GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 2 de febrer del 2018

Encreuat Temàtic 021


QUINES PARAULES FALTEN?


Com veieu es tracta d'un encreuat sense definicions...

Però, per sort, sabem que totes les paraules que conté responen a un mateix tema que ve donat pel títol del propi encreuat.

La vostra feina és, doncs, trobar aquestes paraules i deixar-les als comentaris d'aquest post indicant el seu lloc correcte al tauler segons el número que correspon a cadascuna d'elles.

Serà qüestió de posar-s'hi, no?.
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Carme Rosanas, Jo rai!, Assumpta, Elfreelang "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

14 comentaris:

Elfreelang ha dit...

el 4 Pedraforca?

jo rai! ha dit...

O l'u, o el dos...

Carme Rosanas ha dit...

5 Taga?

Assumpta ha dit...

Jejeje jo anava a dir EL PEDRAFORCA l´1

jo rai! ha dit...

El 5 també podria ser el Caro o la Tosa....
Em temo que s'han de solucionar tots de cop.
Feinada!

McAbeu ha dit...

Veig que en el tema de les muntanyes aneu una mica peixos (clar que això potser és bona senyal per l'encreuat del mes que ve que tracta de rius). :-D

Tot i així, ja n'heu trobat un parell.
El primer és 1.- PEDRAFORCA que l'ELFREELANG diu però no situa bé, que en JO RAI! no sap on posar i que l'ASSUMPTA, per fi, col·loca al lloc correcte.
El fet que al nº 1 hi hagi el "Pedraforca" fa que el "Taga" de la CARME no pugui anar al nº 5. De fet, aquesta muntanya del Ripollès no surt a l'encreuat però, com a pista, us puc dir que si que hi surten un parell dels seus parents (més concretament un germà i un cosí seus que viuen al Montseny). ;-)
Pel mateix motiu, la "Tosa" que diu JO RAI! no pot anar al nº 5 però si que ho pot fer, i de fet ho fa, el 5.- CARO

Va, que no us faci por la "feinada" i poseu-vos-hi que no és tan difícil com sembla. Ànims! :-))

Carme Rosanas ha dit...

2.- TAGAMANENT
4.- PUIGSACALM
6.- MATAGALLS
8.- COSTABONA

De 7 LLETRES i de 8 ME'N surten pocs i els pocs que em surten no lliguen, o sigui que dubto molt que aquests estiguin bé. Però per intentar-ho que no quedi.

McAbeu ha dit...

CARME: S'ha d'intentar és clar que sí. Fent-ho has trobat els dos "parents" del TAGA que et deia i un d'ells el col·loques al lloc correcte (6.- MATAGALLS). L'altre, TAGAMANENT, també hi és a l'encreuat però no al nº 2. Igualment passa amb el PUIGSACALM que no va al nº 4. En canvi, el COSTABONA no hi surt per tant no pot anar al nº 8 on hi vaig posar un altre cim de 9 lletres que també és als Pirineus i que igualment comença amb "C" i acaba amb "A", que ja són coincidències. :-))

Fins ara, doncs, en tenim tres de posats correctament a lloc, un parell que coneixem però no situem del tot bé i un altre que (suposo) sortirà amb les pistes que acabo de donar. Només en queden tres dels que no en sabem res i, perquè no es sentin discriminats, pobrets :-D, us dic que un d'ells és barceloní, l'altre tarragoní i el tercer pirinenc. Sort!!

Carme Rosanas ha dit...

A veure, recapitulem...

1.- PEDRAFORCA
2.- PUIGSACALM
3.- PUIGMAL
4.- TAGAMANENT
5.- CARO
6.- MATAGALLS
7.- (vertical) MONTMELL
8.- COMANEGRA

És això?

I falta el 7 horitzontal que tot i les pistes no em ve... però segur que vindrà... 😜

McAbeu ha dit...

CARME: Bona recapitulació. Ara sí poses a lloc el 2.- PUIGSACALM i el 4.- TAGAMANENT. A més, i pel mateix preu :-D, també encertes el 3.- PUIGMAL i el 8.- COMANEGRA. En canvi, el MONTMELL no hi surt a l'encreuat. Queden per trobar només els dos del 7 però no us dono cap més pista que jo també crec que amb les que he donat fins ara n'hi ha d'haver prou... espero. ;-)

Carme Rosanas ha dit...

El 7 horitzontal pot ser la Mussara? No hi comptava perquè considerava que era una serra, però he vist que també un cim duu el mateix nom.

I el 7 vertical pot ser Montjuïc? Considerar Montjuïc com un cim no se m'hauria acudit mai, però un lloc emblemàtic sí que ho és.

No em resigno a deixar sense resoldre aquest dels cims...

McAbeu ha dit...

CARME: La llista dels Cims Emblemàtics de Catalunya (https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_cims_emblemàtics_de_Catalunya) és una selecció de muntanyes catalanes sense tenir en compte la seva altitud sinó considerant la seva significació geogràfica, la seva importància en el món de l'excursionisme o segons la seva notorietat cultural, històrica o emotiva.
Els dos últims que cites (7h.- MUSSARA i 7v.- MONTJUÏC) no són muntanyes que destaquin per la seva alçada però, evidentment, cadascun a la seva zona no poden ser més emblemàtics i per això es mereixen sortir a l'encreuat. I, certament, hi surten així que gràcies per no haver-te resignat perquè així hem pogut enllestir tot l'encreuat correctament. Felicitats!! :-))

Clar que potser que no corri tant perquè, ara que me n'adono, encara queda un cim per descobrir, no?. O és que el de la imatge de fons de l'encreuat no es mereix ser identificat?. Va, un últim esforç que segur que no serà difícil i menys si us dic que aquest de la foto a més de ser cim emblemàtic també és molt alt. ;-)

Carme Rosanas ha dit...

La Pica d'Estats!

McAbeu ha dit...

CARME: Ni més ni menys!! :-)))

Publica un comentari a l'entrada