GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 2 d’octubre del 2017

9è aniversari


Avui XAREL-10 fa nou anys!!

I en conseqüència, seguint el costum dels anys anteriors, toca celebrar l'aniversari fent un resum del que ha passat per aquí aquests últims dotze mesos. Un resum que, com sempre, he dividit en tres apartats:

Començaré pels números per deixar constància que fins avui porto publicats 922 Enigmes Mentals, 922 Endevinalles, 107 Enigmes Visuals, 48 Anagrames Lletraferits, 95 Refranyers Jeroglífics, 65 Passatemps Clàssics (més concretament, 18 Encreuats Temàtics, 12 Peces Literàries, 24 Sopes Temàtiques i 11 Citacions Encriptades), 58 "Fragment Parcial", 24 "Qui sóc?" i 70 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 2311 enigmes (241 publicats enguany) que, tal com ha de ser, són la gran majoria dels 2600 posts publicats fins ahir.

Seguiré amb les estadístiques del comptador HISTATS.com que ens diuen que, des del 01.10.2016 al 30.09.2017 aquest blog ha rebut 10.528 visites (amb una mitjana de 29 diàries i amb un màxim de 62 el dia 14.12.2016). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (61.0%), FIREFOX (20.5%), SAFARI (14.0%), ANDROID (3.6%), INTERNET EXPLORER (0.8%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (74.9%) [W8/10 (41.9%), W7 (28.2%), XP (4.1%), VISTA (0.8%)...], APPLE (18.4%), ANDROID (3.6%), LINUX (3.1%)... He rebut visites de 44 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, ESTATS UNITS, FRANÇA, EUROPA (?) i REGNE UNIT.

I acabaré amb alguns posts destacats perquè, a banda dels enigmes, també hi ha altres posts que es mereixen aparèixer en aquest resum.
Aquest any he tornat a col·laborar amb el blog del Calendari d'Advent que ja fa unes quantes temporades que ens convida cada Nadal a escriure-hi algun post per celebrar junts aquelles dates assenyalades. En el meu cas, aquesta vegada no em vaig limitar a escriure'ls sinó que, fins i tot, em vaig atrevir a fer-hi "treballs manuals" aplicant els coneixements apresos a les classes de pretecnologia de l'EGB, el resultat va sortir al desembre al meu post especial Nadal. També per aquelles dates, just una setmana després, vaig tornar a publicar, per tercer any consecutiu, la meva llista de llibres llegits.
Tampoc enguany he faltat a la cita mensual amb les propostes literàries que ens fan des del blog dels RELATS CONJUNTS. Unes propostes que el gener del 2017 van arribar al centenar, fet que vam celebrar amb una "sobreproducció" de relats (en el meu cas en vaig escriure quatre, un per setmana).
També al gener passat, es va celebrar el primer Dia del Punt Volat i jo, amb un blog que es diu XAREL·10, no em vaig poder estar de participar-hi.
Evidentment, tampoc podia deixar passar les celebracions dels deu anys de blog que enguany han fet un parell de grans amics blogaires. Per això, no van faltar aquí els posts dedicats a explicar la nostra Història Blogaire que ens va demanar en XEXU i a recordar alguna Anècdota Blogaire per a la CARME, tot celebrant la primera dècada dels seus blogs.
He participat també en alguns dels Jocs Literaris proposats per altres blogs: "El Joc de Lletres de Sant Jordi" i "Els llibres d'en Jan McPetit" de la JOMATEIXA i els Relats d'Estiu que el juliol i l'agost ens va proposar la CARME.
He deixat expressament per al final, el meu joc per celebrar el post 2500 del XAREL·10 que va sortir al maig. Per aquella ocasió tan especial vaig publicar "L'Agenda Judicial", un relat en sis capítols que amagava un enigma que havíeu de descobrir.

I D'ARA ENDAVANT, QUÈ?.
Doncs segueixo amb l'idea, que ja us vaig avançar l'any passat, de fer que el LLIBRE arribi a la seva última pàgina quan assoleixi els 1000 Enigmes i les 1000 Endevinalles. Cosa que, si mantinc el ritme de publicació actual tal com és la meva intenció, m'assegura material per fer el corresponent post diari fins arribar gairebé a finals del juliol de l'any que ve.
Això també inclou els enigmes dels divendres que, ja que en publico un de cada classe per mes, m'agradaria enllestir arrodonint-los en múltiples de 12. En conseqüència, per a la nova temporada que comença el novembre, n'he preparat una dotzena de "Visuals", uns altres dotze de "Refranyer Jeroglífic" (aquests dos sembla que són els que tenen més èxit) i hi he afegit 6 nous "Encreuats Temàtics" que, en el seu moment, vam tancar amb només 18 de publicats. Amb aquesta trentena d'enigmes nous omplirem (més o menys) aquest últim dia de la setmana laboral igualment fins el juliol.
Està clar que aleshores, en ple estiu, no seria el moment més adient per presentar novetats (si és que n'hi hagués) i fer gaires canvis, així que (si no canvio d'idea abans) durant els mesos d'agost i setembre tinc previst fer el mateix que ja he fet per les vacances estiuenques d'enguany i publicar setmanalment els jocs del Patufet d'endevinar frases fetes i cercar paraules amagades que encara em queden inèdits i així també fer net d'aquesta classe d'enigmes.
Amb aquesta programació (no em podeu negar que està tot molt ben calculat :-D), quedaria complet tot el proper any de blog i arribaríem al dia 2 d'octubre del 2018 quan tocarà publicar el post del 10è aniversari del XAREL·10. Aquell serà el moment de tornar a plantejar-me el futur del blog que he d'admetre que a hores d'ara encara no tinc del tot clar. Però això ja serà l'any que ve i en un any poden passar moltes coses. Ara com ara, l'únic que espero és que mantingueu les ganes de jugar i participar amb tot el que us proposo i així poder continuar dient-vos...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!


ADDENDA:
Com heu vist, he escrit aquest post "com sempre". És a dir, he parlat exclusivament del blog i he obviat les circumstàncies externes que, sens dubte, també hi influeixen. Tornar-ho a fer així i no alterar ni ara ni abans el ritme de publicació al XAREL-10, tot i que aquests dies aquestes circumstàncies han estat prou excepcionals, ha estat una elecció premeditada perquè quan algú t'obliga a viure en una situació d'excepcionalitat (tan excepcional i increïble com intentar vendre't que democràcia equival a limitar les llibertats i a impedir votar) crec que una bona manera de no acceptar-ho és intentar sortir de l'excepció fent les coses el més semblant possible a com les fem sempre.
Tot i així, el que va passar ahir a Catalunya amb una repressió policial indignant i vergonyosa en qualsevol país mínimament democràtic m'impedeix continuar fent com sempre i he decidit reprogramar la resta de posts que tenia previstos per aquesta setmana i tancar, com a mínima forma de protesta, el XAREL-10 fins dilluns que ve. No dubto que ho entendreu.


14 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Per motls anys, Mac! Unes xifres molt maques. Que vagi bé la nova "temporada" i espero que l'any que ve li puguem desitjar molts posts més al blog!

Allau ha dit...

Moltes felicitats i per molts anys més!

Garbí24 ha dit...

Felicitats...ets uns mesos més jove que jo quina sort de tanta joventut. Endavant fins que podem.

Carme Rosanas ha dit...

Jo no et portaré pas la contrària, perquè penso que sí, que ho tens tot molt ben calculat.

I mira, no sé ben bé perquè tinc la intuïció que el Xarel.10 no només complirà els 10 anys, sinó que t'empescaràs una manera o altra, una freqüència o altra, de seguir proposant enigmes. I que podrem seguir passant per aquí a jugar.
Moltes felicitats pels 9 anys i que en siguin molts més!!!

L'aturada em sembla molt bé!!! Jo tinc posts programats, però et copio l'aturada... i vaig a desprogramar.

Abraçades d'aniversari.

Lluna ha dit...

Moltes felicitats Mc!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats pels 9 anys! M'agrada veure que vas contra la moda popular de complir 10 anys com fa molta gent.

Em complau molt seguir participant en els teus jocs, tot i que no participo en tots els tipus de jocs, per exemple els encreuats temàtics que m'avorreixen, però especialment els de lògica i laterals m'agraden molt.

Com sempre et critico que gosis publicar més posts al any que jo (però tampoc masses més, eh?). El que més em preocupa es saber què passarà el 2 d'octubre del 2018, però com bé dius encara falta molt. Segueix així i moltes gràcies pel teu blog!

Mireia ha dit...

Moltíssimes felicitats pels 9 anys! En són una colla i a més amb publicació diària. Em trec el barret, com sempre. Gràcies per entretenir-nos tot aquest temps!

McAbeu ha dit...

SALVADOR: Gràcies!. Jo també espero continuar fent posts (no sé si molts) l'any que ve. ;-)

ALLAU: Moltes gràcies!!

JOAN: Efectivament, seguirem endavant mentre puguem.

CARME: No tinc cap intenció, ara com ara almenys, de tancar el XAREL-10 d'aquí un any. Així que segur que alguna cosa o altra m'empescaré, efectivament. :-)

LLUNA: Moltes gràcies!!

PONS: Com dic al post, ni jo mateix sé cap on tirarà el XAREL-10 quan el LLIBRE s'acabi. Si m'atrevís a fer una predicció, diria que aleshores publicaré (per fi) menys posts que tu i que potser et resultaran més avorrits que ara... però les prediccions mai han estat el meu fort. ;-P

MIREIA: Moltes gràcies!!

Sergi ha dit...

Disculpa per haver trigat tant a venir per aquí a felicitar-te, aquests dies he estat una mica enfeinat. Però això no m'ho perdria per res del món. Mac, que gran que ets. Quanta dignitat en el teu escrit final. Jo encara no estic preparat per tornar, encara que segur que serà aviat, però estic recuperant el temps perdut i comentant els posts d'aquests dies que ni tan sols he obert l'ordinador.

Però bé, anem al que toca, moltíssimes felicitats pels 9 anys de blog, quines, i quantes bones estones ens fas passar. Només lamento no poder dedicar més temps a resoldre enigmes, però passo sempre per aquí i participo tant com puc. Aquest segueix sent un lloc de referència, i sentir que li queda un any de vida m'espanta una mica, però coneixent la teva voluntat de continuar d'alguna manera em tranquil·litzo. Allà on vagis tu, aniré jo. Per molts anys, amic.

Assumpta ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS, MAC!!

I... PER MOLTS, MOLTS, MOLTS ANYS!!!!

Entre els meus atacs de calor i aquests darrers dies pensant només en el referèndum i a tuitejar sense aturador imatges i vídeos a totes les persones del món que em passava pel cap que ens podien ajudar mínimament, he deixat els blogs pràcticament oblidats.

Però, com he dit mil vegades, res més lluny de la meva voluntat que abandonar aquest món on, quan hi passo, em sento tan a gust... per tant, imaginar que començo a obrir blogs i el teu ja no està actiu és com una cosa que no vull ni pensar.

Imaginació no te'n falta... fes el què vulguis i com vulguis, però no marxis!!!

Ah!! I aplaudiments pel tancament d'aquests dies en protesta dels actes de violència provocats per aquells que venien a "mantenir l'ordre"!!

jomateixa ha dit...

Com sempre SUPERFEINADA!!
Moltes Felicitats!!!!!
i que puguem aprendre, jugar i divertir-nos amb el bloc molts anys més!!!!
<3

McAbeu ha dit...

XEXU: No m'estranya que hagis tingut feina fora dels blogs aquests dies, de fet m'hauria estranyat que em diguessis que no n'havies tingut. Han estat, i segueixen sent, uns dies complicats sens dubte.
Pel que fa al blog, podem dir que li queda un any de vida al LLIBRE però que el XAREL-10 pot tenir vida més enllà... espero. ;-)

ASSUMPTA: Moltes gràcies!. :-)) De moment, tot l'any que ve està "assegurat" i, com he dit, després també hi haurà XAREL-10... d'una manera o altra.

JOMATEIXA: Moltes gràcies!!

Elfreelang ha dit...

sento arribar tard Mac .....mil enhorabones pels nou anys !!!!!

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: Mil gràcies! :-)

Publica un comentari a l'entrada