GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 12 d’octubre del 2011

368.- Una reunió a la perruqueria

368.- En una reunió es troben tres persones. Una vegada fetes les presentacions, la dona comenta: “És curiós que els nostres cognoms siguin Blanc, Ros i Castany i que aquests siguin els colors del nostre cabell”. La persona de pèl ros replica: “És cert, però te n'hauràs adonat que cap de nosaltres té el cabell del color del seu cognom”. “Doncs sí!”, va exclamar el que es diu Blanc per parlar també. Si la dona no té el cabell castany, de quin color és el pèl d'en Ros?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Ferran i Yáiza "

16 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

El Sr. Ros el té blanc, la Sra. Castany és rossa i en Blanc, castany!

tic tac tic tac...

Sergi ha dit...

La dona no pot tenir pèl ros perquè és un altre, i ens diuen que no és castanya. A més sabem que en Blanc és un altre, per tant la dona té cabell blanc. Hi ha un que ja té el pèl ros, i no pot ser en Ros, i aquest tampoc té cabell blanc perquè el té la dona. Per tant jo dic que en Ros té cabell castany.

jpmerch ha dit...

Ros té el cabell castany, Blanc té el cabell ros i Castany el té blanc.

Vaja se m'ha avançat en XeXu.

Assumpta ha dit...

Oooh, a mi que m'agrada quan en MAC posa els enigmes al matí i vaig i arribo tard!!

Mac, demà el podries posar a la mateixa hora? hehehehehehe

Elfreelang ha dit...

A mi em sembla que tots són calbs!

Ferran Porta ha dit...

Hahaha!! Elfree!!!

Carme Rosanas ha dit...

Oh! ja he fet tard...

Jordi ha dit...

Jo m'estic quedant calb de tant pensar en si és ros, moré o castany!

Yáiza ha dit...

D'acord! Mmm... doncs aquest cop jo estic més aviat d'acord amb en Ferran, tot i que no del tot. Jo he trobat que:

En Ros, en realitat és la Sra. Ros (problemes d'identitat sexual?), és a dir, es tracta de la dona que parla primer, que té el cabell blanc. Després hi ha el Senyor Blanc, que té el cabell castany, i el Senyor Castany que és ros. Això és entenent que el fet que digui "en Ros" en comptes de "na Ros" no és important, i entenent també que en el diàleg intervenen tots tres, que és el que sembla quan diu "va exclamar el que es diu Blanc per parlar també".

Consti que l'he estat resolent anant en bus, mirant l'enigma al mòbil i fent l'esquema sobre una caixa de pastilles pel coll... així que no em faig responsable d'haver-me embolicat! (I més quan, com a resultat de la concentració en l'enigma, no m'he adonat que anava en sentit contrari al desitjat fins 10 parades després...)

Yáiza ha dit...

És la mateixa relació que ha fet el Ferran, però en la meva opinió, qui es diu ROS i té el cabell blanc és la dona que parla en primer lloc!

Anònim ha dit...

castany?

Assumpta ha dit...

Sincerament, aquest és un problema molt difícil per a mi que, des de fa anys i anys, no recordo ni de quin color porto el cabell... l'he portat castany, pel-roig, metxes rosses, fosc... (mai ros-ros ni negre-negre)
De veritat hi ha gent que porta sempre el cabell del mateix color? què curiós :-DD

Falta una hora i mitja EXACTAMENT!!!

McAbeu ha dit...

Us copio la solució del LLIBRE: 368.- Si la dona es digués Castany cauríem en una contradicció. El seu comentari fou contestat pel de pèl ros, per tant Castany no pot ser ros ni castany en conseqüència seria blanc. Això implica que el Sr. Ros tindria el cabell castany i què Blanc ha de ser ros, però quan parla el ros li contesta el Sr. Blanc per tant no pot ser. Això ens deixa que la dona no es pot dir Castany i que el cabell de Blanc (que no pot ser blanc ni ros) és castany. Si la dona no té pèl castany no es diu Blanc com hem demostrat que tampoc es diu Castany, per força el seu cognom serà Ros. I com que el seu cabell no pot ser ni ros ni castany, doncs resulta que ha de ser blanc. Ens trobem doncs davant d'una adorable anciana de cabell blanc o una espaterrant rossa platí.
Com veieu l'enigma juga a l'enunciat amb l'ambiguitat de l'ús del genèric, cosa que pot portar a errors alhora de trobar-ne la solució. Malgrat això YÁIZA ens explica el raonament exacte que porta a la resposta correcta, resposta que (encara que no ens explica com) també havia trobat FERRAN al primer comentari. Tots dos es reparteixen el rètol vermell. Felicitats!!

Yáiza ha dit...

Ue, ue!! Va, Ferran, puja al pòdium que si ens apretem una mica hi cabem tots dos! ;)

Ferran Porta ha dit...

Uitx, doncs ara us faré una confessió, i si la veritat em fa mereixedor que se'm retiri el rètol, ho entendre perfectament.

Hmm... vaig fer pito pito colorito, us ho prometo! Només tenia clar quina combinació de persona+color no podia ser, i a partir d'aquí vaig tirar milles! Hmm... hauria d'anar a fer la 6/49 ara mateix, oi? Aquí també la tenen i sí, em sembla que me n'hi vaig!!

Yáiza, sense dubte tu et mereixes el vermell abans que jo!

McAbeu ha dit...

FERRAN: Malgrat que el "pito pito colorito" no és un mètode de resolució d'enigmes homologat, el LLIBRE ha decidit no retirar-te el rètol vermell... sempre i quan et reparteixis amb ell els beneficis d'aquesta Lotto 6aus49. :-DDD

Publica un comentari a l'entrada