GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 11 de setembre del 2010

XAREL-10 Torna A Obrir


Avui és 11 de Setembre
i us vull desitjar una feliç
DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Han passat més de 70 anys des de que la Generalitat Republicana va editar els cartells que veieu a la foto que encapçala aquest post però algun dels seus lemes (com el de SEMPRE! CATALANS, CATALUNYA!) no han perdut gens la seva vigència per això vaig pensar que serien molt adients per l'apunt d'avui i els vaig fotografiar de seguida que els vaig veure en aquesta sala:


Una sala (o millor dit, un saló) que estava a l'hotel on he passat un parell de nits de les meves vacances d'enguany i que, al seu torn, està situat en un indret espectacular de Catalunya:


Un indret que jo encara no coneixia però que sens dubte molts de vosaltres si i que per tant, segur que a hores d'ara ja heu identificat.

Ja m'ho direu als comentaris però estic segur que no us costarà gaire encertar on vaig anar en aquesta escapada de vacances. ;-)

**************************

Almenys serà més fàcil que trobar el desllorigador del meu Enigma Especial Vacances que us vaig deixar aquí a finals d'agost i que ha resultat més difícil del que semblava. I això que només calia trobar 1 diferència entre dues imatges... ;-DD




Sé que molts de vosaltres us heu recordat de mi mentre us barallàveu amb aquest enigma, hi ha dies que m'han xiulat les orelles i tot :-D, però no cal que patiu més que a continuació i seguint l'ordre que us vaig donar en la meva primera pista, passo a donar la solució.

Pas A (OBSERVACIÓ): Hem de començar mirant bé les imatges per veure que no n'hi ha cap de diferència. Però com l'enunciat de l'enigma diu que n'hi ha una podem arribar a la conclusió que si no es veu ha de ser perquè no està a la vista i per tant hem d'anar una mica més enllà i descarregar-nos les imatges al nostre PC per poder "observar-les" millor.

Pas B (DESCOBRIMENT): Una vegada els dos arxius al nostre ordinador veurem que tenen per nom "Vacances10_0.jpg" i "Vacances10_1.jpg" i que, com vaig dir en la meva primera pista, entre els dos hi ha una diferència de pes. I mai millor dit ja que la primera ocupa 93 Kb i la segona pesa 208 Kb. És evident que això no pot ser una casualitat i per tant hem d'intentar entendre el perquè d'aquesta diferència.

Pas C (DEDUCCIÓ): El pes d'un arxiu d'imatge depèn del format (un "bmp" ocupa més que un "jpg") o de la resolució (com menys resolució menys pes) o de les seves dimensions (com més píxels més pes). Però si comparem les imatges veurem que són idèntiques en tots aquests paràmetres per tant hem de descartar que la cosa vagi per aquí i podríem deduir que aquesta diferència de pes amaga alguna cosa. Per ajudar-vos en aquest pas, vaig fer-vos notar que les imatges porten, al nom, els números 0 i 1 i us vaig dir allò del sistema binari, res i tot, buit i ple... Com amb això no n'hi va haver prou, us vaig posar l'exemple de dos baguls tancats iguals però de pes diferent, si en aquest cas pensaríem de seguida que el més pesat amaga alguna cosa dintre doncs en aquestes imatges podem arribar a la mateixa conclusió.
Arribats aquí, és fàcil que us pregunteu: Una cosa amagada dins d'una imatge?, Això és possible?. Aquestes preguntes no us les faríeu si fóssiu hackers (això d'amagar arxius dins d'imatges és un mètode clàssic de distribuir virus) o geocatxers (el Geocatxing és un "esport" que consisteix en descobrir tresors ocults sabent les seves coordenades GPS, a vegades per amagar aquestes coordenades i fer més difícil el joc també utilitzen aquest mètode). Però si no ho sou, és lògic fer-se aquestes preguntes i quan algú té una pregunta qui millor que el Sr. Google per trobar la resposta?.

Pas D (RECERCA): Només cal escriure "arxiu amagat en imatge" a google.cat i ja a la primera entrada que hi surt trobareu l'explicació del mètode que he fet servir per amagar la solució a l'enigma dins d'una de les imatges, en resum es tracta de fer un arxiu comprimit que conté el document ocult i la imatge que es veu. És doncs un arxiu comprimit (.zip, .rar, etc) que es mostra com un arxiu d'imatge.
Per tant per obrir-lo (la clau del bagul) no hem de fer servir un programa d'imatges sinó el programa descompressor que tinguem al nostre PC.

Pas E (APLICANT RESULTATS RECERCA): Com que es tracta d'un arxiu .jpg no s'obrirà directament tal com volem. Però per aconseguir-ho només heu de fer click amb el botó dret sobre el nom de l'arxiu i al menú que apareix seleccionar "Obre amb..." i triar de la llista el descompressor que teniu instal·lat i aleshores la solució apareixerà. :-))

Així que agafeu la segona imatge (la que està plena :-D) "Vacances10_1.jpg", obriu-la amb el vostre descompressor (WinZip, WinRar, 7-Zip, etc) i veureu que a dins hi ha una altra imatge anomenada "Solucio.jpg" (Pas F - Descobriment Final), quan l'obriu amb el visor d'imatges veureu que és una vista d'un lloc concret que potser no coneixeu però hi ha una paraula escrita que quan la poseu al traductor de Google (Pas G - Nova Recerca) us indicarà directament el país de que es tracta (Pas H - Resolució).

Si us ve de gust proveu-ho i sabreu, per fi, quin és el lloc més llunyà on he anat de vacances! ;-))

17 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Amb els enigmes estàs arribant a un refinament tecnològic exquisit (i àdhuc complicat)!

Bona diada, Pere Llada!

Carme Rosanas ha dit...

"Julins" Mc, crec que sóc incapaç de fer-ho fins i tot sabent els passos explicats fil per randa... quina mandra tecnològica que em fa! :)

Sergi ha dit...

I això se suposa que ho havíem de treure nosaltres, no? Em sembla que ens sobreestimes... Bona diada.

Sergi ha dit...

Malta doncs? No s'entén massa la paraula.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Em sembla que haguéssim necessitat unes quantes vides per endevinar-ho, Mac, perquè gairebé era tan complicat com el refranyer jeroglífic! :-)

SI la memòria no em falla la imatge del paisatge (la tercera) és de la Vall de Ribes, des de Núria. Si has estat allà, és un lloc excepcional.

Bona Diada!

kika ha dit...

he estat esperant que algun espavilat trobés la solució.
és el xexu? és malta?
jo m'he donat per vençuda repetides vegades amb aquest enigma! :-)

Elfreelang ha dit...

No sé si és malta però quasi caic malalta amb tanta complicació...BONA DIADA!

Clidice ha dit...

Bona diada! (si no sé endevinar les més senzilles, uf aquesta!)

zel ha dit...

Jo també tinc mandra. No sé fer aquestes cosea, em perdo, sóc TDAH, jo...
Bona diada...

Assumpta ha dit...

Doncs no puc ni obrir-lo... segur que faig alguna cosa malament...

En tot cas, BONA DIADA!!

captaire ha dit...

De debò esperaves que algú ho endevinés? :))
Buuuufffff, almenys jo, ni en trenta anys l'hauria resolt.

Després de "parir" un enigma com aquest, realment devies necessitar vacances ;DDDDD

Bentornat!

JJMiracle ha dit...

Uf! Una mica (massa) rebuscat, eh! :-D Però bé, algun així de tant en tant ja està bé.

A mi no em sona la imatge, però ben bé podria ser la vall de Ribes, com apunta el Víctor.

Assumpta ha dit...

De bon matí (bé, ja sé que són tres quarts de dues, però...), amb el cap més clar, he tornat a baixar la imatge i he seguit el procediment pas a pas...

... i... FUNCIONAAAAAA ;-))

M'ha sortit una foto d'un lloc anomenat "Solució"...

... ai, no... vull dir una foto titulada "Solució" d'un lloc envoltat de mar... vist des d'una mena de fortificació, amb canons i, retallat en la gespa es pot veure la paraula Merhba que, un cop buscada a Google, surt que, efectivament, és MALTA :-)

No tenia ni idea que es poguessin amagar fotos dins els arxius... i, tenint en compte que jo de vella vull ser hacker (vaig llegir un dia un llibre en que un ex policia rep l'ajuda inestimable d'una velleta d'uns 80 anys, hacker, per solucionar un cas molt complicat) doncs potser que n'hauré d'aprendre... :-DDD

Era molt difícil... crec que, potser massa (alguna pista "extra" de bon principi hagués anat bé) però la veritat és que està tan ben preparat i és tan curiós el procediment que has seguit, que ha valgut la pena veure-ho :-))

Ferran Porta ha dit...

Benvolgut Mc, jo no sé quin és aquest indret on has passat un parell de dies de vacances, però sí sé que el saló de la fotografia m'ha robat el cor; és arrebatadorament preciós! Friso per saber on és; hi he d'anar algun cop!

McAbeu ha dit...

Primer que tot MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS pels vostres comentaris i per les vostres ganes de jugar amb els meus enigmes. ;-)

Aquest "Especial Vacances" ha estat un experiment enigmàtic que no ha acabat de funcionar, sabia que era molt difícil i la meva idea era deixar-vos sols la primera setmana i a partir de la segona anar donant pistes. Però resulta que em va sortir l'oportunitat d'anar a la Vall de Núria de dilluns a dimecres i quan dijous vaig tornar a poder aparèixer per aquí ja era massa just per posar-se a donar pistes.
Així que vaig fer aquest post amb l'explicació per trobar la imatge-solució amagada que com molt bé diuen en XEXU i ASSUMPTA correspon a una vista de MALTA (feta des dels jardins Upper Barracca de la ciutat de La Valetta).

En quant a les fotos de l'escapada d'enguany i contestant a en FERRAN, dir que el saló és el "SALÓ DE L'ESTATUT DE NÚRIA", el lloc on es va redactar l'estatut de Catalunya de l'any 1932 que està situat a l'hotel Vall de Núria que em quedava a l'esquena mentre feia la tercera foto des del Mirador de la Creu d'en Riba mirant cap a la Vall de Ribes (aquella via és la del cremallera de Núria) com molt bé encerten en VÍCTOR i en P-CFACSBC2V.

Moltes gràcies a tots altra vegada i dir-vos que demà ja tornen a començar els enigmes "normals". :-DD

Montse ha dit...

julins, com deien per allà dalt!

i a mi em diuen rebuscada! ;)

molt bo, molt bo, però, com diu algú, també, una mica més amunt, ens sobreestimes!!!

Ferran Porta ha dit...

Merci, Mc.

Publica un comentari a l'entrada