GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 7 de desembre del 2011

382.- Assassinat al cinema

382.- Noticía d'un diari dels Estats Units: "ASSASSINAT AL CINE. Un home convida la seva dona al cinema a veure una reposició de 'La Guerra de les Galàxies' i, aprofitant el soroll de les explosions de la batalla final, l'assassina d'un tret. Al final de la pel·licula surt del cinema amb el cadàver de la seva dona sense que ningú intenti fer res per detenir-lo o denunciar-lo i després es dirigeix al bosc per enterrar-la, per sort un policia forestal el va sorprendre en plena acció i ja ha estat detingut". Si el cinema era gairebé ple, podeu explicar com va poder sortir-ne tan fàcilment?


Aquest enigma forma part del
1r. CONCURS XAREL-10 d'ENIGMES i ENDEVINALLES,
consulteu-ne les Normes de Participació

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
Guanyen 2 PUNTS pel Concurs: PONS007 i JORDI.


20 comentaris:

Assumpta ha dit...

Bé, només llegir l'enigma, m'ha vingut una resposta i, tot i que em semblaria massa senzill, de moment la poso per si no em ve res més al cap:

L'home surt amb la dona en braços davant de tothom i dient que, amb el soroll de les explosions, ella ha tingut un ensurt i s'ha desmaiat, que la porta corrents a l'ambulatori. La gent no tan sols mira de detenir-lo, sinó que s'aparten ràpidament per deixar-lo passar.

A més, pot afegir coses com "deixeu-me passar, si us plau, aparteu-voe... que pateix del cor!"... ja, posem-hi la "decoració" que vulguem :-)

La puja al cotxe i ja, al bosc, en la feina de l'enterrament, és descobert pel policia forestal
.

I bé, hi seguiré pensant :-)

El problema és que jo no he vist cap de les pel·lícules de la Guerra de les Galàxies i no tinc ni idea de si hi ha alguna cosa que pugui fer pensar que és el fet que sigui aquesta pel·lícula concreta el que pugui ajudar a la fugida...

En fi, de moment ho deixo així :-)

Anònim ha dit...

per què es tractava d'un d'aquells auto-cines tan típics de les pelis americanes on tothom va amb el seu cotxe?

Jordi ha dit...

Hi ha tanta gent que es crea un tap i pot mantenir el cadàver vertical com si estigués viva?? El que no sé és que fa després en sortir al carrer i fins al cotxe per anar al bosc.????

Als laterals pot ser qualsevol cosa :)

Lluïsa ha dit...

Així d'entrada m'ha passat pel cap que la dona va en cadira de rodes i a més han sortit els últims.

Assumpta ha dit...

Ara he pensat una altre cosa... i és que, essent lateral, em vindran mil solucions, com si ho estès veient... :-)

"L'home que convida la seva dona al cinema és l'operador de la pel·lícula -el que controla la seva emissió, posa els rotllos de film, etc.- i, clar, no estan asseguts a les butaques, sinó que son junts a l'habitació de càmeres (que no sé com es diu).
Llavors, quan acaba la pel·lícula, no surt per la porta del públic en general, sinó que surt per una porta d'empleats i no els veu ningú
"

De moment, ho deixo aquí... si em ve una altre idea ja la posaré... i si decideixo tornar a la idea primera també avisaré :-))

Joan ha dit...

Ostres.

Ja ho tinc, la disfressa R2D2 (amb rodes). Li fot un tret a boca de canó. I surt d'allà empenyent l'andrómina com un friqui i prou, potser disfressat al seu torn de C3PO... Val, ja sé que no sona seriós...

Potser no estaven a la sala, amb el públic general.

Podria ser el projectista, i així, ni entra a la platea, ni surt per la porta principal. Un tret enmig de la projecció i sortida per la porta d'empleats. Feina neta.

MBosch ha dit...

Mmmm... Crec que estic a punt de dir una tonteria però que que encaixa prou bé: auqsta parelles té un petit cine a casa seva o han anat a veure la peli en un petit cine privat. Evidentment a propet del bosc...

Garbí24 ha dit...

era l'acomodador...i va sortir l'últim

Sergi ha dit...

Avui he de dir que no en tinc ni idea, i no sé si hi ha alguna cosa amagada en el text que ens pugui fer pensar en la solució o cal tenir coneixements de la pel·lícula, que no seria el meu cas. Però com que tinc coneixements nivell elemental de la nissaga, he pensat una possibñe solució que dubto que sigui l'encertada i que donaria a l'enigma categoria de fàcil, cosa que no és. Però jo provo.

Com que la gent que pugui anar a una reposició d'Star Wars ha de ser molt friki, molt probablement anava tothom disfressat d'algun personatge. La dona havia d'anar disfressada d'alguna cosa que li permetés no ser vista cadàver pels altres i a més que podria facilitar el seu transport posterior, per exemple se m'acudeix que podria ser de R2D2, però bé, qualsevol cosa per l'estil que la camuflés. De tal manera que la dona va acabar difunta dins la llauna i el marit, que igual anava de C3PO, ves a saber, la va treure empenyent del cinema sense que ningú se n'estranyés. Ara, quan la va haver de treure de dins, la cosa ja cantava, és clar.

Prou maquiavèl·lic?

Yáiza ha dit...

Doncs aviam... se m'acut que podria ser que ningú l'aturés ni el denunciés perquè l'home va armat i diu allò de "que no es mogui ningú o disparo!". Però clar, això no impediria que un cop fora de la sala el denunciessin a la policía, no? Així que això no hauria de ser la resposta.

Llavors, només se m'acut una altra explicació poc fonamentada, però provarem.

Com que és una reposició i no s'especifica de quina pel·lícula, podríem pensar que és una reposició en sessió contínua dels episodis IV, V i VI, és a dir, les tres pel·lícules més antigues. Així que, és durant el final de l'Episodi IV que l'home es carrega la dona (Ep! Això és violència de gènere!). Com que tot seguit comença l'Episodi V, els llums no s'encenen i ningú es mou del seu lloc, de manera que ningú es fixa en l'home que surt portant mig en braços a la seva dona morta. (podrien estar asseguts a última fila, coincidint que la sortida del cinema es fa per darrere, no?). El mateix podria passar amb una sessió contínua de les pel·lis I, II i III. (desconec quines d'elles tenen "gran batalla final" al final). D'acord, és poc creïble i poc lateral, però per provar que no quedi!

Jordi ha dit...

No sabent la resposta he posat cinema al google a imatges a veure si m'inspirava i a la pàgina 6 surt aquesta que podria ser la imatge de la història d'avui:

http://www.google.es/imgres?q=cinema&um=1&hl=ca&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:ca:official&biw=876&bih=606&tbm=isch&tbnid=MnYImlkhcFUSmM:&imgrefurl=http://www.gucci.com/es/worldofgucci/articles/italian-cinema&docid=H_1DPr3gjAhsKM&imgurl=http://www.gucci.com/images/ecommerce/styles_new/201006/web_1column/wg_news_italian_cinema_2_web_1column.jpg&w=745&h=419&ei=NnjfTvfeNvTc4QSJmbGQBw&zoom=1&iact=hc&vpx=93&vpy=272&dur=1893&hovh=168&hovw=300&tx=141&ty=190&sig=108942084200834089452&page=6&tbnh=111&tbnw=205&start=70&ndsp=14&ved=1t:429,r:5,s:70

I a la pàgina 14 hi ha aquesta:

http://www.google.es/imgres?q=cinema&um=1&hl=ca&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:ca:official&biw=876&bih=606&tbm=isch&tbnid=GduyAl4c1xAj1M:&imgrefurl=http://www.eldestiladorcultural.es/cine/ciclos-de-cine-al-aire-libre-en-barcelona-2011-sala-montjuic-y-illa-diagonal/&docid=78meO08WVnppnM&imgurl=http://www.kamalkaur.net/wp-content/uploads/2011/03/drive-in-cinema.jpg&w=453&h=355&ei=NnjfTvfeNvTc4QSJmbGQBw&zoom=1

Això dóna una possibilitat de com podria portar-se la dona morta sense que ningú no s'adonés, que era el que no em quadrava. Així que possiblement estaven veient la pel·lícula en una auto-cinema. La va matar però no hi havia ningú suficientment a prop com per adonar-se'n i, el cos quedaria al cotxe com si estigués viva. El que no sé és si queden cinemes d'aquest tipus després de la Guerra de les Galàxies.

Si la resposta és correcta però consideres que no val mirar a internet no cal que em donis el punt.

El porquet ha dit...

Aaai Mac. Estar de vacances em fa perdre la concentració... ahir se'm va passar l'enigma i avui... avui no en tinc ni idea!

Ferran Porta ha dit...

Hahaha!! No en tinc ni idea, però friso per llegir la resposta!! :-))

Vicicle ha dit...

Potser la dona anava en cadira de rodes i passava com que s'havia adormit al cinema?

McAbeu ha dit...

M'han agradat molt totes les solucions que heu proposat, són molt imaginatives i totes podrien ser la correcta perquè com molt bé diu en JORDI al seu primer comentari: "Als laterals pot ser qualsevol cosa :)".

Jo no en destacaria cap per sobre les altres, encara que m'han fet gràcia les coincidències que hi han hagut (LLUÏSA i VICICLE aposten per la cadira de rodes, JOAN i XEXU per la disfressa de R2D2, ASSUMPTA i JOAN li donen la culpa a l'operador de càmera :-D). Però el LLIBRE tenia una solució i és aquesta la que dóna punts, per això avui s'emporten 2 PUNTS pel Concurs: PONS007 i JORDI per haver dit que "El cinema era un "auto-cine" en els que la gent hi entra amb cotxe i així en va sortir, sense que els altres espectadors notessin que la dona era morta".

Felicitats a ells dos i gràcies a tots!! :-))

Anònim ha dit...

si no fos pel JORDI ara tindria 3 punts!! #competenciaSana

Jordi ha dit...

pons007: hahaha!!! m'agraden aquests comentaris que tenen la mateixa resposta canviant el subjecte :D. Si no m'hagués passat estius jugant a aquests enigmes...

Mireia ha dit...

mira que hi vaig donar voltes i no se m'hagués acudit mai

Ferran Porta ha dit...

Molt bona!

Sergi ha dit...

I si no fos per aquests dos, jo respiraria encara tranquil. Ara em començo a plantejar trencar cames de manera preventiva. Sí, sí, competència sana...

Publica un comentari a l'entrada