GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 29 d’agost del 2022

Jocs de sobretaula - 006





TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Carme Rosanas "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ


13 comentaris:

Lluna ha dit...

Bon dia!

La 1 la posem entre la 5 i la 6 sense moure-les i llavors la 5 va enrera entre la 1 i la 4 prexemple??

Bon inici de setmana!

sa lluna ha dit...

La 1 entre la 4 i la 5 i després la 5 entre la 1 i la 6.
Una altra manera diferent de veure-ho.🤔

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

LLUNA i SA LLUNA: Gràcies per jugar! Les vostres respostes (que, de fet, són gairebé la mateixa :-D) és la manera més ràpida de fer-ho, en només dos passos. Però fixeu-vos que l'enunciat ens demana que ho solucionem amb tres moviments... no per res, només per complicar-ho una mica més. ;-)

Lluna ha dit...

Ostres!! Jo he llegit en diagonal i he entés que maxim 3 passos, he pensat "mira que guays" que em surt en dos :P

McAbeu ha dit...

LLUNA: De fet, el tema és el que el pas que feu de treure la moneda 5 després d'haver-la "tapat" abans amb una altra no acaba de funcionar. Si ho proves amb monedes reals i fent-les lliscar per moure-les, veuràs que aquest moviment no es pot fer sense que belluguin també altres monedes del tauler. Així que el repte seria buscar una solució on això no passi i per això necessitem almenys tres passos. 

sa lluna ha dit...

Passem la 5 vora la 4, la 2 entre la 5 i la 6 i la 1 la posem on hi havia la 4?... A veure!

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Comences amb un moviment incorrecte. No es pot deixar la 5 tocant només la 4 perquè l'enunciat ja ens diu que en acabar de moure cada moneda aquesta ha de quedar en contacte almenys amb altres dues.

Carme Rosanas ha dit...

Quan ho he vist a l'Instagram, m'ha passat també que m'ha semblat genial haver-ho resolt en dos moviments. A veure, ara, amb 3...

La 4 al costat de la 5 i la 6
La 5 al lloc que hi havia la 4
La 1 entre la 4 i la 5

McAbeu ha dit...

CARME: La teva resposta és, fil per randa, la que el LLIBRE dona com a correcta. T'emportes el rètol vermell d'avui. Felicitats!! :-) 

Chiloé ha dit...

Un juego popular de gran parte del mundo hecho canción.

Para ti, con mi admiración por tu blog:

https://m.youtube.com/watch?v=8rohDBc7uRs

McAbeu ha dit...

CHILOÉ: T'agraeixo aquest regal que em fas. M'agrada molt aquesta cançó que Joan Dausà va dedicar a un joc que, efectivament, és força popular i, segons com, perillós i tot. ;-)
Moltes gràcies!!

artur ha dit...

Aquest d'avui resulta una mica més senzill a primera vista. Primer també he pensat els dos moviments, treient la del centre cap al costat i després la 1 a completar el cercle, però ja he llegit que havia de ser tres moviments, que un altre cop, la Carme ha encertat !! . Molt bé i felicitats ;)

McAbeu ha dit...

ARTUR: La teva solució en dos passos no funcionaria perquè si mous primer la del centre (5) cap al costat, la moneda no quedaria en contacte amb almenys altres dues com demana l'enunciat i, per tant, ja no podries moure la 1 després. Ja he explicat que fer-ho al revés, primer moure la 1 i posteriorment la 5, és una solució més teòrica que pràctica perquè amb aquests moviments la moneda 1 "tapa" l'espai de sortida de la 5 i quan intentem moure aquesta última és inevitable que també es moguin les altres monedes (cosa que també prohibeix l'enunciat). Pots comprovar-ho tu mateix si agafes 6 monedes i proves de fer el joc fent-les lliscar sobre la taula.

Aquest és el motiu que la solució que buscàvem impliqués tres moviments com a mínim i, efectivament, és la que la CARME ha trobat. M'uneixo a les felicitacions!! :-)

Publica un comentari a l'entrada