GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 19 de març del 2018

967.- Set amics al voltant de la taula

967.- L’Abel vol convidar a sopar als seus amics Benet, Carles, David, Eudald, Francesc i Genís. Seuran al voltant d’una taula circular, primer per ordre alfabètic i, com que l’Abel vol que tothom segui al costat de la resta dels assistents, després els farà canviar de lloc entre plat i plat. S’ha de tenir en compte, però, que en Benet sempre li ha caigut més bé que els altres amics i últimament està una mica de punta amb en Genís. Sabent això, podeu ajudar a l’amfitrió a distribuir els seus amics al voltant de la taula després del primer plat i després del segon de manera que cada comensal segui al costat de tots els altres i, alhora, procurant que sempre en Benet estigui el més a prop possible i en Genís el més lluny que es pugui de l’Abel?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

6 comentaris:

xavier pujol ha dit...

En Genís és el que ha d'estar lluny de l'Abel? Doncs asseiem l'Abel al costat del Caïm, que s'estimen com a germans.

McAbeu ha dit...

XAVIER: En Caín no ha pogut venir, tenia altres plans. :-D

Carme Rosanas ha dit...

He fet uns quantsintents i no m'acaba de sortir. Però t'ho explico perquè no sé si interpreto bé això de les distàncies de l'Abel, amb en Benet i amb en Genís-

La primera taula per ordre alfabètic: Abel Benet, Carles, David, Eudald, Francesc i Genís.

Vol dir que en Genís estava al costat de l'Abel (i ja no cal que hi torni a ser) i en les dues altres posicions que buscaran despres del primer plat i després del segon, el vol ben lluny, però en una taula rodona, com aquesta amb 7 comensals, ben lluny vol dir tenir 2 persones de distància. I ben a prop, si ja han estat un cop de costat, vol dir que ha de tenir una persona entre mig.

La segona posició podria ser: Abel, David, Benet, Genís, Eudald, Carles i Francesc.

I la darrera possició de després del segon plat, si respecto les distàncies de l'Abel amb en Genís i en Benet, no em surt de cap manera sense que ningú repeteixi de company del costat. I penso que potser he interpretat malament alguna cosa.

McAbeu ha dit...

CARME: La teva interpretació és la correcta. Excepte a la primera taula que formen per ordre alfabètic, en Genís ha de seure sempre a tres cadires de distància de l'Abel i en Benet a dues. La teva segona taula compleix aquesta norma però, si després no permet trobar la tercera, caldrà provar altres distribucions. Sort!

Carme Rosanas ha dit...

Primera posició: Abel, Benet, Carles, David, Eudald, Francesc i Genís
Segona posició: Abel, Francesc, Benet, David, Genís, Eudald i Carles
Tercera posició: Abel, Eudald, Benet, Genís, Carles, Francesc i David

I si no m'he confós tots han estat al cotat de tots...

McAbeu ha dit...

CARME: No t'has confós gens. Aquestes que trobes ara són les dues úniques distribucions de comensals que permeten complir les condicions de l'enunciat. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada