GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 1 de desembre del 2011

Endevinalla 330

E330.- És verd i no és julivert, / és groc i no és safrà, / és vermell i no és grana, / és pelut i no és llana.


Aquest enigma forma part del
1r. CONCURS XAREL-10 d'ENIGMES i ENDEVINALLES,
consulteu-ne les Normes de Participació


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
Guanyen 1 PUNT pel Concurs: JOAN, EL PORQUET, ALLAU, JORDI, PONS007, NINONA, MBOSCH, XEXU, CARME i GARBI24.

24 comentaris:

Joan ha dit...

Aquest és un quasi-canònic dels enigmes culinaris!

Sort d'això que si no...

El rave, sí.

El porquet ha dit...

Ja estava escrivint el pebrot quan he llegit "pelut" i aquí m'has deixat frenat una bona estona!

Però ja ho tinc!!! crec... ha de ser un rave!

Allau ha dit...

El rave? (dit sense gaire convicció).

Jordi ha dit...

Bé, aquesta me la sé per tradició perquè per l'endevinalla seria incapaç Jo els que em menjava quan m'ho deien, tenien més blanc que groc però com això importa un al final de tot poso :-D el Rave.

Yáiza ha dit...

De moment només se m'acut dir el PRÉSSEC... tot i que no he vist gaires préssecs verds, verds, suposo que un préssec verd pot ser aquell que no està madur. Grocs i vermells sí que n'hi ha, i tots són una mica peludets, com de vellut!! =)

Anònim ha dit...

buff està clar no tornarè a respondre a cap endevinalla abans d'esmorzar, es nota la falta de glucosa al cervell xD Mira que confondrem de pis al del centre comercial andorrà... Mira que era fàcil... Mira que com la solució a aquesta no sigui un rave ja puc plegar...

ninona ha dit...

El rave.

Són verdes les fulles, vermella la part comestible (per fora) tot i que també n'hi ha de blancs, grocs i negres. Sobre ser pelut podrien ser els pels de l'arrel, tot i que també tenim l'expressió rave pelut per referir-nos a les coses lletges.

MBosch ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sergi ha dit...

Després de molt reflexionar, de llargues estones de deducció i aprofundiment en els meus coneixements (...) diré que la resposta que crec correcta és el rave. Doncs això, com diria en Carod-Rovira, i un rave!

Carme Rosanas ha dit...

El rave?

Assumpta ha dit...

Bé, confesso que no la sé... El que em lligaria amb la primera meitat de l'endevinalla no em va bé amb la segona i el que em lligaria amb la segona no ho fa amb la primera... així que em rendeixo, tot creuant els dits perquè demà l'enigma no sigui massa complicat :-)

Garbí24 ha dit...

No estic massa segur....però segons l'entorn familiar....és el RAVE

rits ha dit...

ui, ui, ui... que no arribo!!! mmm, no n'estic segura, xò dic el te.

McAbeu ha dit...

La resposta del LLIBRE és: El RAVE. Una resposta que doneu molts de vosaltres i això que aquesta és una endevinalla força difícil... no estareu buscant les solucions a Internet, no? :-DD

En fi, farem els ulls grossos i direm que avui guanyen 1 PUNT pel Concurs: JOAN, EL PORQUET, ALLAU, JORDI, PONS007, NINONA, MBOSCH, XEXU, CARME i GARBI24.

Felicitats a tots!! :-))

Yáiza ha dit...

Ostres, jo estic fatal, eh!! No se m'hagués acusit mai dels mais!! Em penso que em retiraré aviat, eh... (i un rave!!)

Sergi ha dit...

Quina és l'onomatopeia de xiular i mirar enlaire?

McAbeu ha dit...

YÁIZA: Ni en broma, això de retirar-se que el concurs només acaba de començar. :-))

XEXU: Seria una cosa així: Fiu, fiu, fiuuu... Ehem, Ehem, heu vist aquell núvol quina forma tan curiosa que té? :-DDD

Yáiza ha dit...

Molt bonic, XeXu! Ja veig que sóc l'única innocent (=tonta) que no vol buscar les endevinalles al google... Bé, potser la Rits s'apunta a fer la innocent amb mi! Brrr...

Assumpta ha dit...

YÁIZA, xiqueta, jo tampoc les busco, en pots estar ben segura. Si les busqués, ara tindria quatre punts. Així doncs, sóc tan "tonta" o tant "innocent" com tu :-)

Ja saps, jo, si no la sé, si després de pensar i pensar, no em ve al cap i la busco, doncs NO ho poso, perquè si ho fes, considero que estic perjudicant als que, com tu, preferiu "jugar" :-)

En la meva forma de veure-ho, es pot googlejar allò que suposa una procés d'investigació, que pots anar buscant pistes, etc., però googlejar una endevinalla, que és tan fàcil de trobar, que només has de posar l'enunciat i ja tens la resposta, per mi, no té cap mèrit. Mira, són formes de jugar, així doncs, tu, la RITS i jo ens quedarem sense premi, però els punts que aconseguim hauran estat veritablement "nostres" ;-))

McAbeu ha dit...

YÁIZA i ASSUMPTA: Ni "innocents", ni molt menys "tontes". És cert que són maneres de jugar, i cadascú ho fa de la manera que el fa sentir millor amb ell mateix, en el fons això no és res més que un joc i ens ho hem de passar bé. :-))

Joan ha dit...

Ei, molt lletja aquesta acusació. Googleros, que sou uns googleros. Caram, així no hi ha qui remunti...

Yáiza ha dit...

Cert, Assumpta, m'havia passat per alt el teu comentari amb la resposta... Què hi farem! Ara no sé si apuntar-me al carro de tothom, o seguir sent beneïta i deixant escapar "punts fàcils"... Sembla que ara que hi ha coses materials "en joc" la gent va a per totes!

Assumpta ha dit...

Jo no m'hi penso apuntar, això ho tinc claríssim. Ara ja he vist que quan hi ha "coses materials en joc" (com tu dius hehehe) la gent aprèn a googlejar ràpidament.

Quan jo era joveneta, copiava als examens de les assignatures que no sabia... i no em feia cap vergonya ni em feia sentir malament. A més, era molt bona copiant, tenia un munt de sistemes diferents, fins i tot una faldilla molt xula que portava unes butxaques que m'anaven genial per amagar "xuletes".

Ara bé, imagina que, en una classe de 40, un professor hagués dit "només penso aprovar a 20"... t'asseguro que llavors no ho hagués fet, perquè el meu aprovat "copiant" hauria perjudicat als altres. Hauria estudiat i hauria mirat de fer-ho bé tota sola.

Potser em poso massa transcendental, probablement em prenc les coses massa seriosament, però... és tan fàcil googlejar una endevinalla! que estic bastant decebuda de saber que molta gent les està trobant així.

En fi, fes el que vulguis, fins i tot, si vols un consell, googleja i no siguis tan burra com jo i, si ho fas, espero que guanyis tu perquè al menys has tingut la intenció de "jugar" i, si has canviat, ha estat perquè no fer-ho gairebé és fer el ridícul :-DD

El porquet ha dit...

Noieeeees! Va no us emprenyeu ara... Que en Mac està de festa i aquí hi passem per a passar-nos-ho bé.

Que cadascú jugui com li plagui. Ja sabem que hi ha l'opció Google, però tampoc s'hi pot fer res.

Jo fins ara he tingut sort perquè com que aquests dies no tinc temps de bloguejar m'he dedicat en cos i ànima a resoldre els enigmes del Mac (cosa que habitualment no faig, ja que em dono per vençut força ràpid!)i mira, he tingut sort (em serveixen per distreure'm una estona de la feinada almenys...).

Ara bé, si hi ha gent que està utilitzant el Google, doncs a mi tampoc em molesta.

No ho sé. És la meva opinió. Entenc que hi hagi qui es pugui molestar, però estaria bé seguir gaudint d'aquest gran aniversari del Mac!

Publica un comentari a l'entrada