GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 7 de febrer del 2018

956.- Guerra comercial i publicitària

956.- A la vila del Menjar Ràpid de l’Illa de l’Escaquer, hi ha cinc hamburgueseries que competeixen entre elles per emportar-se els clients. Un dilluns, la primera posa un rètol a l’aparador amb el següent reclam publicitari: «Aquí venem la millor hamburguesa del país». El dimarts, la segona hamburgueseria respon amb un altre cartell: «Aquí venem la millor hamburguesa del continent». El dimecres, el tercer establiment de menjar ràpid contraataca amb la següent publicitat: «Aquí venem la millor hamburguesa del planeta». Dijous, la quarta hamburgueseria no es vol quedar enrere i posa aquest rètol: «Aquí venem la millor hamburguesa de l’univers». Divendres és el torn de mostrar el cinquè reclam publicitari que superi els anteriors. Podeu deduir que hi dirà al rètol de l’última hamburgueseria?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

46 comentaris:

jo rai! ha dit...

Home, si jo fos hamburgueser posaria "Aquí venem la millor hamburguesa de l'illa" que, al cap i a la fi, és la clientela que m'interessa, però si fos publicista... Ves a saber!
Potser "Aquí venem la millor hamburguesa" per a fer-hio senzill, o "A quí venem la millor hamburguesa de la galàxia" per a semblar magnífic.

Ada ha dit...

"Aquí venem L'ÚLTIMA hamburguesa de l'Illa de l'Escaquer!"

...?

xavier pujol ha dit...

Potser el darrer reclam seria: "A més de les millors hamburgueses, també tenim hamburguesa vegana i pa sense gluten"

Anònim ha dit...

Sembla que competir amb qualitat es complicat, què tal "Aquí venem l'hamburguesa més barata"? xD

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Dones tantes respostes i tan variades que seria estrany que, en alguna d'elles almenys, no anessis pel bon camí. I certament hi vas, però com que no acabes d'encertar la solució del LLIBRE (i amb l'únic afany de donar a l'enigma una mica més de joc) deixa'm que refuti les teves propostes.
Com que ja fa temps que apareix per aquí, tots sabem que l'Illa de l'Escaquer és un país independent regit per les seves pròpies lleis (tant jurídiques com físiques ;-D) per tant la teva primera opció és la mateixa que la del rètol del dilluns. En la teva segona idea "ho fas senzill", per utilitzar les teves paraules, i es veu que el LLIBRE ho vol una mica més "complicat". L'univers és el conjunt de tots els cossos celestes i això inclou les galàxies, per tant la teva tercera proposta no supera el cartell del dijous que és justament el que ens demana l'enunciat. ;-)

ADA: Molt bona idea però no és aquesta la solució del LLIBRE. A la vila del Menjar Ràpid de l’Illa de l’Escaquer hi ha hamburgueses per parar un tren. :-DD

XAVIER: Ben trobat, segur que augmentar el ventall de clients és una manera de superar la competència. Però no, el LLIBRE va per una altra banda. :-)

PONS: Una altra bona manera d'augmentar el ventall de clients potencials. Tot i així, no és aquest el rètol que va treure l'última hamburgueseria. :-))

Assumpta ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa de la creació :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Si agafem "creació" com el conjunt de les coses creades i "univers" com el conjunt de tot allò que existeix (DIEC dixit), veiem que venen a ser sinònims. Per tant, podem afirmar que el teu rètol iguala però no supera el de l'hamburgueseria del dijous. ;-D

jo rai! ha dit...

I "La millor hamburguesa del cosmos"?
No se massa com es pot mesurar el cosmos aquest, però sona gran.

Anònim ha dit...

"Aquí venem la millor hamburguesa que s'ha fet o es farà mai en l’univers"

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Com sempre, el diccionari ens dona un cop de mà i veiem que la definició de "cosmos" és: Univers, concebut com un tot ordenat. Et dic el mateix que a l'ASSUMPTA que també ho ha provat amb un altre sinònim d'univers, aquest rètol iguala el del dijous però no el supera. ;-)

PONS: Bona opció, si no fos per dues coses. La primera és que el terme "univers" ja el té registrat l'hamburgueseria número quatre i la segona és que busquem una frase que segueixi exactament el model de les altres de l'enunciat, és a dir que digui: Aquí venem la millor hamburguesa de... el que sigui que superi les anteriors. :-))

Ada ha dit...

"Aquí venem la millor hamburguesa de l'univers no observable!" (... que és 10 elevat a 23 vegades més gran que l'univers observable! i d'on surt aquest LLIBRE?!!)
i si és la millor del multivers?

Carme Rosanas ha dit...

ha, ha, ha, Ada, molt bona: La millor hamburguesa del multivers!!!

McAbeu ha dit...

ADA: Podem entendre que el rètol de la quarta hamburgueseria es refereix a tot l'univers i això inclou tant "l'observable" com el "no observable". Pel que fa al multivers, doncs tampoc cal anar a buscar universos paral·lels per trobar la solució tot i que, ja que m'ho preguntes, no m'estranyaria gens que el LLIBRE en vingués d'un d'aquests. :-DD

CARME: És una bona ocurrència però, com li he dit a ella, per trobar la solució correcta no cal anar tan lluny... ni molt menys. ;-)

Ada ha dit...

:-DDDD aleshores ja no sé qué més pot ser...

Ada ha dit...

un moment... no serà... "aqui venem la millor hamburguesa del divendres??"

Carme, si la saps digues!

McAbeu ha dit...

ADA: Certament, el camí "de l'univers i més enllà" sembla ben esgotat. Fas bé, en el teu últim comentari, de provar-ne un altre però t'haig de dir que aquest camí "temporal" tampoc és el bo. La cinquena hamburgueseria vol guanyar la partida publicitària sempre i no només un dia de la setmana. ;-)

Lluna ha dit...

Aqui venem la millor hamburguesa de totes les que es fan en aquest carrer...

No sé si servirà

Bona tarda a tothom!!
Bona tarda Mc!!

McAbeu ha dit...

LLUNA: No, tampoc és això. No veig que ser la millor hamburgueseria del teu carrer superi el fet que la del carrer de més amunt (o de més avall) sigui la millor hamburgueseria de l'univers. ;-)

ASSUMPTA ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa imaginable

A veure si hi ha sort 😀😀😀

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: I mira que en podem arribar a tenir d'imaginació. :-DD
Però no, ja vaig dir en un comentari anterior que "busquem una frase que segueixi exactament el model de les altres de l'enunciat, és a dir que digui: Aquí venem la millor hamburguesa de... el que sigui que superi les anteriors." :-))

Anònim ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa de... totes les hamburgueseries. No se a casa teva, però a la meva no hi ha res més gros que l'univers.

McAbeu ha dit...

PONS: Tenint en compte que les hamburgueses les fan a les hamburgueseries, aquesta teva proposta ve a ser la mateixa que la segona del primer comentari de JO RAI! (la "senzilla"). La prova és que es pot aplicar a tots els rètols apareguts fins ara. Dilluns: «Aquí venem la millor hamburguesa de totes les hamburgueseries del país». Dimarts: «Aquí venem la millor hamburguesa de totes les hamburgueseries del continent». Dimecres: «Aquí venem la millor hamburguesa de totes les hamburgueseries del planeta». Dijous: «Aquí venem la millor hamburguesa de totes les hamburgueseries de l’univers». Divendres: «Aquí venem la millor hamburguesa de totes les hamburgueseries de...». Entendràs que, per això, no pot ser la solució correcta.
Efectivament, a casa meva (i també a la del LLIBRE) "no hi ha res més gros que l'univers". Justament aquesta és la gràcia de l'enunciat, sinó no seria enigma ni seria res, no trobes?. ;-)

jo rai! ha dit...

"La millor hamburguesa de l'univers i Mallorca"!
Ja no se m'acut res més...

McAbeu ha dit...

JO RAI!: No acabo de veure que hi pinta aquí Mallorca però, sigui com sigui, no és aquesta la solució del LLIBRE.

Assumpta ha dit...

Mallorca? :-DDD

jo rai! ha dit...

Nois, això de Mallorca a ca meua es diu molt, deu ser com ara "el no va mas en bicicleta" que es diu en altres indrets.

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Gràcies per l'explicació. He d'admetre que no havia sentit mai aquesta expressió utilitzada en aquest sentit que dius, per això la meva sorpresa.

Anònim ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa de... la competència. Estem estancats, crec que necessitem una hamburguesa, vull dir una pista.

Assumpta ha dit...

AQUÍ VENEM LA MILLOR HAMBURGUESA DE TOTES

AQUÍ MENJA HAMBURGUESES EN LEO MESSI

AQUÍ VENEM UNA HAMBURGUESA INSUPERABLE

AQUÍ VENEM UNA HAMBURGUESA INDESCRIPTIBLE


(bé... era per provar... Jo m'apunto a demanar una pista, com fa en PONS...)

McAbeu ha dit...

PONS: No vas tan malament com et penses, efectivament busquem una frase que superi a les de la competència i res més. I pensa que "superar" vol dir "estar més enllà" (no necessàriament per sobre). Pista poc clara?... segurament.

ASSUMPTA: A més de demanar pistes, també estaria bé que tinguessis en compte les que t'he donat abans. De totes aquestes noves propostes que fas només la primera compleix allò que et vaig dir al meu comentari i que et torno a copiar a continuació: "busquem una frase que segueixi exactament el model de les altres de l'enunciat". I, si volem ser estrictes, tampoc la primera segueix el mateix model perquè totes les de l'enunciat ens parlen de "llocs" i la teva no... mira, al final si que t'he donat una pista (és que sóc massa bo). :-DD

Anònim ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa d'aquest mon i de l'altre. Això de "més enllà" m'ha sonat a traspassar a millor vida.

McAbeu ha dit...

PONS: Ja em semblava que la pista no s'entendria. La cosa no va per aquí, ni molt menys. L'expressió "més enllà" l'he fet servir en el sentit de "superar un límit" que, com t'he dit, no és obligatori fer-ho per sobre i, en aquest context almenys, no té res a veure amb el món dels morts.

Anònim ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa de totes les que s'han anuciat aquesta setmana!
Ja veuràs que quan al final ho treiem serà una tonteria...

Assumpta ha dit...

ASSUMPTA (amb el cap baix, una mica avergonyida)... MAC, jo sempre et faig cas... allò d'en MESSI era una broma, home :-DD

Jo llegeixo tot el que poses, però com no em surt, doncs invento... a vegades inventant, pum!!, se't encén una llumeta ;-))

Hem de superar un límit, no és necessari fer-ho per sobre, i és un "lloc"... però, clar, un lloc que superi l'univers...

McAbeu ha dit...

PONS: Bé, tonteria o no tanta tonteria que, a mi almenys, la solució del LLIBRE em sembla força ben trobada. Quan surti, ja m'ho diràs. ;-)
Dic "quan surti" perquè, evidentment, tampoc l'encertes. "Totes les que s'han anunciat aquesta setmana!" no és un lloc... un altre que no fa cas de les pistes. :-DD

ASSUMPTA: M'agafo a l'última afirmació del teu comentari per dir que el problema, doncs, és que us capfiqueu a "superar l'univers" quan a mi em semblava que havia quedat clar que aquest no és el camí. Si has llegit tot el que he dit (que no en dubto :-D) et recordo afirmacions meves als comentaris com "el camí de l'univers i més enllà sembla ben esgotat" o "no hi ha res més gros que l'univers". Si aquesta direcció no funciona... potser és hora de canviar de sentit, no?. :-))

jo rai! ha dit...

i de l'eternitat?
Res noi, que soc vegetarià i es nota!

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Va, ho torno a repetir però aquesta vegada canviant l'ordre dels factors: "No hi ha res més gros que l'univers" i "El camí de l'univers i més enllà sembla ben esgotat"... Continueu entestats en anar en la direcció incorrecta i així és difícil arribar al destí. :-P

Assumpta ha dit...

Doncs tinc un bon embolic al cap...

Si es tracta de superar l'hamburgueseria del dijous, la del quart dia (la de l'Univers) però ja sabem que no hi ha res més gran que l'univers, només puc pensar una cosa:

AQUÍ VENEM LA MILLOR HAMBURGUESA D'AQUESTA ILLA.

Però s'assembla moltíssim a la primera resposta que va donar en JO RAI i, també, s'assembla als que van dir "la millor hamburguesa del carrer" (suposo que imaginant que totes eren en un mateix carrer comercial i tal)

De totes formes, com "assemblar-se" no és el mateix, aquí ho deixo, a veure si cola :-DD

Assumpta ha dit...

Nooooooo... potser podria ser:

AQUÍ VENEM LA MILLOR HAMBURGUESA DE LA VILA DEL MENJAR RÀPID.

jo rai! ha dit...

La millor del divendres?
(Buscant desesperadament una bandera blanca)

Anònim ha dit...

Aquí venem la millor hamburguesa de... la zona, del poble, de la ciutat, del carrer, del restaurant, del LLIBRE...

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Per fi, i malgrat "l'embolic al cap", fas cas del que he dit (i repetit). Vist que el camí cap a dalt (superar l'univers per sobre) estava esgotat ho proves tirant en direcció contrària (cap a baix). A priori sembla una bona tria, per tant passem a repassar les teves noves propostes. La primera no és que s'assembli sinó que és idèntica a la primera que dona en JO RAI! i ja li vaig explicar a ell perquè no la podem considerar correcta. La segona, la "del carrer" seria la resposta encertada si totes les hamburgueseries estiguessin instal·lades al mateix carrer (de fet, hi ha una versió d'aquest enigma que es pot trobar per internet en que és així) però no és el cas del nostre on l'enunciat no ens diu res d'això. El que ens diu l'enunciat és que totes les hamburgueseries estan situades a la mateixa vila i això fa que la teva tercera proposta sí que sigui la bona. Efectivament, al rètol de divendres hi diu "Aquí venem la millor hamburguesa de la vila del Menjar Ràpid de l’Illa de l’Escaquer". Un rètol que, evidentment, supera als anteriors. Felicitats!! :-))

JO RAI!: Aquesta teva última proposta, és la mateixa que ja havia donat l'ADA fa uns quants dies. Si aleshores no era bona, tampoc ho és ara. Però no cal que et desesperis més, com hauràs vist l'ASSUMPTA ja ha trobat el desllorigador de l'enigma.

PONS: El que ha dit l'ASSUMPTA. :-DD

ASSUMPTA ha dit...

He de reconèixer que no havia llegit això de la Vila del Menjar Ràpid 😝😝
Bé, ho havia llegit la primera vegada però les demés anava directa a veure les frases de cada hamburgueseria a veure si hi trobava una pista amagada.

No sé per què jo imaginava que totes les hamburgueseries eren a un mateix carrer i que la gent les anava trobant una darrera l'altra... i, pam! llavors vaig llegir que no era un mateix carrer sinó una Vila 😁😁😁😁

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Llegir bé l'enunciat és, sovint, la millor pista. :-DDD

Assumpta ha dit...

Sàvies paraules.

Ada ha dit...

En sèriooooo??? (emoticon de moneta tapant-se la cara amb les mans)

Publica un comentari a l'entrada