GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 23 d’agost del 2021

Relats Conjunts de la Carme - AGOST (COL·LECCIÓ DE MOMENTS)



Com cada estiu, la CARME torna a encarregar-se de fer la substitució dels Relats Conjunts en vacances i aquest agost ens proposa que escrivim un relat inspirat per un dibuix de Josep Aragay (1889-1973):



AMB UN PAM DE NAS


La festa major d’estiu de Vila-molla del Secà té molta anomenada a tota la comarca. Cada any, l’ajuntament proposa una idea comuna que cadascun dels carrers participants adapta a la seva manera per guarnir-se i disfressar-se convenientment. Enguany, el tema triat ha estat el cinema clàssic de terror i cada carrer ha escollit una pel·lícula diferent que, com sempre, han procurat mantenir en secret fins a l’últim moment intentant així provocar la màxima sorpresa i admiració a la comissió que recorre els carrers del poble decidint qui s’emportarà el primer premi.

Avui és el gran dia. Ja fa estona que la comissió de festes, formada pels membres més distingits del consistori i encapçalada per l’alcalde, està fent el seu recorregut. Fins al moment, són tres els carrers que els han impressionat més vivament. Al carrer Nou han badat les orelles escoltant les notes de l’òpera Faust de Charles Gounod tocades des d’un piano encabit, no se sap com, en un dels balcons mentre des dels altres els veïns s’ho miraven vestits com els personatges del Fantasma de l’Òpera. Al carrer Major han fet uns ulls com unes taronges, admirats per la fastuositat gòtica de la decoració i les tenebroses capes de vellut negre que portaven tots els participants disfressats de Dràcula. El carrer Ample els ha deixat amb la boca oberta amb la simetria divergent dels balcons de la banda mar enfrontats amb els de la banda muntanya interpretant la terrorífica dualitat del Doctor Jekyll i Míster Hyde. Serà difícil triar el millor, tots tres tenen possibilitats d’emportar-se el premi i, a més, la visita encara no s’ha acabat. Els queda un últim carrer que ha sabut amagar la seva pel·lícula tant a consciència que la comissió no té ni idea per on els sortiran, ha arribat l’hora de descobrir-ho...

Quan entren al carrer d’Amunt, el que veuen els deixa amb un pam de nas. O millor dit, el que no veuen perquè tots els balcons són buits. Ni un guarniment, ni una disfressa... Als de la comissió els comença a pujar la mosca al nas i, com que els tenien de pam, ja podeu comptar que l’emprenyada no es queda curta. L’alcalde està que treu foc pels queixals per aquesta falta de respecte. La subvenció que dona l’ajuntament per ajudar a comprar el material de les disfresses bé que l’han cobrat i no s’han dignat a fer res per participar en la festa major? Això no quedarà així, ningú se’n burla d’aquesta manera de l'excel·lentíssim ajuntament de Vila-molla. I com que no hi ha res per veure, aviat està tot vist. No hi perdran ni un minut més en aquest carrer que, evidentment, no s’emportarà cap premi però que, si en els dies vinents no donen una explicació prou coherent, potser sí que rebrà una bona sanció.

La comissió gira cua i es disposa a marxar quan senten una veu que surt des d’un dels balcons. Un balcó que, aparentment, continua tan buit com tots els altres, però des d’on s’escolta clarament algú que diu: «Ni dos minuts s’hi han estat! Quina barra, almenys podrien dissimular una mica més. Ja us ho vaig dir jo que no valia la pena que ens hi esforcéssim tant intentant imitar a la perfecció les disfresses de l’Home Invisible. Total, si tothom sap que en aquest poble els premis de l’ajuntament sempre se’ls emporten els de la colla de l’alcalde...»


12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

😂🤣😂🤣😂🤣

Els han deixat ben bé amb un pam de nas… qui podria dir-los que no s'han disfressat bé? I segur que les disfresses d’home invisible són les que costen més (en temps i en diners) de fabricar.

No crec que els donin el premi, perquè com diuen ells sempre se'ls emporten els de la colla de l'alcalde, però s'ho tindrien ben guanyat!

Moltes gràcies Mc, per participar i pel riure i per la sorpresa final, sempre assegurada a casa teva.

McAbeu ha dit...

CARME: No et pots ni imaginar com n'és de cara i, sobretot, com costa de cosir la tela de la disfressa d'home invisible. Així i tot, sembla que els del carrer d'Amunt se n'han sortit prou bé i per això els sap tan greu que els de la Comissió no els valori l'esforç... però si ni els han vist!! :-DD

Gràcies a tu!!

xavier pujol ha dit...

Ens quedem sense saber si el nas de l'home invisible és petit o gran!

McAbeu ha dit...

XAVIER: Exacte, i això prova fefaentment que la disfressa estava molt ben feta. Quina injustícia que la Comissió no ho hagi sabut veure!! :-))

sa lluna ha dit...

Tota la feina i el misteri no els ha servit de res. I mira que és ben complicat que ningú et vegi! 😉
M'has fet riure amb el teu relat. Gràcies!

Bon dilluns, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Van fer la feina massa ben feta. Tan perfectes que els van quedar les disfresses d'home invisible i ningú ho va saber apreciar... perquè no les veien. :-DD

M'alegro que t'hagi fet riure, d'això es tractava. :-)

artur ha dit...

Molt bona !! Si van esforçar tant que de poc els hi va servir, quina pena !. Tot i que segon l'Alcalde, els veïns havien fet la escenificació de "Coge el dinero y corre !".....així doncs, es mereixen premi doble !! hehehe...

McAbeu ha dit...

ARTUR: Ben trobada aquesta. Vist així, la situació és injusta per duplicat. :-))

Sergi ha dit...

Hehehe, que ben trobat! I quina colla de clàssics de terror! Queda claríssim, que en l'entrega de premis hi ha tongo, sempre guanyen els mateixos carrers, no sé a què em recorda. Ah, menció especial a les diferents maneres de dir 'bocavadat' que fas servir, amb protagonisme de diversos òrgans sensitius. Quin crac estàs fet, parèmies, jocs de paraules... no se't resisteix res.

Arribo tard, però arribo!

McAbeu ha dit...

XEXU: Hi ha un conegut refrany espanyol que diu que "Quien parte y reparte, se queda con la mejor parte". Ja se sap que si vols que et toqui algun premi, no hi ha res millor que ser de la colla dels qui els reparteixen.

Al post on la Carme ens va presentar aquesta imatge, vam comentar que les frases fetes cada cop s'usen menys i per això vaig proposar-me fer-ne aparèixer unes quantes al meu relat. Aquest és el motiu que hi surtin quatre carrers en total, perquè a més d’amb els nassos com al dibuix també vaig voler que la Comissió se sorprengués amb les orelles, els ulls i la boca. Després, i com afegitó, hi vaig encabir allò de la mosca al nas i de treure foc pels queixals. M'agraden aquestes coses, no ho puc evitar. ;-)

Arribes i això és el que compta. Gràcies per continuar fent-ho.

Assumpta ha dit...

Per fi puc llegir el relat!!!

El meu ordinador és pràcticament mort. Aquest migdia he tardat més d'una hora en convèncer-lo que s'engegués i no es bloquegés als dos minuts. Però finalment he pogut pujar un relat... i ara ja puc llegir els altres 😁😁😁 (ara des del mòbil)

El teu és boníssim com sempre!!! Però, ei, els de la Comissió no han pogut veure'ls... però els han pogut SENTIR... 😱😱 i això ja és terrorífic! El premi ha de ser pel carrer d'Amunt sense cap mena de dubte!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No sé si els hi donaran el premi (m'han dit que a les últimes eleccions van votar majoritàriament a l'oposició en aquest carrer), però que han fet mèrits per merèixer-lo no n'hi ha cap dubte. :-D

Vaig cap al teu blog a llegir el teu relat ara mateix. :-)

Publica un comentari a l'entrada