GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 5 de març del 2018

963.- Camí de l'ermita

963.- Una de les excursions més típiques de l’Illa de l’Escaquer és visitar l’ermita de l’Alfil agafant el camí del bosc de la Torre que surt de la Vila del Cavall i passa, a mig camí, per la Clariana dels Peons. És un trajecte bonic però difícil de fer i s’aconsella anar sempre acompanyat d’algú que conegui molt bé la zona. Avui en Jan s’ha aixecat amb ganes de caminar i ha decidit fer aquesta excursió per a la que ha contractat a Pol com a guia expert perquè l’acompanyi. Quan feia 30 minuts que caminaven en Jan li pregunta a Pol : «Quina distància hem recorregut des de la Vila del Cavall?» i el guia respon: «La meitat de la distància que hi ha des d’aquí fins a la Clariana dels Peons». Els dos homes continuen caminant en silenci durant 8 kilòmetres més i aleshores en Jan fa una altra pregunta: «Quina distància ens queda per arribar a l’Ermita de l’Alfil» i el guia dona la mateixa resposta d’abans: «La meitat de la distància que hi ha des d’aquí fins a la Clariana dels Peons». El silenci es va tornar a fer entre els dos homes que van arribar a l’ermita mitja hora després. Suposant que tota la caminada s’ha fet a una velocitat uniforme i constant, podeu calcular quina és aquesta velocitat i quanta distància hi ha entre la Vila del Cavall i l’ermita de l’Alfil passant pel camí del bosc de la Torre a l’illa de l’Escaquer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Segur que el President Puigdemont ho sap això. La torre, l,àlfil, els peons... els aig veure en una seva foto a Instagram.

Em sembla que hi ha 12 quilòmetres i la velocitat és 4 quilòmetres per hora. Per tant han trigat tres hores.

La clariana és a mig camí i aquest primer mig cam íes divideix en tres parts iguals quan fan la primera parada, segons la resposta. I la segona part del camí també es divedeix en tres parts iguals amb la segona resposta.
Si 4 d'aquestes parts iguals son 8 quilòmetres, Doncs el,camï aencer que són les 6 parts serà de 12 quilòmetres. I la velocitat es de 30 minuts en dos quilòmetres.

ASSUMPTA ha dit...

Visca el President Puigdemont!!
Visca la Carme!!
Visca el Xarel-10!

xavier pujol ha dit...

I el conseller Comín quan va trigar?

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: Anomenem X al punt entre C (Vila del Cavall) i P (clariana dels Peons) on es fa la primera pregunta i Y al punt entre P i A (ermita de l’Alfil) on es formula la segona. Sabem que la distància XY són 8 quilòmetres. També segons l’enunciat, sabem que la distància XP són 2/3 de la distància CP i que la distància PY són 2/3 de la distància PA per tant la distància XY seran 2/3 de la distància total CA que, en conseqüència, serien 8/(2/3) = 12 quilòmetres.
Per saber la velocitat, veiem que per fer 1/6 del camí (2 km) tarden mitja hora, el que indica que caminen a 4 km/h.


CARME: Amb unes altres paraules (ja és el que toca :-DD) però dius exactament el mateix que el LLIBRE i, evidentment, la teva resposta és ben correcta. Felicitats!! :-))

ASSUMPTA: Visca!! :-))

XAVIER: Sembla que encara no hi ha arribat (perquè no el deixen)... però esperem, de tot cor, que arribi ben aviat. S'ho mereix i ens ho mereixem, sens dubte.

Publica un comentari a l'entrada