GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 21 de març del 2010

UATDS - Final de Festa

UNA AGENDA TACADA DE SANG

CONCLUSIONS FINALS

Aquest post és per agrair-vos la bona acollida que heu donat a aquesta "idea de bomber" que em vaig empescar, amb l'ajuda de l'ASSUMPTA, per celebrar la meva "Festa de l'apunt 500". Una "Festa" que ha durat tota la setmana, des de dilluns quan va sortir per primera vegada la imatge de "L'agenda Tacada de Sang" que també contenia un enigma visual que ALLAU va descobrir
(el punyal correspon a la portada d'una novel·la de l'Agatha Christie, "L'assassinat de Roger Ackroyd") fins avui diumenge que publico aquest apunt amb un resum de les vostres deduccions.

Començo donant les gràcies a dos blogs. El BLOGUEJAT de Salvador Macip que em va fer l'honor de triar aquesta iniciativa com el seu Escollit XLIV i el blog TUMATEIX LLIBRES on em va fer molt feliç veure aparèixer la meva modesta "mini-novel·la" al post Siguem detectius...

Aquest relat va néixer com una continuació del magnífic text que l'ASSUMPTA va escriure a partir d'un comentari innocent que li vaig deixar al seu blog a primers de gener, on li deia que jo guardava 13 agendes d'anys anteriors. Vaig voler fer, però, una cosa completament diferent al que havia fet ella i vaig fer viure als mateixos personatges però dins d'una "novel·la de lladres i serenos".
Com no havia de ser gaire llarga, vaig decidir d'un primer moment que els culpables serien bastant evidents (no com el majordom que deien la CLIDICE i en FERRÀN però quasi :-D) però que hi hauria una ÚNICA PISTA que podria fer que les sospites lògiques es convertissin en proves irrefutables. Aquesta pista és la que s'havia de trobar per solucionar el cas i, per amagar-la el màxim possible, la vaig posar al principi del text i just abans de dir que el Barça havia aconseguit 10 Champions amb el Bojan de capità... que ja sabia que us faria rodar el cap. :-DDD

El fet de que els culpables fossin tan evidents també ha anat bé per fer despistar a alguns de vosaltres, com JOMATEIXA que diu: "Jo crec que la dona no és, seria massa fàcil. La Laura tampoc. Potser és com a l'Orient Expres: ho han fet entre tots els empleats" o en P-CFACSBC2V que només amb el primer capítol ja en va tenir prou per començar a sospitar d'en Lluís "jo em pregunto: el seu secretari personal, aquest Lluís, pateix d'insomni o què? Perquè penso: què fa despert tan aviat un dissabte? ;-)" però que en la seva teoria final no ho veu tan clar: "Des del primer dia que aquest secretari m'ha fet mala espina, i segur que hi té alguna cosa a veure. A veure, dubto que sigui ell qui s'hagi disfressat de Laura, no crec que fos gaire versemblant, i també dubto que ho hagi fet la Patrícia. Això sí, no m'estranyaria que l'assassinat hagués estat idea de la Patrícia i que el Lluís hagués fet de còmplice. L'autor del crim crec que ha de ser una tercera persona, femenina. Però qui?".

Les altres teories van totes ben encaminades. En GARBI24 ho té clar: "Tot i que crec que és massa evident, jo em decanto per un 'rollet' amorós entre la Patrícia i el comptable Lluis, així es treuen de sobre el seu marit i controlen l'empresa o viuen dels diners que han robat ja que la comptabilitat no quadra el que indica que algú s'ha embutxacat diners", igual que la CARME: "en Lluís és el que ho ha tramat tot amb la complicitat de la Sra Folgueroles, perquè són amants i volen treure's de sobre a la vegada el pobre mort i la Laura... dos pardals d'un tret" i també l'ELVIRA: "a mi em sembla que el tal Lluís i la dona del Jefe assassinat estaven 'compitxats', el Lluis ha modificat els comptes i s'han posat d'acord per a incriminar la Laura... sabien que podien trobar un vestit al despatx...".

Però totes aquestes sospites necessitaven recolzar-se en una prova per poder convertir-se en acusacions. I el primer que la va trobar va ser en XEXU, que ja el primer dia em va dir: "En Lluís fa una cosa estranya. Quan la Laura i en Joan encenen la tele, en L'ÚNIC canal que fan notícies a aquella hora, hi ha una interrupció de l'emissió per donar una notícia, la mort de Sukuda. Només es produeix una interrupció quan la notícia és nova, si no, ja la inclourien en el butlletí. Com podia saber en Lluís el que havia passat, com ho havia vist a les notícies si encara no havia sortit, perquè sortiria per primer cop quan s'hi posen la Laura i en Joan? Molt sospitós...", i després de llegir el capítol IV continua veient que no és gaire de fiar aquest Lluís: "...acaba de trair la seva cap, i això el delata. Jo penso que la Patrícia i en Lluís estan conxorxats. Ella ho ha maquinat tot per carregar el mort a la Laura, segur que heretarà la fortuna de Sukuda, i en Lluís alguna cosa en traurà a canvi. La idea és quedar-se la pasta i carregar el mort a un altre amb una teoria plausible, com és que anaven a acomiadar la Laura".

He deixat pel final el correu d'en CAPTAIRE que també descobreix la mentida d'en Lluís però que a més ens ofereix una teoria ben explicada i ben justificada que val la pena llegir completa: "He esperat avui per llegir tota la novel·la de cop. Està molt bé, m’ha agradat força. I hi ha bones notícies: d’aquí uns anys serem independents, el Barça haurà guanyat títols a cabassos, i en Bojan capità! Llàstima que encara no es vegin brots verds en l’economia.
Quan llegeixes una novel·la de misteri, d’entrada l’autor et posa en situació, i mica en mica et va donant pistes. En canvi aquí ja podem saber qui és l’assassí d’entrada (si ens hi fixem una mica, és clar). Això m’ha agradat
Quan en Lluís truca la Laura li diu que “acaba de veure al telenotícies” que havien assassinat en Sukuda. En canvi, al cap d’uns minuts (després d’engegar l’aparell, veure les imatges de la Champions, fer zàping pels 48 canals, i tornar al 3/24), interrompen l’emissió per informar “en exclusiva i en primícia” de la mort d’en Sukuda. Per tant, en Lluís no podia conèixer l’assassinat pel telenotícies. Per tant, l’assassí és ell. Després sabem que la Patricia, tot i tenir les targes bloquejades, continua gastant, i es veu que està assabentada d’unes irregularitats en el llibre de comptabilitat, a l’igual que en Lluís. Això fa pensar que la Patricia s’ha lligat en Lluís, que a més fa poc que treballa per la Laura, i aquest està fent un desfalc a l’empresa per tenir contenta la nena mimada de Folgueroles. En Sukuda ho devia sospitar, o en Lluís i la Patricia pensaven que ho sospitava, i l’han matat".

Tenint en compte que tot això està escrit abans de que sortís l'últim capítol... Déu n'hi do, com ho clava! :-))

I res més, només tornar a donar-vos les GRÀCIES A TOTS. Als que heu participat activament enviant-me les vostres "deduccions detectivesques" i als que heu participat llegint cada dia el relat que n'heu estat una bona colla. :-)

25 comentaris:

Assumpta ha dit...

Bon dia!!

Crec que ha arribat el moment de confessar que, quan vaig llegir el relat per primera vegada no ho vaig encertar. Podríem dir que el meu raonament va ser molt semblant al d’en P-cfacsbc2v, sí que em va estranyar que en Lluís escoltés les notícies tan aviat, però després vaig “picar” totalment en el truc d’en Mac, o sigui, em vaig quedar llegint amb cara de felicitat tots els títols que havia guanyat el Barça del meu cor i els horaris extravagants d’en Lluís em van fugir del cap (jejejeje)

En canvi, sí que em va cridar l’atenció ràpidament el fet de que la Laura tingués un despatx tan xulo, amb un armari amb roba per canviar-se segons l’ocasió i vaig sospitar que, qui fos que es veia a les imatges de la càmera, no era ella sinó algú disfressat amb la seva roba... La Patrícia!!

Em va encantar el final del capítol III, quan l’escena queda tallada en el moment que li mostren les imatges a la Laura, i també em va agradar moltíssim el moment en que apareix la Patrícia deixant anar aquella frase tant cinematogràfica: ”Sempre m’has tingut mania...” jejeje

En fi, que moltes, moltes gràcies a tots els que heu seguit la història i felicitats de nou a en Mac per la festa del seu post 500!! ;-)

JJMiracle ha dit...

Ves, i jo que no em creia que el Lluís es disfressés de Laura…

Carme Rosanas ha dit...

De fet, ja ho sabíem, de sempre, però aquest captaire és un crack entre els cracks... i és que en aques blog, començant per l'amo i continuant perl s habituals als comentaris... n'hi ha una bona colla.

Felicitats altre cop, a tu Mc i a tots els participants i una reverència al captaire i al xexu.

Una abraçada universal. :)

Pilar ha dit...

Uiiii. Haig de confessar que jo relacionava l'assassí amb el de "Diez negritos". És a dir que el mort no estava mort...Millor llegiu el llibre de l'Aghata, que sinó us embolicareu.
Això em va passar amb el primer capítol. La resta els vaig llegir quan vaig poder i, malauradament, no he tingut oportunitat de participar.
Llàstima!!!
A veure si la propera vegada...

FELICITATS A TOTS!

Albert ha dit...

En Lluís em va semblar un personatge peculiar, però no vaig donar prou importància al detall clau, que és que quan la Laura i el seu marit veuen les notícies, és el primer cop que les emeten.

Moltes felicitats a tots dos per aquest gran relat i pels dibuixos!
Adéu!

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats pel projecte d'aquesta novel.la a mitges que heu dut entre mans tu i l'Assumpta

J ha dit...

Jo et diré que m'he guardat els posts per llegir-los al cap de setmana amb tranquil·litat.

Us felicito per la iniciativa.

Molt bé!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: La "trampa" dels títols del Barça era per tots els lectors però he de reconèixer que estava feta a mida per tu. ;-)

P-CFACSBC2V: És veu que el secretari vestit de dona quedava molt afavorit, vés que hi farem. :-D

CARME: És cert n'hi ha una bona colla de cracks per aquí i no cal haver encertat gaires enigmes per ser-ne. :-))

PILAR: Llàstima que no hagis pogut enviar-me les teves deduccions, de totes maneres moltes gràcies per haver-te llegit la novel·la. Això també és una bona manera de participar-hi. :-)

ALBERT: Benvingut per aquí, me n'alegro que t'hagi agradat.

JESUS: Gràcies de tot cor, ens ho hem passat molt bé fent-ho.

JOAN: Doncs jo et diré que gràcies per fer-ho. Espero que t'hagi agradat!

Puigmalet ha dit...

Primer de tot, felicitats pels 500.

Precisament des de dilluns que he estat absent de la blocosa, així que lamento haver-me perdut aquest projecte a dos teclats tan curiós. Seguiu així!

Sergi ha dit...

Si ja ho dic jo que al Captaire se li han de trencar les cames... prou filtracions d'informació, no? Això fa olor de Villarato! No pot ser que aquest home ho clavi d'aquesta manera!! Segur que ha fet trampes, si ja ho diuen, Sabadell mala pell!

No, ara seriosament, em sembla que ell és just guanyador, ha endevinat tota la trama a la perfecció, amb alguna petita errada sense importància, sobretot tenint en compte la recreació de la història que ha fet!

Jo m'ho he passat molt bé amb tot això, la veritat, ha estat un plaer poder-hi participar. M'hagués agradat veure per un foradet els altres participants, ja que segur que hi posaven les mateixes ganes a descobrir l'assassí. I pels culpables que ho heu fet, doncs només bones paraules, perquè torno a dir que això és una feinada de por, per molt que digueu que algunes coses les heu resolt al darrer minut, però tot ha anat sobre rodes, i això és el que compta. A veure, quan és el proper joc aquí?

Mireia ha dit...

No he llegit el post ni els comentaris. He tingut una setmana molta atrefagada i tot just estic al tercer capítol i no vull que em desvetlleu res abans d'hora.Però m'he pogut estat de felicitar-vos a tots dos: UNA IDEA GENIAL!. Em teniu ben intrigada.

Assumpta ha dit...

Jajaja què bo, Mireia!! :-DDD

McAbeu ha dit...

PUIGMALET: Gràcies per les felicitacions, a mi també em sap greu que no hagis pogut participar activament en la meva "Festa de l'apunt 500". ;-)

XEXU: Quan vaig rebre aquell correu també vaig pensar que hi havia gat amagat. Però després, mentre em menjava el Jabugo que en CAPTAIRE em va fer arribar el mateix divendres, vaig veure clar que no... que tot ha estat una casualitat! :-DDD
Nosaltres, i segur que puc parlar també en nom de l'ASSUMPTA, ens ho hem passat molt bé fent-ho (les modificacions a l'últim minut li donaven més emoció a la cosa) per això n'estem tan satisfets de que us hagi agradat.

MIREIA: Ja em diràs que t'ha semblat i si has descobert l'assassí. :-))

captaire ha dit...

MAC,sshhhhh!! varem quedar que del pernil ni "mu"!! :DDD

Com ja vaig dir al mail, vaig esperar a divendres per llegir-me tota la història de cop. No volia que em passés per alt cap detall que se'm pogués oblidar d'un dia per l'altre.
Vaig començar a llegir amb un full al costat on hi anava anotant totes les dades que pensava podrien ser importants, fins i tot les temperatures del dibuix de l'ASSUMPTA!!!
Quan vaig acabar de llegir, tenia la sospita que l'assassí era en Lluís, però no tenia cap pista de perquè. Vaig pensar: "no pot ser que en Mac no ens hagi deixat cap pista que ens ho confirmi; això és que m'ha passat per alt alguna cosa".
Vaig tornar a començar la historia i vaig quedar parat al veure que a les primeres frases ja tenia la pista. El Lluís "acabava de veure a les notícies...", ep!! això no quadra!
Trobo que aquest Mac es molt murri. Ens donava la pista ben bé d'entrada, quan no te l'esperes, i despistant-nos amb les 11 Champions del Barça i en Bojan capità.

Et torno a felicitar per la novel·la Mac, i ens ho has fet passar molt bé, com sempre.


Ara me'n vaig a fer-me una assegurança per les cames per si mai em trobo en XEXU :-DDDDDD

captaire ha dit...

I per cert, avui què?
O és que estem de ressaca de la festa? ;-))

McAbeu ha dit...

CAPTAIRE: Com ha dit en XEXU, m'hagués agradat veure per un foradet com anàveu llegint la novel·la (ja sé que és una mica massa presumptuós dir-li així però mira :-D) i m'ha fet gràcia imaginar-te amb el full al costat. Mai us agrairé prou l'interès que hi poseu en les meves propostes. (I no em diguis que una bona manera seria enviar-te un pernil) :-))

En quant a l'enigma d'avui està programat des de bon matí, però encara queda una estoneta perquè surti. ;-)

Assumpta ha dit...

Jajajaja què bo!! GENIAL això d'anotar fins i tot les temperatures!! :-))

Et mereixes un Diploma de Detectiu!!

Maaac!! Fes-li un Diploma d'aquells que tu saps fer, va!! ;-))

(Fes-ne també un pel XeXu si no voleu que les cames de tots dos perillin jeje)

CAPTAIRE.- Totalment d'acord amb tu amb que aquest Mac a vegades es passa un pèl en l'hora dels posts... :-PP

Assumpta ha dit...

Ah!! CAPTAIRE!! ;-)) A mi em va passar el mateix, eh? Em vaig submergir en un mar de felicitat blaugrana i se'm va pasar el detall de la pista que només en XEXU i tu vareu trobar ;-)

A mi em va enviar només els tres primers capítols per veure si ho encertava... Just fins quan li mostren a la Laura les imatges de la càmera de seguretat.

Jo vaig dir que era la Patrícia, que havia robat un vestit de l'armari del súper despatx de la Laura, llavors en MAC em va respondre que no era la Patrícia i em va dir (ho recordo textualment) "algú menteix" jeje

Llavors vaig recordar que hi havia alguna cosa estranya en tota la trucada d'en Lluís que no és massa normal estar escoltant notícies un dissabte a les sis del matí. Vaig rellegir i em vaig adonar de la mentida del secretari :-))

sànset i utnoa ha dit...

Primer de tot, us vull felicitar sincerament a tu i a l’Assumpta per una novel•la a “dues mans” tan ben parida. M’heu recordat una mica a L’Assassinat a l’Orient Express. I això m’ha despistat perquè creia que l’assassinat fóra culpa de tots per una cosa o per un altra, i no seria un “assumpte de faldes”. M’ha entretingut molt!

M’hauria agradat poder participar de la “investigació”. A veure quan ho repetiu!

*Sànset*

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Em fa una mica de vergonya això d'anar atorgant diplomes però com que la idea ha sigut teva doncs aquí els teniu.
Aquest és el de CAPTAIRE i, no per que em perillin les cames sinó perquè també s'ho mereix, aquest és el de XEXU

SÀNSET: Moltes gràcies, me n'alegro que t'hagi agradat. En quant a repetir-ho, no sé si serà el mateix ni quan serà però alguna altra cosa farem, ens ho hem passat molt bé per deixar-ho aquí. :-)

Assumpta ha dit...

Aaaaai!! quins diplomes més xulooos!! Quin disseny ultra-modern ;-))

Sí, clar que el mereixen tots dos!! Això de les cames ho vaig posar per riure jajaja... és bastant bèstia però em fa gràcia quan ho diu :-))

captaire ha dit...

Gràcies pel diploma, MAC.
Per cert, no he aconseguit capturar-lo per penjar-lo al bloc.

captaire ha dit...

... un pernil pel MAC per passar-me informació de sotamà; un pernil per l'ASSUMPTA per convèncer en MAC que em faci un diploma; un altre pernil pel MAC pel diploma; un altre pernil pel XEXU per què em respecti les cames...
m'està sortint cara la broma!! :))))

Sergi ha dit...

Veig que ho esteu començant a entendre. No només s'aconsegueixen coses amb pernils, amb amenaces també! Hahaha. Captaire, a mi m'està sortint més barateta la cosa.

Moltes gràcies pel diploma, vaig a veure si sóc capaç de penjar-me'l, que diu que està en un format estrany. A mi no em va despistar allò del Bojan i la desena copa d'Europa. Com ja li vaig dir a en Mac per mail, això no s'ho creu ningú. Les deu copes sí, és clar! Però el capità serà Piqué, home!

McAbeu ha dit...

Gràcies a vosaltres, de veritat que no hi ha pernil (ni trencament de cames) que ho pagui això! :-))

Publica un comentari a l'entrada