GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 24 d’octubre del 2011

371.- Dos bons jugadors d'escacs

371.- Dos escaquistes que presumeixen de bons jugadors estan jugant, l'un diu: “en poques jugades et mataré la torre” i l'altre respon: “vigila la teva reina”. Quin dels dos és el més expert?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jordi "

12 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs no t'ho sabria dir, però que els dos retiren a Cristiano Ronaldo de com en són de fatxendes, això sí que t'ho dic.

Jordi ha dit...

En principi els experts diuen "dama" no reina. Així que hem quedo amb el primer com més expert donat que amb el significat de les frases no es pot saber tot i que com diu en XeXu van de sobrats...

Assumpta ha dit...

Jo crec que tant en XEXU com en JORDI tenen raó:

1.- Aquest parell són uns creguts terribles.

2.- Certament, els jugadors d'escacs diuen "dama" i no "reina".

Ara bé, quan jo he llegit l'enigma, la resposta que m'ha vingut al cap, tot i coincidir amb la d'en JORDI, ha estat diferent. I és que jo també crec que el primer és més expert però el que jo he pensat és:

La dama és una peça fonamental en els escacs, és vital, és absurd pensar que un bon jugador pugui descuidar la seva dama, per tant avisar "vigila la teva reina" és ridícul perquè un bon jugador d'escacs, SEGUR que la té ben vigilada. Per tant qui diu "vigila la teva reina" és molt "xuleta" però no domina massa el joc.

En tot cas, considero que cap dels jugadors és massa bo! mira que anar advertint-se l'un a l'altre!! :-DDD

Jordi Dorca ha dit...

Sens dubte. El més expert -i menys fatxenda- és el segon. En escacs, com en la vida, difícilment es pot assegurar res. Però avisar i és cosa de prudència. Gràcies.

Garbí24 ha dit...

el més expert el primer.....està clar que és un farol per despistar la jugada.

Carme Rosanas ha dit...

A mi... aquests jocs de matar i matar... com que no em van gens. I una cosa la sé segura, la menys experta de tots sóc jo.

Ho diu això, el llibre? :)

Yáiza ha dit...

Em sembla raonable el que s'ha dit fins ara, però proposo una altra resposta, perquè hi hagi varietat!!

Si el jugador que diu "vigila la teva reina" té el seu rei enrocat amb la torre... bé, doncs el primer jugador (el que diu que li matarà la torre), és molt espavilat. Si li aconsegueix la torre, li fa escac i mat, no?

Bah, és una opció llençada a l'aire, no crec que sigui això! Hahaha... els meus pobres rudiments d'escacs...

Jordi ha dit...

Ara me n'adono: cap dels dos és expert: els experts diuen "dama" no reina com vaig dir però els experts no maten: "capturen".

McAbeu ha dit...

Siguin o no fatxendes (que una mica si que ho semblen ;-D), l'enigma ens preguntava per la seva expertesa en el joc. I he de dir que en JORDI l'encerta de ple, de fet el LLIBRE ja hauria donat per bona la seva primera resposta (quan parlava de dama enlloc de reina) però en la segona també té raó, ni "reina" ni "matar" surten a les Lleis dels Escacs de la FIDE, en tot moment es parla de "dama" i "capturar". Felicitats!!

Jordi ha dit...

Bé, he de reconèixer que jugava amb avantatjat doncs durant una època vaig estar molt enganxat als escacs :)

Assumpta ha dit...

Viatge al passat :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Un "viatge" per recordar un post de fa quatre anys... com passa el temps. ;-)

Publica un comentari a l'entrada