GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 1 de novembre del 2021

"Cartas de ilusión" [K♥] [K♣] [K♠] [K♦]


L'any 1991 es van publicar les "CARTAS DE ILUSIÓN", una baralla de 52 cartes de pòquer que es podia aconseguir comprant els cereals "Kellogg's Crunchy Nut" i que mostrava a cada naip una selecció de les il·lusions òptiques recollides pels doctors J. R. Block i Harold E. Yuker de la Universitat Hofstra dels Estats Units.

Amb aquest post, posarem el punt final a la sèrie on us he anat ensenyant tots els naips d'aquesta baralla agrupats segons la seva numeració.
Avui us presento les quatre [K]:



[CORS ]
[TRÈVOLS ]
[PIQUES ]
[DIAMANTS ]

A quin estat representa aquesta bandera?


EXPLICACIÓ


8 comentaris:

sa lluna ha dit...

Només en veig dues, la de Estats Units i la de Japó.
Molt curioses aquestes cartes.

Aferradetes, Mac.

Carme Rosanas ha dit...

Així, amb els colors canviats es veuen molt estranyes, però jo ho veig com la Paula.

Cors: Estats Units
Trèvols: Gran Bretanya
Piques: Japó
Diamants: Alemanya? crec que podríen ser moltes que tenen tres colors que van de fosc a clar.

A veure... ja ens diràs què s'amaga al darrere d'aquests canvis de colors.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: És una il·lusió òptica basada en la inversió dels colors, cosa que no t'ha impedit reconèixer perfectament les dues que dius. Bona feina! :-)

McAbeu ha dit...

CARME: Tu les reconeixes totes quatre, molt bé. :-))
El "truc" és fàcil d'explicar, aquestes banderes estan fetes amb els colors oposats als de les banderes originals (el blanc passa a negre, el blau a taronja, el vermell a verd, el groc a violeta, etc., etc.). Tal com explico a la solució, la il·lusió òptica es crea quan mirem fixament una d'aquestes banderes durant 30 segons i després desviem la vista cap a una superfície blanca, damunt la qual "apareixerà" la bandera original amb els colors correctes.

Pons ha dit...

Obres la imatge amb el programa més avançat de fotografia del món, el paint, botó dret, invertir colors i màgia!

Sergi ha dit...

Com que arribo tan tard ja les han dit, però me les he mirat abans de mirar-ho. Cors, tràbols i diamants és relativament fàcil, però piques ja costa més. Ja m'imaginava que eren imatges en negatiu, però he provat de fer això que expliques a la Carme i no ho he aconseguit. Només marejar-me una mica.

Trobaré a faltar les cartes de Crunchy Nut!

McAbeu ha dit...

PONS: No sé si qualificaria de màgic això de fer servir el Paint. És cert que d'aquesta manera també aconsegueixes la il·lusió òptica del canvi de colors, però a mi em sembla que aleshores la il·lusió és poc il·lusionant, per dir-ho d'alguna manera. :-)

McAbeu ha dit...

XEXU: He de dir que provant-ho amb les cartes de veritat sí que em va funcionar (més o menys) la il·lusió òptica, però que amb la imatge de la pantalla tampoc me n'he sortit. Això sí, jo no he arribat a marejar-me. ;-)

Com que he anat repartint aquests posts mensuals amb els de les rondalles enigmístiques i les paradoxes, les "cartas de ilusión" ens han acompanyat durant gairebé tres anys. És normal que ens sàpiga greu que s'acabin, però és "llei de vida". :-D

Publica un comentari a l'entrada