GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 22 de setembre del 2010

264.- Homenatge a Aghata Christie

264.- Hèrcules Poirot, un famós investigador belga, rep l'encàrrec d'un polític d'evitar que un diari sensacionalista divulgui uns documents que demostren una estafa feta pel seu antecessor en el càrrec però que l'afectaria a ell i a la seva dona. El detectiu parla amb la dona, una primera dama molt estimada, i amb el director del diari però sembla que no pot evitar la publicació dels documents en les pròximes setmanes, a més d'això i per si l'escàndol polític no fos suficient el diari ha començat a publicar fotografies on es veu a la primera dama en situacions compromeses (festes, escàndols sexuals...) que la dona no pot rebatre perquè ningú sap on és. L'escàndol és tan gran que el polític denuncia al diari i durant el judici, mentre la dona assegura que ha passat el últims dies descansant en un balneari i porta testimonis que ho confirmen, el diari mostra com a prova del contrari les fotografies on es veu la dona de “gresca” els mateixos dies que ella diu haver estat al balneari. El jutge no sap a qui creure fins que entra a la sala l'Hèrcules Poirot acompanyat d'un nou personatge que fa decantar el judici en contra del diari, amb aquesta jugada el detectiu també aconsegueix desactivar l'amenaça de la publicació dels documents. Saps qui pot ser aquell personatge? (I, si l'has identificat, pots dir també en quina novel·la de l'Agatha Christie es basa l'enigma?)

Aquest enigma podria haver sortit dimecres passat, 15.09.2010, dia en que es celebrava el 120è aniversari del naixement de l'autora britànica però he preferit publicar-lo justament avui, 22.09.2010, i així dedicar-li a la Miss Marple de la Catosfera que també està de celebració. :-)
MOLTES FELICITATS, ASSUMPTA I JOSEP LLUÍS!


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

26 comentaris:

Assumpta ha dit...

Eeeeeeeeeeeeei!!! :-DDDD GRÀCIES!! Hehehe
He volgut posar el primer comentari, però només l'he llegit per sobre hehehe
Gràcies de tot cor :-)))
Ara el miro... i el resolc hihi

Assumpta ha dit...

A veure, el personatge és la germana bessona de la primera dama i està basada en un dels relats on surten Tommy i Tuppence Beresford, que és una aposta on una dona es juga que pot aportar proves que és a dos llocs al mateix temps, però ara no recordo el títol hehehe... un moment que investigo :-DDD

Assumpta ha dit...

¡¡COARTADA IRREBATIBLE!! Dins del llibre MATRIMONIO DE SABUESOS :-))

Assumpta ha dit...

Pàgina 179 del llibre de Editorial Molino ;-))

Assumpta ha dit...

Oeeeeee oeeeeeee oeeeeeeeeeee oeeeee oeeeeee :-DDD

Moltes gràcies, MAC!!! M'ha fet molta, molta il·lusió :-)) Quan arribi en Josep Lluís li ensenyaré, que li agradarà :-))

Assumpta ha dit...

Ai, és que l'he tornat a llegir... em fa gràcia :-))

Bé, MAC, el nom en vermell el posaràs demà, oi? :-DDD

jomateixa ha dit...

Caram Assumpta, no hi tenim res a fer...
Felicitats.

Assumpta ha dit...

Gràcies, JOMATEIXA, guapa!! :-))

(és que avui és el meu 20è aniversari de casament i en Mac ens fa aquest regal... és així de detallista aquest escocès) :-))

Assumpta ha dit...

Us deixo que he de fer el dinar!! hehehe

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Me n'alegro MOLT que t'hagi agradat. :-))

Per cert, a més de felicitar-vos pel vostre 20è aniversari de noces aquest enigma ha servit per una altra cosa: Hem (de fet, has) descobert que AGATHA CHRISTIE ES COPIAVA A SI MATEIXA. :-DD
Jo no he llegit aquest llibre que dius però la idea de la resolució és gairebé exacta a la que expliques i jo la vaig treure d'un altre llibre de l'Agatha Christie.
Per tant per acabar de guanyar-te el "rètol vermell" hauràs de buscar una mica més a la teva Biblioteca A.C., et dono alguna pista: La primera dama no té cap germana bessona, l'investigador és l'Hèrcules Poirot i la novel·la no és ben bé una novel·la. ;-)

Demà al matí veuré si n'has tingut prou amb aquestes pistes, que avui és dimecres i per la tarda no hi sóc. Que acabeu de passar un molt bon dia! :-))

JJMiracle ha dit...

Quan he llegit el títol sabia que l'Assumpta el resoldria :-) Felicitats a la parella!

Assumpta ha dit...

És ben cert, MAC, Dame Agatha es copiava a sí mateixa, això és un fet que els experts sabem i que, jo mateixa, havia descobert en algun llibre, veure que "la psicologia" d'una història era repetida en una altre, un mateix "esquema" pot ser traslladat a un entorn diferent, amb uns personatges que, aparentment, no tenen res a veure i formar una nova novel·la.

Això, per a mi, no fa més que demostrar el seu gran ingeni, la seva capacitat per donar la volta i oferir múltiples possibilitats d'una mateixa idea :-))

D'acord, doncs, jo he dit el de Tommy i Tuppence perquè pensava que tu utilitzaves Poirot per despistar-nos una mica... vaig a investigar més :-)))

Per cert, que en JOSEP LLUÍS ho acaba de veure i, amb un gran somriure, et dóna també les gràcies... a ell li ha sonat això del Ministre però no sap massa de què... Vaig a veure "LOS TRABAJOS DE HÉRCULES", per si un cas ;-))


Moltes gràcies PESÉ!!! :-)) Abraçades!!

Assumpta ha dit...

Crec que serà LOS ESTABLOS DE AUGÍAS, dins de "LOS TRABAJOS DE HÉRCULES" :-)))

Li he donat una ullada pel damunt, vaig a llegir-lo sencer hehehe

MAC!! M'has fet un regal molt divertit, m'ho estic passant pipa! ;-))

Assumpta ha dit...

Genial relat de Dame Agatha que, en el llibre "LOS TRABAJOS DE HÉRCULES" inventa una historia amb el títol de cadascun dels mitològics Treballs d'Hèracles :-)

Aquest, concretament és el que té el títol "LOS ESTABLOS DE AUGÍAS" (ho poso en castellà tal com ve en el meu petit llibre d'Editorial Molino, obsequi de la meva germana el 19-12-1981... Data del meu aniversari, aquell dia l'Assumpteta feia 19 anyets)

Hi ha un diari "X-Ray News" que vol fer un escàndol polític publicant unes dades CERTES sobre corrupció del sogre d'un polític actual que és absolutament honest. Malgrat tot, el fet d'haver tingut un sogre pocavergonya el pot perjudicar molt, tot i que ell mai ho havia sospitat.

La filla del corrupte (i dona del bon polític) no en té cap culpa... ella sospitava alguna cosa però sempre n'havia estat al marge i ara vol defensar el seu marit com sigui.

POIROT TÉ UNA IDEA!! Tapar un escàndol amb un escàndol pitjor... Abans que surtin les informacions de la corrupció política, s'inventa l'existència un escàndol amb la dona del Ministre actual, la Sra. FERRIER. Fa que apareguin fotos "d'ella" "comprometedores". Mentre es diu que està reposant a un lloc on ningú sap, surten fotos "seves" passant-ho bé a París amb un acompanyant argentí de dubtosa reputació...

Tothom xerra i critica... escàndol brutal!!!

El Ministre (que no té ni idea del que ha fet POIROT d'acord amb la seva dona) demanda al diari i, llavors, apareix com a testimoni, THELMA ANDERSEN, dona danesa, contractada per suplantar la dona del Ministre... La semblança d'ambdues és espectacular. La dona reconeix que la van contractar "d'un diari" (quan un enviat de Poirot la contracta li parla del diari, vagament) i tothom creu que ha estat un muntatge per part del diari.

Conclusió: L'opinió pública, davant de l'aparició de la dona danesa, s'adona "de que la premsa" volia parar una trampa al Primer Ministre i a la seva dona...

Ara, ni que el diari tragués la informació de corrupció, que és certa, LA GENT NO S'HO CREURIA perquè la gent ja no confia en aquest diari.

Està bé, MAC?? :-))

Josep B. ha dit...

Assumpta: felicitats a tu i al Josep Lluís. També felicitats per la resolució.

Jo havia llegit molts llibres de la Cristhie fa molt temps, però veig que m'he deixat molts per llegir.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA, està MOLT BÉ. Com no podia ser d'una altra manera, d'altra banda. :-))

Quan l'any passat vas fer el post dient que complíeu el 19è aniversari vaig pensar que per una xifra tan rodona com el 20è s'havia de fer alguna cosa, així que estic molt content de que us hagi agradat i de que t'ho hagis passat tan bé buscant la solució. :-)

Una solució que encertes totalment i que, amb el teu permís, resumiré: 264.- El personatge és una doble de la primera dama contractada per Hèrcules Poirot, com el diari ha mentit atribuint les fotografies a la dona quan corresponien a una altra persona ja no pot publicar els documents que tothom prendria també per una falsedat. Aquest enigma es basa en el relat titulat “Els estables d'Augias” capítol 5 de la novel·la “Els treballs d'Hèrcules” (“The labours of Hercules” - 1947) escrita per Agatha Christie (1890-1976).

Assumpta ha dit...

JOSEP B. Moltíssimes gràcies!!! :-))


MAC.- Mare meva!! No diguis que tenies pensat fer aquest post des de l'any passat!! :-DD això és una passada! És un detall magnífic!! :-)
I m'ho vaig passar pipa, fins i tot vaig gaudir un munt rellegint el relat... en definitiva, que vaig passar una estona molt, molt divertida!! :-))
Una gran abraçada, MAC!!! :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Fa un any vaig pensar que havia de fer alguna cosa, que aquesta cosa seria aquest apunt en concret ho vaig decidir quan vam fer el meu apunt 500. :-))

Recordes que aleshores vaig utilitzar la portada de "L'assassinat de R. Ackroyd" per la meva "Agenda Tacada De Sang" i que tu em vas recomanar que el rellegís?. Doncs ho vaig fer i em va venir al cap fer un enigma basat en una novel·la de l'Aghata Christie. Vaig escollir "Els treballs d'Hèrcules" perquè, com saps, està formada per una sèrie de relats curts independents i això em va facilitar la feina de triar-ne un. :-))

Assumpta ha dit...

Mare meva! Això sí que és un cervell organitzat! No me'n podries vendre una mica? :-)) No massa, amb un 10% del teu cervell la meva capacitat organitzativa faria un canvi radical.

O bé, podríem fer una permuta. Tu em passes un 10% del teu cervell i jo t'ensenyo a fer punt de creu o et deixo venir a catequesi amb els meus nens... Tu mateix :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Em fas una bona oferta, sens dubte. L'hauré d'estudiar.:-DDD

Assumpta ha dit...

Hehehe també hauràs d'estudiar el sistema de transvasament cerebral, no sigui cas que fem una desgràcia :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Certament hem d'evitar de totes, totes el prendre mal. :-DD
Així que he pensat que més que transvasaments cerebrals podríem optar per la col·laboració puntual, si algun dia necessites la meva "capacitat organitzativa" aquesta està a la teva disposició i si jo necessito alguna cosa del teu "cervell artístic" també t'ho demanaré. :-)))

Assumpta ha dit...

Hehehe jo que ja estava pensant en utilitzar resultat de l'efecte produit pel llevataps de tirabuixó quan reps una trucada al mòbil... per fer un foradet i extreure una part de cervell :-DDD

Però, evidentment, la teva proposta és infinitament més assenyada. Ho tindré en compte!!! :-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No saps com t'agraeixo, per la part que em toca, que tinguis en compte la meva proposta i desestimis fer ús del tirabuixó. :-DD
A més si féssim servir el teu invent d'avui encara pot ser pitjor. Si a mitja "operació a cervell obert" arribés una trucada podríem fer una carnisseria que ni t'ho explico. :-DDDD

Assumpta ha dit...

Prefereixo no pensar-ho, MAC :-DDD pensa que jo visualitzo tot el que llegeixo, sóc molt "gràfica" i les imatges que ara venen a la meva imaginació, damunt d'aquest caparró de cabell (poc) blanc i venerable barba del mateix color, no són massa... uhmmm

Deixem-ho en una agradable col·laboració en algun esdeveniment a celebrar :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Si, si. Deixem-ho en l'agradable col·laboració en algun esdeveniment concret o sempre que vulguis, em sembla que hi sortirem guanyant. :-DD

Publica un comentari a l'entrada