GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 6 de febrer del 2010

Un Relat Etiquetat (Joc Literari)


M'he apuntat a una altra iniciativa per fer un nou Joc Literari, encara que aquesta vegada no ens el proposa en Jesús M. Tibau sinó que ha sorgit del blog “Diferència i Repetició”.

L'AURORA ens ho explica més bé al seu blog, però en resum es tracta de fer un relat que contingui totes les paraules que formen el nostre núvol d'etiquetes.

En el meu cas, com podeu veure a la barra lateral i a la imatge que encapçala aquest apunt, són 21 mots (ALTRES, ANAGRAMA, blogosfera, difícil, ENCREUAT, ENDEVINALLES, especial, fàcil, General, JA L'HEM SOLUCIONAT, jeroglífic, JocLiterari, lateral, lletres, lògica, matemàtic, MENTALS, REFRANYER, SENSE SOLUCIO ENCARA, vida, VISUAL) i, fent-los servir tots, m'ha sortit aquest relat bèl·lic amb enigma inclòs:

El radiotelegrafista sortí esperitat del despatx de comunicacions, situat a la zona LATERAL del submarí i va córrer fins la sala de comandament amb el missatge a la mà. Acabaven d'arribar les ordres que el capità esperava urgentment.

Quan aquest les va llegir no va entendre res, ja esperava que des del quarter GENERAL enviessin un missatge críptic per evitar que l'enemic interceptés les ordres però allò semblava una broma. Al paper hi posava “Diré apa!. Un català” i res més. Què volia dir allò?, a quin català es referien? i sobretot quina relació tenia aquell missatge amb les ordres que esperaven sobre el que havien de fer amb el portaavions enemic que tenien, just ara, a la VISUAL del periscopi?.

El capità va pensar que la VIDA l'havia posat al davant d'ALTRES ENDEVINALLES DIFÍCILS però cap de tan ESPECIAL com aquesta. Ara se'n penedia de no haver acceptat passar a la reserva, si ho hagués fet en aquest moment seria al seu ranxo de la Garrotxa acariciant el seu gos ENCREUAT de llop en lloc d'estar al mig de l'Atlàntic jugant-se el destí de la guerra. Però l'home, tal com diu el REFRANYER, no era dels que s'ofega en un got d'aigua i si a ell li semblava un JEROGLÍFIC SENSE SOLUCIÓ ENCARA, aquell missatge que acabava d'arribar de l'alt comandament, també sabia que a les seves ordres hi havia tècnics especialitzats, als que no els costaria afirmar ben aviat que JA L'HEM SOLUCIONAT.

La primera trucada va ser pel departament MATEMÀTIC, va suposar que amb les seves grans capacitats MENTALS els seria FÀCIL trobar la solució però es va equivocar i aquesta vegada la LÒGICA dels números no va servir per res.

El temps s'acabava, el portaavions enemic aviat es posaria fora del seu abast i el capità jugà la seva última carta. Feu avisar al departament de LLETRES i els mostrà el missatge. L'encarregat del departament agafà el paper i un minut després esclatà en una gran riallada.

El capità s'indignà:
- No crec que sigui cosa de riure, d'aquestes ordres depèn el final de la guerra. Hem de saber si torpedinem el portaavions o no. I ho hem de saber ara!
- Si senyor. Perdoni senyor, es disculpà el mariner, és que m'ha fet gràcia que l'encriptació d'aquest missatge sigui més fàcil que un JOC LITERARI de la BLOGOSFERA.
- Què vol dir?. Els matemàtics no n'han pogut treure l'entrellat...
- Perquè no és cosa de números, senyor. El que tenim davant és un simple ANAGRAMA i només cal barrejar les lletres del missatge per trobar fàcilment les ordres.
- Encara no ho veig...

El capità no ho veu. I vosaltres?.
Sabríeu desxifrar el missatge
i dir-li que ha de fer abans que
el portaavions enemic s'escapi?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " -ASSUMPTA- i P-CFACSBC2V "

16 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Capità, jo hi veig un atac aeri, però prefereixo que sigui assessorat per altres bloguers abans de prendre una decisió tan important.

McAbeu, molt bo, el relat! :-)

Carme Rosanas ha dit...

Mc... ara no tinc temps de llegir-ho poc poc i segurament tampoc ho endevinaria... però avui no em puc estar de deixar-te un comentari, per compensar que sempre passo en silenci.

Ets un geni Mc! joc, relat i enigma i tot a la vegada. Em deixes bocabadada i et faig una reverència fins que el cap em toqui els peus. UiX! a veure si no em puc redreçar, que ja no estic per aquestes coses. :) Genial! Bon cap d e setmana. Tornaré si més no... a veure les converses dels comentaris que sempre són molt divertides.

Elfreelang ha dit...

Idem eadem ja ho dit la Carme dalt...respecte a l'enigma només em surt apa a l'atac! i em sobren lletres...o sia que no deu anar per aquí

Jesús M. Tibau ha dit...

ets un craçk

assumpta ha dit...

Em surt:

Pari atac de la nau

Però no crec que ho sigui.
De moment, ho deixo aquí i si en veig alguna més t'ho dic.
;)

assumpta ha dit...

Per sert McAbeu, aquest relat és genial!
No sé com t'ho has fet per lligar-ho tot i treure'n aquesta història amb anagrama inclós.
Felicitats!!!
;)))

McAbeu ha dit...

P-CFACSBC2V: Gràcies, me n'alegro que t'agradi aquest "divertimento". En quant a l'anagrama és cert que s'hi veu "un atac aeri" però sobren lletres així que la cosa no deu anar per aquí. ;-D

CARME: Moltes, moltes gràcies. T'accepto les felicitacions amb la condició que t'oblidis de les reverències, no voldria ser culpable de cap luxació. :-DD
I a més tampoc n'hi ha per tant, simplement m'ho passo molt bé fent-ho i m'agrada que us agradi. :-)

ELVIRA: Moltes gràcies també. En quant a l'anagrama tu mateixa ja dius que si sobren lletres la cosa no tira. :-))

JESÚS: Ja li he dit a la CARME, simplement em diverteixo quan ho faig i m'agrada, cada vegada més, compartir-ho amb vosaltres.

-ASSUMPTA-: Gràcies també, me n'alegro que t'hagi agradat.
En quant a l'anagrama el capità té un greu problema perquè el teu "PARI L'ATAC DE LA NAU" és completament correcte però es contradiu totalment amb el missatge que jo hi havia amagat.
No el dic, deixarem que algú altre (o tu mateixa) el trobi però per això m'agraden els enigmes, perquè són sorprenents fins i tot per qui els fa. :-))

assumpta ha dit...

A veure:

Pla A, reanudi atac!

Aquest és contradiu amb anterior meu, hihihi! Ai si m'haguessin fet cas.

No les tinc totes. Ja diràs abans no fugi l'enemic!
;)

Pilar ha dit...

Doncs jo, malgrat haver capgirat lletres fins a cansar-me, no he aconseguit que parin res.
No sé si podré dormir aquesta nit sense saber el resultat, però ho intentaré.

McAbeu ha dit...

Bon dia!
Això dels anagrames ja ho té això, mentre la PILAR s'ha cansat de remenar lletres sense treure'n cap missatge, -ASSUMPTA- n'ha tret dos i a més contradictoris. :-))
De moment tenim "PARI L'ATAC DE LA NAU" i "PLA A: REANUDI ATAC", d'aquest últim a mi m'ha sortit també "APA!, REANUDI L'ATAC" però el corrector incorporat m'informa que "REANUDAR" no és correcte en català (n'hem de dir "REPRENDRE") per tant hem de continuar buscant l'ordre que jo vaig amagar a l'anagrama.
Dues pistes: És una ordre d'atac i denota urgència. ;-)

JJMiracle ha dit...

Aaaah, home, vist així… podria dir alguna cosa com: "Aneu a l'atac, ràpid!".

assumpta ha dit...

Hores d'ara ja no m'hi podré posar.

Aquesta d'en P-CFA... és molt bona!
i s'escau plenament.
Tan de bo sigui la correcta.
Sort!!!
;)

Assumpta ha dit...

Escriure aquest relat, unint i lligant les paraules de les etiquetes del blog, i que tot tingui sentit, té molt de mèrit. T’ha quedat molt, molt bé.

McAbeu ha dit...

Gràcies ASSUMPTA, ja saps que la meva intenció al fer el blog és passar-m'ho bé i em fa molt feliç que us agradi. Potser no sempre l'encerto però pots estar segura que la intenció sempre és bona. :-)

I en quant a l'anagrama, en P-CFACSBC2V troba exactament les ordres que jo hi havia amagat però això no vol dir que les que havia trobat -ASSUMPTA- deixin de ser correctes, així que jo us dono l'encert a tots dos i ja parlareu amb el capità per dir-li si ha d'anar ràpid a l'atac o ha de parar l'atac a la nau. :-DD

JJMiracle ha dit...

:-DDD

- assumpta -, com l'has vist el capità? Té males puces o és de bona mena? :-D

assumpta ha dit...

P-CFACSBC2V, Crec que és un tros de pa beneït!!!
:-DDD

PD. No nego que m'ho vaig currar per trobar combinacions, però crec que el mèrit és per en P-CFACSBC2V, que és qui finalment el va resoldre tal com tu havies pensat.
;)

Em sap greu de passar tan tard, però ara, treballant, no puc passar abans. T'aniré seguint McAbeu, encara que només sigui per saber quina n'havies pensat.
Petonets a tots dos!
Merci.
assumpta

Publica un comentari a l'entrada