GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 27 de setembre del 2021

Joc de Ment - 036

LA MANSIÓ EMBRUIXADA



- Una baralla de cartes



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Per començar, deixarem nou cartes sobre la taula formant un quadrat 3x3 i comentarem que representen una mansió embruixada amb habitacions que apareixen i desapareixen i que és igual per on entrem perquè, més tard o més aviat, tothom queda atrapat a la mateixa cambra final.

Després de formar la «mansió» sobre la taula, explicarem que cada carta és una de les habitacions i que ens podem moure d’una a l’altra per les portes que tenen a cada costat. Per tant, els moviments permesos són a la dreta, a l’esquerra, cap a dalt o cap avall però no en diagonal. És a dir, si numerem les cartes de l’1 al 9 (d’esquerra a dreta i de dalt a baix) des de la carta 1 podríem anar només a la 2 i a la 4, des de la 2 tindríem accés a la 1, la 3 i la 5, des de la carta 5 (la central) entraríem a les 2, 4, 6 i 8... i així successivament. També ha de quedar clar que cada pas d’una habitació a una altra es considera un moviment.

Una vegada entès aquest mecanisme, pot començar el joc:

- Torn 1. Desapareixen cinc habitacions. Retirem la carta central i les dels quatre cantons i demanem als espectadors que se situïn mentalment, sense dir-ho, en una de les cartes restants. Poden triar l’habitació que vulguin de les quatre que queden.

- Torn 2: Reapareixen totes les habitacions desaparegudes. Tornem a col·locar les cinc cartes que havíem tret al primer torn i després demanem als espectadors que facin 4 moviments. És a dir que canviïn quatre vegades d’habitació seguint les normes explicades abans. No ens podem moure en diagonal, però sí que podem tornar enrere i reocupar una carta on ja havíem estat.

- Torn 3: Desapareixen dues habitacions. Retirem les dues cartes dels cantons superiors i després demanem als espectadors que facin 5 moviments.

- Torn 4: Desapareixen dues habitacions. Retirem l’única carta que queda de la primera fila i la tercera carta de la segona fila. Després demanem als espectadors que facin 3 moviments.

- Torn 5: Desapareixen dues habitacions. Retirem la segona carta de la segona fila i la tercera de la tercera fila. Després demanem als espectadors que facin 1 moviment.

- Torn 6: Desapareixen dues habitacions. Retirem la primera carta de la segona fila i la segona carta de la tercera fila. Els espectadors ja no poden fer cap moviment perquè, tal com els havíem avisat al principi del joc i malgrat que han fet els moviments que han volgut, han quedat tots atrapats en l’única «habitació» que ha quedat.





6 comentaris:

Pons ha dit...

Una mansió amb només 9 habitacions tampoc és una casa massa gran i per tant no arriba a la categoria de mansió, què tal si canvies el títol a "El dúplex embruixat"?

McAbeu ha dit...

PONS:  És ben sabut que als mags sempre els agrada exagerar-ho tot una mica. :-DD

I a més que aquest truc no és poca cosa... si fins i tot el va fer en David Copperfield .

sa lluna ha dit...

Quan han començat a desaparèixer habitacions jo ja m'he perduda.
Si no et dediques a la màgia, crec molt seriosament que ho hauries de fer.

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: M'agraden els enigmes mentals (no és cap sorpresa, suposo :-D) i per això m'agrada la màgia, però d'aquí no passo. Ni m'hi dedico, ni tinc les aptituds per fer-ho. Per a mi és només un divertiment... que tampoc és poca cosa. ;-)

Pons ha dit...

El truc del David no té res a veure, el seu va d'un tren, absolutament cap semblança.

PS: En realitat ets David Copperfield? David McAbeu Copperfield? Vas sortir amb la Claudia Schiffer? Que bé, no?

McAbeu ha dit...

PONS: I si et dic que el tren d'en David era d'aquells d'època, tan luxós com una mansió, tampoc?

PS: Si, home, porto gairebé tretze anys d'incògnit amb el meu pseudònim vitivinícola i ara em descobriré. Vas bé, cirerer. 
Per cert, amb la Clàudia, molt bé al principi, estàvem molt il·lusionats... però a la llarga aquesta il·lusió va anar minvant i ja et pots imaginar que això és fatal quan ets un il·lusionista. :-D

Publica un comentari a l'entrada