GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 8 d’agost del 2022

Els misteris d'en Mac – Cas 006


006 - EL CAS DE LES SET CIUTATS


Un investigador privat val tant com valen els seus col·laboradors i avui us parlaré d’en Lluc, un ajudant meu que val molt. És insuperable quan es tracta de fer seguiments, abans havia treballat de carter i això li proporciona una gran desimboltura per moure’s pels carrers de qualsevol ciutat seguint la petja de qualsevol individu. Ara bé, no hi ha ningú perfecte i mentre que treballant sobre el terreny es mereix un excel·lent, la seva nota no passa de suficient quan toca redactar els informes corresponents. No suporta la feina d’oficina i això es veu de seguida llegint els seus informes que, per a qualsevol que no sigui ell mateix, sovint resulten caòtics.

I com a mostra un botó. El seu últim encàrrec ha consistit a seguir una persona (no puc ser més explícit, ho sento) que ha recorregut Catalunya de nord a sud aturant-se en set poblacions determinades. La feina d’en Lluc era descobrir aquestes ciutats i passar-me’n la llista que jo traslladaria al nostre client. Em va presentar la llista següent:
  • Berga
  • La Jonquera
  • Alcarràs
  • Agramunt
  • Montblanc
  • La Sènia
  • Gandesa

Em vaig adonar de seguida que l’ordre era incorrecte. Sabíem del cert que l’individu en qüestió havia fet un trajecte de nord a sud i, en conseqüència, la llista havia d’haver començat a La Jonquera i acabat a La Sénia. Vaig refer la llista (La Jonquera, Berga, Agramunt, Alcarràs, Montblanc, Gandesa i La Sénia), la vaig enviar al nostre client i vaig fer venir en Lluc al meu despatx per recriminar-li, un cop més, que em presentés els seus informes d’aquella manera:

- Lluc, això no pot ser. Jo no puc perdre el temps revisant els teus informes. Tant et costa escriure’ls en ordre?

- Però si aquesta vegada ho he fet -va replicar ell-. La llista estava perfectament ordenada!!

- Noi, jo no li sé veure aquest ordre que dius. Està clar que no estava ordenada ni geogràficament ni cronològicament. És evident també que l'ordre no és l'alfabètic. Tampoc aquestes ciutats estan ordenades per població (en aquest cas la primera sí que hauria estat Berga, però després aniria Alcarràs) ni per superfície (d’aquestes la més extensa és Alcarràs i tu la situes tercera). Ja m’explicaràs...

Doncs sí, m’ho va explicar perfectament. I, per tant, vaig haver d’admetre que tenia raó i que la seva llista no estava feta a l’atzar sinó que seguia un ordre concret.

La vostra feina és descobrir quin és...



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Lluna "

13 comentaris:

sa lluna ha dit...

Doncs com no sigui que la persona volia despistar als qui el seguissin, de moment, no en tinc ni idea.

Aferradetes, Mac.

artur ha dit...

Podria ser que fos un firaire seguint les festes majors dels pobles !?

Carme Rosanas ha dit...

La idea de l'Artur m'ha semblat molt bona, però he buscat les Festes majors de cada poble i tampoc estan en aquest ordre. L'altitud tampoc... continuarem pensant.

McAbeu ha dit...

Gràcies a tots tres, per dir-hi la vostra. :-)

SA LLUNA: Sembla que més que les ganes de despistar o no de l'investigat, el tema va del mètode "sui generis" d'ordenar els informes que té l'investigador. Abraçades!!

ARTUR: Bona pensada aquesta del firaire seguint les festes majors, però cal remarcar que l'itinerari exacte del viatge sí que el coneixem (és el que mostra el mapa, començant per La Jonquera i seguint direcció sud fins a La Sénia) i el que cal explicar és perquè en Lluc presenta la seva llista en un altre ordre.

CARME: Una bona idea, també. L'altitud seria un paràmetre tan vàlid com qualsevol altre per ordenar aquestes poblacions, però com tu mateixa has comprovat tampoc és el que en Lluc ha fet servir.

A TOTS: Com diu la CARME, caldrà continuar pensant i, de pas, garbellar una mica més l'enunciat per a veure si trobem alguna pista. ;-)

Lluna ha dit...

Bon dia!!
Doncs tens raó, a l'enunciat hi ha la pista. Com l'ajudant te un passat de carter les ordena per codi postal...
Berga 08600
LaJonquera 17700
Alcarràs 25180
Agramunt 25310
Montblanc 43400
La Sènia 43560
Gandesa 43780

artur ha dit...

Em sembla que la Lluna ,ja ha trobat el secret ! ;)

McAbeu ha dit...

LLUNA: Molt bé. Has descobert el detall de l'enunciat que ens permetia trobar la solució correcta i encertes al 100% la teva resposta. Felicitats, t'emportes el rètol vermell d'avui. :-)

ARTUR: L'ha trobat, efectivament. ;-)

sa lluna ha dit...

Un fort aplaudiment per a ella, molt ben vist Lluna! 👏

Carme Rosanas ha dit...

Bravo per la Lluna!
No se m'hauria acudit ni pensant, pensant i pensant, durant tot l'any.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: M'uneixo a l'aplaudiment, totalment merescut sens dubte. :-)

CARME: Ja no enviem cartes i és normal que tinguem els codis postals ben oblidats. És una d'aquelles (moltes) coses que hem deixat de fer servir. ;-)

xavier pujol ha dit...

Ja he llegit la resposta. No se m'hauria ocorregut.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Amb les noves eines que ara tenim per comunicar-nos, les cartes i els seus codis postals hem deixat de tenir-los tan presents com abans... i en això es basava l'enigma. :-))

Assumpta ha dit...

Eeeeeeh!!! Molt bé!!! 👍👍👍👍

Publica un comentari a l'entrada