GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 5 de febrer del 2011

Enigmes de la vida (18) - LES COSES BONES QUE TENIM


   Suposo que ja heu vist l'anunci que Estrella Damm, com patrocinador del Futbol Club Barcelona, ha preparat per aquest any 2011. Si encara no el coneixeu, us recomano que mireu el vídeo que encapçala aquest post i us el recomano perquè a mi és un anunci que m'agrada molt. 

    El trobo molt ben fet i a més és molt positiu. Em dóna una sensació d'orgull sa, de remarcar les coses bones que té Catalunya, d'evitar aquella idea pessimista dels que diuen que "tot el de fora és millor". Doncs "tot" no ho és, naturalment que a fora hi ha moltes coses bones però nosaltres també tenim les nostres i no ens n'hem d'oblidar.

   Sempre he pensat que és bo criticar el que no ens agrada però, de vegades, el que passa és que no es fan crítiques en positiu sinó que ens ho carreguem tot i aleshores aquestes crítiques, que diuen fer-se amb l'ànim de millorar el nostre, l'únic que fan és fer un favor als altres, als de fora, que es fan un fart de riure veient com ens barallem entre nosaltres. És clar que no hem de caure mai en el xovinisme, ja he dit abans que tothom té coses bones i que les nostres no han de ser sempre millors, però tampoc pitjors. Quan considerem que una iniciativa catalana és "una merda", hauríem de tenir en compte que és "la nostra merda" i que per tant seria millor intentar millorar-la enlloc de carregar-nos-la directament. Parlo en general i no vull posar cap cas concret, per tant no sé si queda gaire clar el que vull dir. El resum seria que si no parem d'insistir en el que ens separa, en remarcar les coses dolentes que tenim en comptes d'aprofitar les coses bones que ens uneixen, Catalunya no podrà anar mai endavant i per això m'ha agradat tant aquest anunci.

   Amb això no vull dir que hem d'amagar les coses dolentes o fer com si no existissin, més aviat em refereixo a que hem de gaudir més de les bones que també n'hi ha.

   I n'hi ha que ho són de bones, de molt bones. Tan bones que suportarien qualsevol comparació. Per comprovar-ho mireu, al vídeo de sota, la versió "merengue" del mateix anunci feta per en PEYU del programa "Fricandó Matiner" de RAC105Les imatges són les mateixes però... no trobeu que el resultat és ben diferent? :-))

16 comentaris:

Garbí24 ha dit...

encara no l'havia vist.....es genial...pobres merengues...

Mercè ha dit...

Supose que l'enigma no va de trobar les diferències entre ambdós vídeos...
L'anunci és genial (l'original), un se sent orgullós del seu país. Quant a la paròdia trobe que és molt graciosa, encara que als del Madrid segur que no els n'ha de fer gens, de gràcia.

Doncs això: FORÇA BARÇA i ja sé quina cervesa demanaré quan el cambrer em pregunte.

Assumpta ha dit...

És BONÍSSIM!!!!! :-))

La veritat és que tot el teu post és magnífic, perquè la introducció que fas seria perquè alguns en prenguessin nota! Tots n'hauríem de prendre nota!

El vídeo ja el coneixia... me'l van passar fa un parell de dies per mail, però l'he tornat a mirar perquè m'encanta!!... i el miraré un munt de vegades més :-))

El tros on parla de Pedro León "¡Pedro León no és ni Maradona ni Zidane!, ¡hace dos días estaba en el Getafe!" és de partir-se de riure perquè quadra GENIAL amb els gestos :-))

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

No puc dir més que tens tota la raó.tots els pobles, com totes les persones tenen coses bones i coses no tant bones. En moments com els que ara vivim, especialment difícils, hauríem de fer tots un esforç per unir-nos més i treballar plegats. Però malauradament no és aquesta l'actitud que predomina. Encara que sempre estem a temps de canviar, no? Salutacions MAC

Unknown ha dit...

Encara tinc la pell de gallina. L'he vist 3 voltes seguides. La música de fons és brutal i...quina planta que tenen els Amics!! M'encanta! Estrella Damm s'ha lluït!
Gràcies pel link!! Molt bo, de veritat.
I allò dels cinc-cents i molts quilòmetres de costa...Madrid no ho té, veritat, no?

Carme Rosanas ha dit...

S'entén perfectament el que vols dir, Mc. I tens tota la raó. No és que no s'hagin de millorar les coses que no estan bé, però no cal tirar-nos els plats pel cap ni fer-nos mal tan gratuïtament com ens el fem a nosaltres mateixos. I comencem pels polítics que n'haurien d'aprendre un munt i continuem per la gent del carrer que també, déu n'hi do! Gràcies per aquest post. Jo coneixia la primera versió, no pas l'altra!

McAbeu ha dit...

GARBI24: La versió "merengue" potser no és gaire políticament correcta però també la vaig trobar genial.

MERCÈ: No hi ha gaire enigma en aquesta ocasió, o si vols l'enigma és preguntar-se perquè no ens sentim més orgullosos de les coses bones que té el nostre país (o els nostres països). El segon vídeo està fet des de l'humor però estic d'acord amb tu que els del Madrid no li veuran la gràcia.

ASSUMPTA: El vídeo està tan ben fet que si no sabéssim que és una còpia doblada podria passar per l'original, és increïble com quadra aquest tros que destaques tu però també tota la resta de l'anunci. :-))
En quant a això de que alguns n'haurien de prendre nota, jo penso que ja ho saben però sempre ha sigut més fàcil criticar que aportar solucions.

JOSEP LLUÍS: Has dit exactament el que jo volia dir, s'hauria de fer aquest esforç de treballar plegats però no sé si ho sabran (sabrem) fer. Tant de bo tinguis raó i encara n'estiguem a temps. Salutacions també per tu.

OLGUEN: Me n'alegro que t'agradi, jo el trobo un molt bon anunci. I em sembla que no, que Madrid no té tants quilòmetres de costa. :-D

CARME: Els polítics són els que haurien de donar exemple en positiu però són els primers en fer tot el contrari. Estic d'acord en que és bo discrepar per millorar les coses però les queixes contínues sense aportar res, m'esgoten. Gràcies també a tu.

Elfreelang ha dit...

et dono la raó McAbeu també convé tenir una mirada optimista sobre nosaltres, a mi l'anunci em passa bon rotllo...i el del Madrid jajaja diferent

El porquet ha dit...

L'anunci versió catalana és bo. El que passa és que crec que és una fórmula que ja estan repetint un xic massa.

I totalment d'acord amb el que dius. De fet, la crítica destructiva no serveix absolutament de res, només per a enfonsar i fer plorar.

La constructiva és l'única que hauria de tenir cabuda en aquest món.

La versió merengona... és sublim!

Jordi Casanovas ha dit...

Doncs per portar una mica la contrària a mi no m'ha agradat massa... es deixa molta Catalunya i molts catalans fora.
De Portbou a Alcanar...? I la resta?

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: És això el que volia dir, que hem de tenir una mirada optimista. I això no vol dir tenir els ulls tancats, tots sabem que hi ha coses que no estan bé i que s'han d'arreglar però tot, tot malament no ho està. Em sembla, vaja. :-)

EL PORQUET: Potser si que és una fórmula repetida però quan una cosa funciona ja saps que els publicistes la repeteixen fins la sacietat. ;-D
Doncs això, jo també reclamo aquesta crítica constructiva que assenyala el que hi ha malament però que alhora aporta solucions.

JORDI: Doncs jo no et porto la contrària perquè em sembla que tens raó, l'anunci oblida part de les Terres de Lleida i estaria millor si no ho fes. Acceptat això, continuo dient que m'agrada molt per l'optimisme i la visió positiva que transmet.

Joan ha dit...

Cal reconèixer que els anuncis de l'Estrella estan molt bé. Això sí, el foteran fins i tot a la sopa, ja ho veure-ho.

De tant en tant en haurien de passar la "segona versió", hehehehe, HEHEHEHE, HUASHUASHUASHUAS!!!!

Jordi ha dit...

Totalment d'acord amb l'entrada. Mira que és fàcil d'entendre i tant que costa d'aplicar-ho. No som ni millor ni pitjor que altres pobles. Això si, en alguns aspectes tenim menys drets que altres pobles...

McAbeu ha dit...

JOAN: Hi tant que el veurem sovint i per tot arreu, l'altre potser no tant però també estaria bé que l'anessin passant. :-DD

JORDI: Tens raó que no tenim els drets que alguns pensem que ens pertoquen, tant de bo els anem assolint per arribar a ser un dia això que tu també dius, ni millors ni pitjors que altres, simplement un país normal.

jomateixa ha dit...

Molt bons els dos... jeje

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: Si que ho són! :-))

Publica un comentari a l'entrada