENIGMES i ENDEVINALLES,
consulteu-ne les Normes de Participació



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
Guanyen 1 PUNT pel Concurs: JORDI, GARBI24, PONS07 i PUIGMALET.

21 comentaris:

Assumpta ha dit...

Doncs la veritat és que, en principi, no em sona de res... però, per començar, he intentat imaginar-me una eina així... primer he pensat una picadora de carn... però no, això de "eineta" em fa pensar que pugui tenir una rima amb la resposta... en fi, m'arrisco:

LA MAQUINETA DE FER PUNTA AL LLAPIS

(Si em ve alguna altre idea que crec que pugui ser millor, ja tornaré) :-))

Allau ha dit...

El primer que se m'ha acudit ha estat una garlopa, però crec que la paraula "Quimeta" vol apuntar cap a una maquineta de fer punta als llapis.

Carme Rosanas ha dit...

Ara mateix no em sembla tan fàcil com dius, però tornaré!

Carme Rosanas ha dit...

Una màquina de fer botifarres! :)

El porquet ha dit...

Doncs jo diria que si és una eina ha de ser una pala, però com que parlem en diminutiu, doncs una paleta!

Joan ha dit...

Doncs serà fàcil, però m'està fent barrinar...
Pels diminutius reiterats, penso que podria ser una maquineta de fer punta, que sembla que encaixa, però no ho tinc gens clar...

Garbí24 ha dit...

El Ribot....tant si és manual com elèctric menja per la panxa i llença per l'esquena

Sergi ha dit...

He tingut un matí atrafegat, amunt i avall, i de tant en tant he fet un cop d'ull a l'endevinalla, però sense pensar-hi massa, a veure si m'il·luminava. He pensat una resposta, i ara que tinc més calma, m'ho he mirat millor i me n'ha vingut una altra que em sembla que s'acosta més, així que ho provaré. Dic la maquineta de fer punta.

Jordi ha dit...

L'endevinalla equivalent seria: "allò que n'Alfonso Guerra va passar per l'estatutet per que no el reconegués ni la mare que el va parir"

Solució: El ribot.

Alba ha dit...

una eina..... només se m'acut l'eina aquella de fer el mandongo!! Que per un lloc hi poses la carn i per l'altra part en surten les llonganisses!! però crec que no és això..... per si acàs continuaré pensant...

Yáiza ha dit...

Ains... les endevinalles últimament em porten de bòlit!! Se m'acudeixen diverses coses... primer he pensat l'aspirador, però més que menjar per la panxeta, menjaria per la trompa, així que no... Després he pensat en una segadora d'aquelles industrials, però finalment em quedaré amb una màquina tallagespes. Talla ("menja") la gespa que li passa per sota, per la panxeta, i després es treu el dipòsit de darrera ("l'esquena") i se'n treu allò que ha tallat... No? =S

Si m'il·lumino i se m'acut alguna cosa millor, ja vindré a dir-ho... Ai, ai, ai...

Anònim ha dit...

aquesta es fàcil?!! no tinc ni idea... la plana?

MBosch ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elfreelang ha dit...

L'aspirador?

rits ha dit...

la maquineta.

si no endivino aquesta, vaja que no sé què més fer!!

Puigmalet ha dit...

Direm un ribot.

McAbeu ha dit...

Quan MBOSCH comenta: ...la Quimeta m'ha despistat perquè no sé si és una pista o si serveix per això, per despistar..., explica el que us ha passat a un bon nombre de vosaltres que us han despistat els diminutius d'aquesta endevinalla fent-vos anar per un camí diferent al del LLIBRE. Un camí que podria haver estat ben correcte, igual que el que n'heu emprès alguns altres pensant en estris, eines i instruments diversos que complien també l'enunciat però que no us donaran el punt, excepte als quatre que heu coincidit amb el LLIBRE i heu dit que la resposta correcta era EL RIBOT (Dono com bona la PLANA de PONS007 de la mateixa manera que hauria puntuat, sinó hagués canviat d'opinió a darrera hora, la GARLOPA d'ALLAU ja que ambdues eines són tipus especifics de ribots).

En conseqüència, s'emporten 1 PUNT pel Concurs: JORDI, GARBI24, PONS07 i PUIGMALET.

Moltes Felicitats!! :-))

Sergi ha dit...

Bé, les coses es comencen a posar a lloc. El primer que vaig pensar va ser el ribot, ho prometo. Però no m'acabava de quadrar. Vaig estar tot el matí amb aquesta idea al cap, però com que tenia feina i anava fent, no vaig poder seure a pensar-ho millor. Quan finalment ho vaig fer, vaill llegir amb atenció i em va semblar evident, més que evident, que era la maquineta dels llapis. Em va semblar que era una resposta molt més encertada que el ribot, i per tant, vaig tirar cap aquí. I saps què, accepto el que diu el LLIBRE perquè aquestes són les normes, però segueixo pensant que la resposta més encertada, tenint en compte l'endevinalla, era aquesta més que el ribot. Veig que no sóc l'únic a qui ha despistat. Què hi farem.

Assumpta ha dit...

Ei, que la MAQUINETA DE FER PUNTA no és més que un ribot en petit!! fa la mateixa feina exactament... rebaixa la fusta dels llapis amb una fulla esmolada... i surten per dalt els petits encenalls :-))

Alba ha dit...

un ribot..... no tinc ni idea de què és!!! amb lo xulo que hagués estat que fos la maquina del mandongo!! hahahah! (però veig que no vaig ser l'única que ho va pensar!) :P. A vere ara la propera....

Elfreelang ha dit...

I jo pensant amb l'aspirador...com hi ha món!

Publica un comentari a l'entrada